özgüvenli ve güçlü durman yeterli olacaktır
Merhaba. öncelikle 25 yaşındayım ve spina bifidalıyım. günlük yaşamda kendi hayatımı devam ettirebiliyorum. Meb'te memurum, çalışıyorum, araba kullanabiliyorum, istediğim yerlere %90 kendim ulaşım sağlayabiliyorum. Yorum yapabilmeniz açısından bu bilgileri verip asıl konuya geçmek istiyorum.
yaklaşık 4 yıldır güzel bir şekilde devam eden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım normal ve ben onun ailesi ile tanışacağım. Aile durumumu biliyor diye biliyorum. erkek arkadaşım açıkladığını söyledi. Fakat benim içimde büyük korkular var. istenmemek gibi. Kendimi kötü hissetmeye başladım ve bu durumla ilgili moral ve desteğe ihtiyacım var.
şimdiden çok teşekkür ederim.
not: okulumdaki internetin forumu tam olarak açamaması sonucu yazdığınız güzel cevaplara yanıt veremiyorum. herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Konu loveandlive tarafından değiştirilmiştir (06.07-2020 Saat 17:10 ).
özgüvenli ve güçlü durman yeterli olacaktır
Ne guzel.kendi hayatını kurmuşsun, sıra biriyle hayatini birlestirmeye gelmis.
Erkek.arkadasinla.mutluysaniz sorun yok bence.
Sonucta ailesi de evlatlari mutlu olsun isterler, o seni sectiyse ailesi de kabul edecektir elbette.
Korkma, kendin ol yeter. Cok güzel gececegine eminim.
Mutluluklar dilerim.
Eger korkun ilk tanışmadansa heycanın geçer ama benim sağlık sorunumdan dolayı beni beğenmezler gibi bir düşünceye girdiysen hiç girme ayaklarının üzerinde duran bir insansın düzenenini kurmuşsun şimdi bir beraberliğin var ve bu ilerliyor tanışma aşamasına eğer sevdiğin adamla bunları bunu zaten konusmussunuzdur ve anlatiysanız zaten ailesine seni savunur kötü bir şey demeleri halinde ha eger. Savunmazsa o sıkıntı ama zaten öyle bir sey olmaz diye düşünüyorum olursa ve sevdiğin adam seni savunmaz ise onla aynı yolda yürüme derim senin eksikliğin yok ki neden çekiniyorsun fazlan bile var sakın kendini layık görmeme iste ben sağlik sorularım var onda yok gibi bir düşünceye girme çünkü o insan bunu taksa ve seni haketmeyecek düşünceye sahip olsaydı zaten kendi kaybı olurdu öyle bir düşünce tarzı olsa beraber olmazdınız o kadar yıl kısaca herşey gönlünce olsun heyecan vardır sende ondan paniklemisindir takma her şey olacağına varır herkey çok güzel olsun inşallah hayırlısı ile
engelin icin seni begenmeyecekler diye dusunursen en bastan kayip edersin.
gorundugun gibi ol. kendinden emin.
sen onlari begenecekmisin bakalimogullari ile gecineceksin ama ailede onemli.
onlar seni begenmedi dersen kendileri bilir. sen onemlisin. kendi istediginden asla odun verme.
Rabbim yardımcın olsun inşallah hiç korkma bence akışına bırak bazı şeyleri ve herşey normal olur
Olduğun gibi her zaman ki halinle dik dur.
Bakalım sen onları beğenecekmisin...
ALLAH kolaylık versin.Rabbim, mutlu mesut eylesin inşaALLAH.
Mutluluklar diliyorum Allah tamamını erdirsin inşallah ☺️🙏🙏erkek arkadaşın seni böyle tanıdı sevdi hatta o kadar sevdiki seni ailesine bile bahsetmiş bir sıfır öndesin şimdiden cnm kendin ol özgüvenlş ol ailede önemli tabi ama bunlar tatlı telaşlar keyfini çıkar☺️🙏
birşey yapmanıza yada farklı davranmanıza gerek yok,kendiniz olun,ailesi merhametli vicdanlı insanlarsa zaten sizi her halükarda kızım diyerek bagrına basacaktır,aksi bir durumdada agzınızla kuş tutsanız yine yaranamayacaksınız,aklınıza kötü şeyler getirmeeyin,inşallah güzel anlaşırsınız,allah mesut etsin.![]()
Canım Allah yardımcın olsun. Zor işler bunlar.Ben nasip denen şeye çok inanıyorum. Hayatımda olmadı diye üzüldüğüm ne varsa beni korumak içinmiş. Bunu bazen hemen bazen de yıllar sonra farkedebiliyor İnsan.Engelli olmak evlilik noktasında çoğu ailenin gözünde büyük kusur. Hele de bedensel engelli olmak.Sen istediğin kadar hayatta dimdik dur, normal çoğu insandan daha fazla ayakların üzerinde dur ama nafile birçoğu için.Bunları bildiğin için tedirginsin belliki.
Yazdıklarım iç karartıcı oldu ama şunu anlatmaya çalışıyorum. Karşılıklı sevgi önemli. Bundan daha önemli bir şey var o da merhamet. İnşallah görüştüğün insan ve ailesi öyle insanlardır. Seni beğenip beğenmemelerinden önce bu önemli.
merhametle alakası ne kı.
merhametle gelın adayı begenen ınsanlar varmı.
ınsanların merhametıylemı evlenecek evlenenler.
bu cok gurur kırıcı![]()
Sizi çok iyi anlayabiliyorum șu anda konuştuğum biri var ama sizinki kadar ilerlemedi durumumuz aynı çekince bende de var yarın bir gün beni ailesi ile tanıştırmak isterse benim hakkımda ne düşünürler acaba diye
@Faruk33
Konuştuğun kişi biliyor mu
Biliyorsa sorun yok bence
Ailesi de ilk defa belki yadirgar-ki bu normaldir-sonra kabullenir ki
@çirkin
Biliyor tabii ki... Ama yine de insan da bir çekince oluyor hani birine eş adayı ararken bir söz vardır.. "Bulalım sana eli, ayağı düzgün biri yuvanı kur" diye işte biz o şartı başta kaybediyoruz ondan ne düşünecekler diye çekince oluyor
@Faruk33
sagir olmadiktan sonra dilinle haklarindan gelirsin
sagir olunca duymama numarasiyle daha iyi haklarindan gelirsin![]()
kizin gonlu olunca salla gitsin. o kadarcik kusur kadi kizinda olur. kim ne diyormus tinnn...