Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli %91 oranlı raporla araç alınabilir mi?

Sugaremro

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

Kuzenim 1 yıl süreli %91 oranında rapor aldı.Bedensel engeli yok.Böbrek yetmezliği ve tansiyonu var.Sorum şu ki bu raporu ile araç almak istiyor.Vergi indirimi için başvuru yapması şart mı yoksa elindeki rapor ile direk bayiden gidip aracını alabilir mi.Ayrıca ehliyeti ile ilgili bir işlem yapmasına gerek var mı?

Sugaremro

%91 raporla sürücü olamaz araç alır ama başkası kullanır. Yani ehliyetiyle ilgili işlem söz konusu değil. Zaten 90 ağır engel sınırı

BLACKSAGAT

Ağır engelli kısmını HAYIR olarak işaretlemişler.Bu şekilde kullanamaz mı gerçekten araç.Yani artık ağır engelli kısmına hastanın hal ve durumuna bakarak karar vedriyorlar sanırım.Orandan ziyade.

vergi dairesi bu konuyu kurcalar yani bu olay 40 ve altı gibi bir durum değil kanunen 90 ağır engelli sayılıyor. Benim bir önceki raporum süresizdi son aldığıma 2 sene koymuşlar. Yani her halükarda araba alır ama şöyle bir durum var organ rahatsızlığı var organ rahatsızlığında 90 olmadımı kabul olmuyor onu kabul ettirincede zaten ortopedi vasfı bitmiş olduğu için kendisi kullanamıyor.

Lütfen yanlış bilgi vermeyelim. 3 Diyaliz Merkezi Medikal muhasebesine bakmaktayım. Birincisi Kronik Böbrek yetmezliği hastalarının hepsi her ne kadar yüzde 90 üzeri rapor alsalarda ağır özürlü değildir. İkincisi ehliyet alıp alamayacağına başka rahatsızlığı yok ise Nefrolji uzmanı hastanın genel durumuna bakarak karar verir. Bu güne kadar da yüzde 90 hastama ehliyet verildi.

Verilebilir ama yönetmelik 90 üzeri engelli için alır kullanamaz gibi birşey diyor yani ona dikkat etmek lazım otvden böyle yararlanılıyor.

Dediğim gibi bir çok hastama bizzat rapor almaları ve araç almaları hakkında yol gösterdim ve süreçleri birebir takip ettim. Şu an aklımda değil ama istisna rahatsızlıkları olanlar hariç araç aldılar ve kullanıyorlar.

Üst Alt