Peki @HEART
Peki @HEART
engeliler duygusal bir boşluk içerisinde değiller engelliler uzayda salınıp durmaktalar ve doğanın bir parçası olan doğal seleksiyonda güç; para, kas, uyum gibi özellikler en alt seviyelerde olduğundan yine doğanın doğal sonucu olarak tercih ve cazibe unsuru olamamaktalar ve tüm bu boşlukları öyle aşk vb. duyusal/duygusal kavramlarla dolduramazsınız engellilerin bu uzay salınımına yön vermek için her birine bundan bir tane vermek kafidir.
![]()
Konuyu dağıtmayımız, konu kimin msj begenilmiş begenilmemiş degil ve ismime ek kullamayın kısaca. Veli deyin cok mu zor dört harf kızdırmayın kelimi yakarım. @Derya, amaçları bu zaten, bizde devamlı göz önünde olmalıyızki kurtulurlar olmadığını yanlız engelsiz kişiler için degil bizimde kullabilecegimiz hizmetler gelsin devletten yada o kozmetik ürünleri satan vatandaştan böyle bi yere gir bi kac ürünü kır dök bak bakalım yeni bir, düzenleme yapmazmı.
Toplum olarak duygusal boşluktayız, yüzümüze gülenin ardından gidiyoruz,sorgusuz sualsiz...
Bence engelli insanların biraz daha hayelperest normel insanlara göre![]()
@Adem Temiz
Neden boyle düşünüyor sunuz
@HEART
Bilmiyorum yaklaşık 2 senece önce felç kaldım diğer duygusal özellikerim değişmedi sadece daha fazla hayel kurmaya başladım yaşım 20 mi genç oldum içindir belkide
ben şunu keşfettim hayatımda. Engel şekli önemli dendi. Ben spastik engelliyim. Yürümem zor, konuşmam zor, hareketlerim zor vs vs vs. Ama şu var sonradan engelli olanlar için durumun zor olduğunu düşünmekteyim. Çünkü ben normal bir insan olmayı bilmiyorum.
Başkaları söylüyor bana yürüyemediğimi, konuşamadığımı. Bana göre sıkıntı yok çünkü böyle buldum kendimi![]()
Evlilik konusunda benimde tanıdğım engelli insanlar var. Çocukları gayet sağlıklı. Burda iş biraz Allah inancına kalıyor aslında. Engelli olacağı kesinse o tartışılır belki ama engelli olur diye çocuk yapmamak veya evlenmemek bence saçma.
bence psikolojimiz çok bozuk engelsizlerinde bozuk ta bizlerinki biraz daha fazla kendimizi çok soyutluyoruz ha buda yetiştirenlere suçu atabiliriz
ama asıl suçlu biziz birini severiz söyleyemeyiz içimiz yanar. işe girmeye çekiniriz yapamayacağız sanırız kendimizi geliştirsek o işi yapabileceğimizi anlayacağız ha burada suçu devlete atabiliriz
biri ile tartışmaya girmekten çekiniriz gücü ile karşılık alacağımızı sanırız ama sonuçta tartışma ileri gitse 1 yumruk fazla veya eksik atarız
Asıl suçlu bizleriz kendimizi soyutlarız sonuçta somut olmamayı bizler seçtik ne yazık ki somut olana kadar bu böyle gidecek kendimizi zorla uğraşa uğraşa bağıra bağıra biz burdayız bizde varız demeliyiz ailemize çevremize biz bunu istiyoruz demeliyiz yoksa bu böyle gider
@ksk2000
Aslında burada suçlu yada suçsuz aramak değil de çözüm odaklı düşünmek daha isabetli olacaktır.
Böyle bir sorun var ve bunun çözümü ne olmalı? Birey olarak toplum olarak neler yapılabilir veya neler yapmalıyız?
Bu soruların cevapları ve çözümlerinde saklıdır her şey
@HEART ; evet burda konuşulması gereken konu içimizdeki boşluğu nasıl giderebiliriz, ya da bu boşluğu neyle doldurabiliriz, engelli ya da engelsiz her insan düşer bu boşluğa bu konuda yapılması gerekenleri konuşalım bence ne dersiniz..!
Diyorum, sakalım yokki sözüm dinlensin, yorumu kim beğenmiş ben niye göremedim iltifatlar havada uçuşuyor veli ne demiş okuyalım diyen yok.
@SGB
Çok doğru söylüyorsun konuşuılması gereken çözüm nedir?
Bunun çözümü her ne kadar genel olarak görülsede benim kanaatim olayı bireysele indirgeyerek gerek rehabilitasyon gerek psikolojik destek olabilir bunlar klasik çözüm metodları
Asıl benim kişisel görüşüm ise Engellilere Rehberlik edece bir sistemin tooluma adapte edilmesi Bu nasıl olacak?
Her şehirdeki engelli sayısı belli her şehirde rehberlik merkezleri kurularak, bunlar aktif şekilde işletilebilir. Belki uygulamada zorluklar olacaktır. ama bunlar her yerde var.
Bu rehberlik merkezlerinde uzman personele belli biri engelli bireyi aynı aile hekiminde olduğu gibi vererek her engellinin bir rehberi olabilir.
Aslında bu düşünce projeleştirilerek enine boyuna tartışılık artıları eksiler konuşularak iyilştirilebilir. Bunun içn ben engelli derneklerini asla önder olarak görmüyorum. Oralara belli kişiler gelmiş adam ekibini kurmuş diğer engelliler ne olursa olsun mantığı var ben buna karşıyım.