Çok az engelli birine nasıp olacak bir konumdaki engelli kardeşimin çok şekli ve şık bir duruş fakat çok şekli bir konuşma, şekilsiz,ite kaka belirli gün ve haftalarda konuşulan bir şablon tarzı bir biçim. Ben milleti temsil yetkisini almış ve milleti temsilen ve özellikle 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde bir engelli milletvekili arkadaşın daha içeriği dolu ön yargısız, etkin ve yetkin salonda bulunanları daha derinden ve kanıtsıyacak daha takdire şayan entellektüel bir konuşma beklerdim.
Bahsettiği özürlü arkadaştan daha mağdur, daha mahçup, daha talepsiz ama bir o kadar engelli ama bir o kadar onurlu ve zor şartlarda saffet can gibi engelli kardeşlerimiz var ki pervaz hanımın bu tür insanları sadece bu sosyal konuma geldikten sonra haberi olup meramınıda ancak bu kadar anlata bildiğini düşünüyorum.
Engelli de olsa elit bir sosyal yaşam burjuvazi mantık ancak bu kadarını yapabilirdiye düşünoyurum. Ama Bu ülkede kepçeyle alınsada tabi bu ne kadar gerçekçi ben bu ülkede Cumhuriyet tarihinde ne çomça kaşığı ne yemek kaşığı nede çay kaşığıyla bile hiç bir hükümet hiç bir iktidar bırakın bu kadar yasa yönetmelik vs vs. bir engelli adına bu zamana kadar TBMM Genel Kurulda 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde pervaz gibi engelli haklarına ilişkin konuşmamıştır.
Sayın Pervaz içeriği dolu, daha duyarlı ve hissi bir konuşma yapmıştır. Ayrıca içerik ve hitabet ve kuvvetli kavramlarla bizi oldukça memnun etmiştir. Kendisine kucak dolusu sevgileri sunarız. Mecliste bizi temsil yetkisine ve rüştüne sahip olduğunu ispatlamıştır bu konuşmasıyla. Kendilerine saygılarımızı bir borç biliriz