Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

01.10.2011 tarihinde emekli oldum Emekli maaşım düşük ne yapabilirim?

öztas01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Emekli maaşı duşuk
43 vergi indirmi 5510 hizmet gunu askeri ucretten hepsi 01 10.2011 maaş bağlanma tarihi bana gelen yazıda 687.87 aylık baglandı benim beklentim 850 aşagı olmaması gerek duşunuyordum oran duşuk deyilmi baglanan duşukse nasıl bir yol izlenir ilginize tşler​

%85 ve 5580 prim günü ile 607tl ek ödeme dahil burası Türkiye yapacak birşey yok

merhabalar. size örnek veriyorum amcamın şimdiki yeni emekli maaşı toplam 750 tl dir. sigorta girişi 1972 yada 1974 tür. 55 yaşında 3600 günle emekli oldu. 2500 ile 3000 dün ssk olarak yattı. diğer kalanları ise askere bağlı olarak yatırdı ve bağkur yatırdı.yatırıldığı prim toplamı tam olarak bilmiyorum ama 16000 tl ile 17000 tl civarındaydı.

sayın arkadaşım kendinde yazmışsın primlerin asgari ücretten yattı diye dolayısıyle maaş baglamada veriler bilgisayara girildiginde bunu makina hesaplıyor. burda tek yanlışlık olabilir oda verilerin yanlış girilmesi. fakat tamamına yakını asgari ücetten yatmışsa en düşük maaş baglanır ki oda bu kadardır. yani ne kadar para o kadar köfte. tabi bunda akp hükümetinin 2008 de çıkardıgı yasada var. zira 2008den sonra primler %2,5den %2,00 ye düşürüldü. buda tabiri cayizse köfte için ödenen para düşdügü için köfte miktarıda yani maaşta düşük oluyor. saygılarımla.

Her ne kadar erken emekli olunabiliyorsa, olmak lazım.

emeli maaşı duşuk olanlar

slm bulent bey.yeni emekli olan bizim gibi askeri ucretten maaşları çok duşuk bizde bunu gundeme alalım belki sayım başbakanız bizim maaşlarımıza duzeltme yapar intibak yasası aslında bize lazımdı 2008 ve daha once emeklli olanlar en az 900 yakın maaş alıyorlar oysa biz 700 .750 alıyoruz sitedeki arkadaşlar maaşı duşuk olanlar buraya yazsa bekli yararı olur dedim ben 01.10 2011 emeklli oldum 5520 gunle şu an aldıgın 734+29-763 herkese slmlar

kardeş kendin söylüyon asgariden diye baglanan maaş okadar olur yani 700 civarı şimdi bütün patronlar asgariden ödüyor kalanı elden veriyor yüksekte alsan asgarisini gösteri yor bunu çalışırken kabul etmiye çektiniz gerekirse az maaş alıp pirimi yüksek tutmalıydınız yapacak birşey yok

2008 sonrasında emekli olanların maaşları düşüyor maalesef. Hükümetin temel uygulaması/tercihi bu olduğu için, bu konudaki taleplerin olumlu karşılık bulması bence imkansız...

slında bu iş verenleri çalışma bakanlığı takip etse inanın yuzde 90 askeri ucrenten fazla maaş alıyor işçiler ama patronlar askeri ucerten yatırıyor benim gibi soyledigimde biz oyle yatırıyoruz derler 17 yıl çalıştım aynı yerde surekli ama girdi çıktı çok yaptılar emekli oldum bana demediler 17 yıdır çalışıyon al sana kıdam tazminatın onuda vermediler ne yapmak lazım

bulent abim iyide bu hukumetimiz daha once emekli olanlara intibak yapiyorda çok guzel ama bunların zamanında emekli olan daha az maaş alıyor sayın başbakanız bilgisimi yok acaba diyede duşunmuyor deyilim

Sevgili arkadaşım hem asgari ücretten prin yatıracaksın hem 5520 günde emekli olacaksın sonrada kamuda 7000 gün çalışıp yüksek prim ödeyen kadar maaş isteyeceksin ohhhh ne ala memleket başka arzun? tatlı olarak ne alırdın?

sen acaba kaçgunden emekli oldun,
sen bilmediğin şeye yorum yapma ben en az 7500 gunden fazla ve askeri ucretin 2 katı maaş alıyordum ama dedim çalışma bakanlığı takip etse bu iş verenleri adam sef aldığı maaş en az 3500 ama iş veren askeri ucrete yayırıyor bide o yetmez her her yıl 3 ay sogatrtasız çalıştırıyor ne ne allatıyon burası tc ağam

Üst Alt