Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıllık engelli memurum. EKPSS 2026'ya girsem evime yakın bir yeri kazanıp atanabilir miyim?

erola

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
67
1 yıllık engelli memurum iş yerim uzak gidiş geliş 3 saatte yakın sürüyor sabah 6.50 de çıkıyorum akşam 19 da evdeyim EKPSS 2026'ya girsem bir şey değişir mi? yani çok çalışıp yüksek puan alsam evimin yakınındaki bir yeri tercih etsem şuan çalıştığım yerden ayrılıp yeni iş yerinde memurluğa başlayabilir miyim ?

kurumlar arası geçiş var diye biliyorum. Amiriniz ile görüşün, dilekçe yazın durumunuzu. Tekrar sınava girip kazanacağınızın garantisi var mı? Bilemedim.

@Arche, eğer yüksek puan alırsam tabi ki böyle bir şey mümkün mü ? diye merak ediyorum kazanamazsam mecbur göreve devam edeceğim

yakında çalışabilecek kurum yok mu engelli tayini isteyin

@erola, aday memursanız durum nedir bilmiyorum ama asil memurların bunu yaptığı oluyor. Belki aday memur da yapabilir, emin değilim.

GİH sınıfından kadrolu memur olan kişi yeni EKPSS puanıyla "farklı kurum bile olsa" yine GİH sınıfına memur-VHKİ-bilgisayar işletmeni-sekreter-büro personeli vs. olarak geçiş yapamaz. Atansa dahi kurumlar muvafakat vermiyor. Ciddi sağlık raporuyla veya torpil ile geçiş yapan duymadım; imkansız değil ama.

engellı memur asalet dolduktan sonra 1 defaya mahsus istediği yere atanabilir dilekçeyi yazarken bu maddeyi bularak veriniz. farklı kurumlar ise muvafakat devreye gırecegınden asırı zordur ımkansızlık onaya baglı. aynı kurum ıse kurum ınsıyatıfınde.

@zubizaretta,

Mevzuatta öyle bir madde yok diye biliyorum. Kulaktan dolma bilgi bu.
Tekrar atanma konusuna gelirsek 2014 tarihli Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğinin 14. maddesinin ilk fıkrası şu şekildedir:

"Madde 14 - (1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz."

Bu hükme, yeni bir EKPSS puanıyla, tekrar atanmak isteyenlerin

1- Başka bir hizmet sınıfındaki kadroları tercih etmesi (Örneğin kişi GİH'tedir, THS'deki bir kadroya atanacaktır)

2- Bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara atanması, (Örneğin kişi Bilgisayar İşletmenidir, Teknisyen/ Tekniker/ Mühendis kadrosuna atanacaktır)

2026 yılındaki sınava girin şansınızı denemiş olursunuz daha iyi puanla başka kuruma atanabilirseniz çalışmış olduğunuz kurumdan istifa edip diğerine geçiş yapabilirsiniz

Üst Alt