@Jozefim
Kimseden çekinmiyorum sadece üşengeç bir insanım öyle deseydim başka konu açılacaktı ve benim uğraşacak sabrım yok
@özzgee
sansınlar. sen de kendini izah et o zaman. sisteminizi değerlerinizi reddediyorum de herkese. kimden çekiniyorsun..
bir erkek olarak ben bunu diyebiliyorken, nice erkek bu davada bedel ödemişken sizin gibi maalesef bolca bulunan kadınların mıymıntılığı ezikliğini görünce
kadınlar ezilmeli diyorum. ezilmeyi hakediyor diyorum.
zira kendilerini bu noktaya getiren kendileri..
@özzgee
sansınlar. sen de kendini izah et o zaman. sisteminizi değerlerinizi reddediyorum de herkese. kimden çekiniyorsun..
bir erkek olarak ben bunu diyebiliyorken, nice erkek bu davada bedel ödemişken sizin gibi maalesef bolca bulunan kadınların mıymıntılığı ezikliğini görünce
kadınlar ezilmeli diyorum. ezilmeyi hakediyor diyorum.
zira kendilerini bu noktaya getiren kendileri..
@Jozefim
Kimseden çekinmiyorum sadece üşengeç bir insanım öyle deseydim başka konu açılacaktı ve benim uğraşacak sabrım yok
@özzgee Kadın haklarına saygı duyuyoruz ama kişilerinde kendince haklı yanları vardır nede olsa madalyonun iki yüzü bulunmakta birde buna dik bakanlar var sözüm meclisten dışarı son durum size atıf olan bir şey değildir. Hayırlı forumlar.
Kadınlarda aynı şeyi söylüyor ağır engelli ile yapamam diyor ben dediğimde neden tepki alıyorum ayrıca kadınlar da kendi işini kendi yapsın bana yük olmasın ekonomik durumu iyi olsun aileme yakın yerde oturalım takıntısı var
bayan arkadaş bukduk da bizmi evlenmedikdişarda bayanlara selam versen tacizci oluyorsun
Açıkcası bir işitme engelli olarak işitme engelli bir bayanla evlenmeyi çok isterdim. Birbirimizi daha iyi idare ederdik bence.
hayırlısını dileyin... hiç engeli olmayan kız arkadaşımla çok mutluyuz. inşaAllah evliliğe kadar gidecek bi ilişki yaşıyoruz. yurume engelliyim. tekerlekli sandalye kullanıyorum. sevmek onemli... ve de saygı...
Konuyu çok saptırıyorsunuz.biriniz takmış kadınların ailelerle yaşamak istemesine belli ki dili yanmış tamam anladık ama her yazılana aynı cevap verilmez ki.madem öyle birşeyden yakınıyorsunuz o zaman "ailesine yakın oturmak isteyen engelli kadınlar kadınlar vs." diye bir konu başlığı açıp ordan devam edin burda ne işiniz var? Birileriniz de tutturmuş feminist misiniz diye. Hakkını savunan her kadın feminist mi sizce? Ya da eğer öyle düşünüp sonrasında "böyle kadınlar eziktir" diyen adam bu durumda misojinist mi oluyor? Çok doluymuşsunuz her biriniz nasıl saldırdıysanız... Arkadaşlar konu başlığını okuyalım. Benim şahsi fikrim erkeklerin büyük bir çoğunluğu (ki bu genellemenin içinde bir nefret yok, izlenim var) şekilcidir. Hepsi diyemiyorum illa ki istisnalar var ama ben çoğundan bahsediyorum ve sizler de verdiğiniz cevaplarla bunu doğruladınız. Bir erkek eğer ihtiyaçlarını karşılayamayıp evlenmek istiyorsa (ki bu en doğal hakkı) muhakkak ona bakabilecek ve bu sorumluluğu kaldırabilecek bir kadın ister çünkü kendi herhangi bir sorumluluk alacak durumda değildir bunu anlarım. Ve her anlamda sağlıklı bir kadın (her kadın değil) bu sorumluluğu alır çünkü "çoğu" kadın duygularıyla hareket eder,kalbiyle hareket eder gözleriyle değil. Ama erkeklerin "çoğu" için aynı şeyi söyleyemiycem çünkü onlar önce gözleriyle sonra kalpleriyle bakarlar veya severler.Aynı durumda sağlam bir adam bu durumdaki bir kızı kabul etmez biyerlerde illa ki vardır böyle ilişkiler ama varsa da bu sayı diğer duruma oranla daha azdır. Bu benim şahsi fikrim ve gözlemlerim. Ben bunu bilir bunu söyler ve buna inanırım.
Arkadaş üşenip yazmadığım her şeyi özetlemiş. Duygularıma tercüman olduğun için teşekkürler
Önemli değil ne demek
Ataerkil bi toplumun getirdigi sonuclar bunlar kadin erkek esit densede malesef literaturde boyle olsada esit olmuyo yasam sartlarinda
@özzgee
Özge Hatay dayanışması yapmışsınızsize katıldığım noktalar var evet erkekler dış görünüşe bakıyor bu bir gerçek ama diğer bir gerçeklikte kadının doğurgan olup olmaması yani engeli evlenmesine ve bebek yapmasına etki eder mi çok ince detaylar var tabi genetik engeli olan bir kadın veya erkek evlenip bu rahatsızlığı bebeklerine geçirebilir . Buna çözüm evlatlık edinmek olabilir yada taşıyıcı anne bulmak .
@Balrenklikız
Aynı şeyleri dedim ama görüşlerime saygı duyulması gerek ken bastırılmaya çalisildim.dediklerinize aynen katılıyorum
Çok göreceli bi konu arkadaşlar kişiden kişiye değişir bu konunun cevabı ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim herkes fikrini söylemekte hürdür cevaplar herkesin düşüncesidir kimsenin düşüncesi kimseyi bağlamaz. Samimi sevgi saf ve temiz düşünce olduktan sonra aşk engel tanımaz arkadaşlar saygılar..
@İron ve @_çalıkuşu_ ne alakaysa şu tarz konulara en çok siz yazıyorsunuz, konuyu açan arkadaş çıkmış gitmis, tabiri caizse delinin biri kuyuya bir taş attı, baktım da bı siz arkasından atliyosunuz, arkadaş konuyu açarken konuyu açma sebebini de yazmış, yani olaya sosyolojik bakıyo ve herkesten de bunu bekliyor ama ne yazık ki anlamiyosunuz, gerçekten sizin icinizde kendinize bile itiraf edenediginiz biseyler var, böyle birbirinize alakasız polemiğe giriyorsunuz, bence yeterli, çok da kasmayin, Allah var, tevekkül edin![]()
![]()