Karnın doyuyor mu ? ,Evinde misin ? Bir de üstüne üstlük kimseye muhtaç değil misin ? O zaman daha ne istiyorsun şükret diyerek .
Ben doğuştan engelliyim. Engelimden dolayı her zaman özgüvensiz biri oldum. Dalga geçilmekten, dışlanmaktan korktum neyse ki bazı istisnalar hariç çok dışlanmadım ama yine de girdiğim arkadaş ortamlarına hep zor alıştım geri planda kalmayı tercih ettim. Engel doğuştan olunca alışmak zor olmuyor kendini böyle kabul etmek kolay oluyor peki engeli sonradan olan arkadaşlar siz nasıl alıştınız? Arkadaşlarınız nasıl karşıladı bu yeni halinizi? Eski hayatınızla şimdiki hayatınızı kıyaslarsak ne gibi değişiklikler oldu sizin için?
Karnın doyuyor mu ? ,Evinde misin ? Bir de üstüne üstlük kimseye muhtaç değil misin ? O zaman daha ne istiyorsun şükret diyerek .
"Seni sen olduğun için severlerse seni o mutlu eder" çokda bişey aramaya gerek yok.
gezip tozduğunuz arkadaşlar bir bir gidiyor hayatınızdan buda normal artık onlar gibi özgür kendine yetebilen biri değilsin tabi kendinde çekiyorsun kendini mecburen o ortamlardan ağır engelli iseniz benim gibi arada bir ararlarsa ne ala tabi iletişim kopunca arayınca konuşacak bir şeyde olmuyor kısa kesse diye düşünüyorsunuz artık anca kendi başınıza dışarı çıkabilecek kimseden yardım almadan işinizi görebilecek durumda iseniz arkadaş ortamı edinebiliyorsunuz yoksa evde oyundan,sosyal medyadan sohbet edecek arkadaş bulabiliyorsunuz.
Hala alısamadim ve kolay kolayda alışacak gibi değilim 🥺
dsunsenıze doguyorsunuz ve hayatınıza devam edıyorsunuzu bılgınız yok naasıl dogduysan hayata devam edıyorsunuz...guzel ama sonradan engelli oluyorsunuz...dusunun dogdunuz normal hayata devam edıyorsunuz hayatı dolu dızgın devam edıyorsunuz ıllakı cevre ve akrabalarınızda ıllakı vardır bır engelli bakıyorsunuz ve ıcınızdende allah yardım etsın dıyorsunuz kım bılır belkı yarın belkıde yarındadanda yakın sızınde ondan daga kotu olcanız durum allah sukur dıyorsun devam edıyorsun o baktın engelli kişiden belkide daga kotu duruma dusuyorsun....allah kımsenın basına vermesın.....ellamdullah kotu amac dıl kımseye vermesın yanı demek ıstedım arkana bakta gor be kardesım herkes bır engellı adayıdır....kımseyı uzmeyın hepımız ınsanız helekı engelli kardeslerım olarak aıle olalım bırbırımıze kostek dıl kardes olaım hep beraber.....unutma senın sıkıntı herkesındır...hepımız engelli adayıyız....
@Tati_serhat Çok doğrugru söylüyorsun👍Seninde bahsettigin gibi herkes bir engelli adayıdır yedi ay öncesine kadar bende öyle düşünüyordum.Bir buçuk günde Mersin'den İstanbul'a gittim hemen tekrar Mersin'e donecektim ki Aksaray'da o vahim kaza başıma geldi. O günden sonra artık bende bir engelliyim.Bu dünyada kimin ne olacağı kimin başına ne geleceği hiç belli olmuyor.Rabbim kimselere yaşatmasın inşallah🤲
aminnnnn
Nelere alısmıyor ki insan günler su gibi akıp gidiyor. Bazen soruyorum acaba neden bennnn sonra diyorum ki Cenab ı Allah hıc bir kuluna taşıyamayacağı yükü vermez. En önemlisi sabır isyan etmemek bu dünyada olmada ebedi hayatta mükafatını alacagız.
Hayata Engelli Devam Edebilmek
https://www.engelliler.biz/forum/yas...edebilmek.html
kaza gecireli 6 yıl oldu alışamadım kazadan sonra tüm cevremi arkadaşlarımı bıraktım son 1 yıldır evden cıkmıyorum cıkmama sebeblerim maddi sıkıntı ile beni bu halimle görmesinler düşüncesi allahın yardımıyla bu düşünceden kurtulurum ama hükümet 537tl verdikce maddi sıkıntıdan kurtulamam allah hepimizin yardımcısı olsun
Aşmadım aşamıyorum üzgünüm tsk.s
Engelli olduk bitti değil ki olay hala sıkıntılar yaşıyorum.Yine de çok şükür bu günüme Allah gördüğümüzden geri koymasın.
@Ebru35* Geçmiş dert için yakınmak, yeni dert edinmektir.
Kabullenip, yola devam etmek zorundayız.