Sonuçta her zaman şükür etmek lazım.
Eğer işitme engelli olmasaydım Makina mühendisi olarak iş hayatında daha üst seviyelerde olacağımı düşünüyorum.
Proje müdürü olarak çalıştığım büyük bir makina fabrikasında imalat müdürü ayrıldığında Genel Müdüre çıkıp bu göreve talip olduğumu bildirdim.
Bana bu işi layıkıyla yapabilecek biri olduğunu ama duymadığın için bu makamı veremeyeceğini açıkca yüzüme karşı söyledi.
Bende durumu anlattım ama ikna edemedim.
Daha sonra genel müdür ayrıldığında yönetim kurulu başkanı şirkette en kıdemli ve tecrübeli biri olarak bana genel müdürlük teklif edilmeyip dışarıdan makinanın m sinden anlamayan kaldı ki işini bile sevmeyen bir makina mühendisini genel müdür olarak getirdi.
Ama sonuçta işlerin layıkıyla yürümesi için ben koşturuyordum. Yönetim kurulu başkanı email ile olsun yüz yüze olsun hep benimle muhatap oluyordu.
Anlayacağınız şirkette hep sıfatsız ve yetkisiz olarak en sorumlu işleri ben yapıyordum.
Tüm bunları tahmin olarak söylemiyorum. Yüzüme karşı açıkca işitmiyor,duymuyorsun,telefon ile görüşemiyorsun dedikleri için kariyerim hiç bir zaman resmi olarak bir sıfata sahip olamadığım gibi hiç bir zaman hak ettiğim maaşımı da alamadım.
Şu anda bile hep aynı sektörde çalışmış sıfırdan yeni makina projeleri çizen 23 senelik makina mühendisi olarak 5-6 senelik makina mühendisi kadar ancak maaş aldığımı söylersem yalan olmaz.