Öyle mi kutlu ve hayırlı olsun🙂
Öyle mi kutlu ve hayırlı olsun🙂
adam psikolog olunca engeliyle boyle barisiyormus. kutlarim engelinizi astiginiz kabul ettiginiz icin.
biz isitmeyenler arasinda sagir dendimi cokluk kizarlar banabiz isitmeyenlerede sagirlar gunu insallah
![]()
Özelliği ne, 3Aralık günü yetmiyor mu.
Kutlu olsun abi.
Spastiğim, emin misin bugün olduğuna? Ekim ayının ilk çarşamba günü olarak biliyorum ben. İlk çıktığında böyle idi sonradan değişmiş olabilir.
Geçen sende de 5 Ekim 2016 olarak görünüyor.
2015 de, 7 Ekim 2015 görünüyor. Yani bugün olmayabilir, bilgine.
Yine de farkındalık yaratmak adına, daha önce Sinama-Dizi-Televizyon forumunda önerdiğim filmi önereyim. Spastiklikle ilgili, mutlaka izleyin.
Orijinal adı: Chce sie zyc
İngilizce adı : Life feels good
Türkçe adı: Her şeye rağmen
2013 Polonya yapımı bir film. Cerebral palsynin (spastik) ağır şekilde etkilediği bir gencin gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor. İletişim kurabilmenin hayatta ne kadar önemli olduğunun da farkında olmamızı sağlayacak filmi özellikle cp'lilerin ve cp ile ilgili herkesin izlemesi tavsiye olunur.
muhammed link at bir tane yer acılıyor orası da donuyor
@A_GEYiK
link atsana sadece bir yerde acılıyor orasıda donuyor
ya arkadaşlarkutlanacak bir şey yok. Sadece farkındalık günü bu. Yoksa spastik olduk diye göbek atmıyoruz
![]()
Dünya Cerebral Palsy Günü 5.Ekim.2016
Burada 6 ekim diyor mesela, kutlanabilir de icabında, neden olmasın. Ben yeniden dünyaya gelsem yine sp'li olmak isterdim. 11 Yıl önce yazdığım yazının linkini de attırtma şimdi bana. gülücük
İyi ki özürlüyüm, iyi ki yaşıyorum.
Spastik olmasaydın hangi tür engelli olmak isterdin![]()
Heh orada dur. Ben öncelikle engel değil özür diyorum. Doğuştan olduğu için. Şimdi benim fabrika ayarım bu şekil. Misal; ahir ömrümde hiç uçabilemedim ben. (uçak hariç)
Uçamıyorum, uçamadığım için üzülmüyorum, kafama takmıyorum vs. Yani bu sebepten şuan ki fiziksel halimin dışına alışık, aşina değilim. Demem o ki doğuştan başka bir engelim olsaydı onu da yadırgamazdım. (Sanırım) Ama bu saatten sonra Sp dışında bir şey istemem.
peki filmdeki spastiğin asıl hayatı hangi olayla başlıyor sence ?![]()
Hayattaki en önemli şey "İletişim"dir. "Ben ağaç değilim." Uzaylılarla (varsa tabii) ya da bir eşya ile iletişim kurabiliyor muyuz?
Bence herifin hayatı Anka ile tanıştıkdan sonra başlıyor. Hatun duman ediyor adamı. Özlüyor. hayal ediyor, kızıyor , hayal kırıklığı yaşıyor , savaşıyor, intikam alıyor kısacası bitkilikten çıkıp yaşamaya başlıyor
spastiğin hatunla imtihanı...![]()
E orada da var bir iletişim zaten. İzlemeyenler vardır diye spoiler vermemek adına yazmayalım da bazı şeyleri. Anka olan ilişkisini çok şaapmıyorum ben. Çünkü ne Anka'lar geliyor da geçiyor...
Olum şaka maka ben bu duruma çok alıştım lan. Sabah kalkıyorum 2 saat kendime gelmeye bedenimi toparlama çalışıyorum mesela. küfürün bini bin para tabii.
Sonra kendime gelip hayata kaldığı yerden devam ediyorum. Bu durum yaklaşık 38 senedir böyle . Belli bir noktadan sonra alışkanlık yapıyor. Açıkcası farklı bir engel seçme şansım olsa nereye dikey geçiş yapardım bende bilmiyorum...
Birde şu var Muhammed beni gerizekalı zannedenlerin sayısında ciddi bir azalma var olum. Sanırım bişeyler iyi gidiyor![]()
![]()