TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
Toplam 33 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:30
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Burada yer alan yorumlara konu olan içerik: http://www.engelliler.biz/forum/cont...nda-kalasınız!
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    leventsaritas Avatarı

Gerçek Adı
    Levent
    Son Giriş
    27.09-2017
    Saat
    17:55
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    38

1938 DE NE OLDU

20 minin üzerinde baraj yapacaklar dersime. suları barajlarda tutup doğayı katlediyorlar. o sularla insanda içinde olmak üzre bitki canlı hayatta kalıyor. elektiriği üretmenin çok yolu var. elektirik satmak için patronlara satmak için katlediyorlar doğayı. tatlı akarsuyu ırmakların kullanımını bile patronlara peşkeş çekti. halkın elinden zorbalıkla asker polisle herşeyi zorla alıyor. patronlara satıyor. halk düşmanı.

YA xızır
    YA HAYDARI KENO

Üye
    cana Avatarı

Gerçek Adı
    canan
    Son Giriş
    15.06-2016
    Saat
    13:43
    Yaşadığı Yer
    Almanya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

dersimde halk gücünü gösterdi.daha örgütlü bir güçle dersimde baraj yapımı projelerine geçit vermeyeceklerin e inanıyorum.halk örgütlü güçle neler yapılacağını görmeli artık.karadenizdeki egedeki munzurdaki tüm doğa isyancıları birleşmeli...

Bu anlamda daha fazla söze gerek yok orda yasiyan hallk zaten konusmalrinda ifade etmis , her nekadar dersimi yok etme politikasini sürdürsede devlet neneinin dediyi gibi biz topraga kök salmisiz birkere göcleri yetmez leven bey saygilar.

Üye
    remzi71 Avatarı

Gerçek Adı
    remzi
    Son Giriş
    29.06-2014
    Saat
    23:17
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

SELAM CANA VE LEVENT

Ben bu konulara direk yorum yapmayı beceremiyorum bir türlü özür dilerim onun için hep cevap bölümünü kullanıyorum.
    Bu konunun açılmasına çok sevindim . Kendim arasam böyle bir konu ve örnek bulamazdım dogrusu.
    Öncelikle videoyu izledim ve tabiki bende sizler gibi çok üzüldüm ve insanların özellikle inançlarıyla oynanınca ne kadar dirençlerini kırmanın zor oldugunu gördüm.
    Sevgili Levent özellikle sana söylüyorum peki bundan kendine ve senin gibi düşünen arkadaşlarına hiç ders çıkarıyomusun.
    Yıllarca bu ülkede insanların inançlarına baskı uygulandı sırf inandıgı gibi yaşamaya çalışılan insanlar bırak munzurun kenarlarından sürülmeyi başkentin göbegindeki ve tüm türkiyedeki gelişmişligin ve sözüm ona demokrasi havarisi üniversitelerden sürülmedimi.
    O zamanda aynı duygularımı hissettin yoksa helaaal benim aslan rektörüm bu gericilerde amma çok oluyo diyemi düşündün. sanırım ikincisi diye düşünüyorum. yanılıyosam sevinirim.
    İşte bütün mesele burada ben bu videoya çok üzüldüm çünkü kendime yapılmasını istemedigim bişeyi başkasına yapılamasına razı olamam .
    çünki HERKESİN DOGRUSU EN DOGRUDUR derim.

Üye
    leventsaritas Avatarı

Gerçek Adı
    Levent
    Son Giriş
    27.09-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    38

Yasaklı Üye
    Mesut. Avatarı

Gerçek Adı
    mesut
    Son Giriş
    20.03-2016
    Saat
    01:07
    Yaşadığı Yer
    Diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    5

Barajı devlet yapıyorken, bunu neoliberalizme mal etmeniz doğru değidir. Bu gün özel sektör denen olgunun liberalizme ilgisi yok, Devletin resmi daireleri her yıl devlet tarafından ihale ile yönetimi kısmen kişilere devrediyor. Neoliberal olması için tamamı ila devletle bağının koparılmış olması lazım, barajları devlet yapıyor kişiler değil.

Devlet nükleer santral yapsa karşısınız, baraj yapsa karşısınız, toki ile bina yapsa karşısınız iyi hoş tmm karşısınızda alternatifleriniz nedir. videoda kendi itiraf ediyor burada bağ bahçe yok sadece dağ diye yani zarar gören yok. O insanlar sadece ve sadece hızır denen türbanın sular altında kalmasında yakınıyor.

Üye
    leventsaritas Avatarı

Gerçek Adı
    Levent
    Son Giriş
    27.09-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    38

ne altarnetifi ?

barajın kar hırsı için yapılması zaten yanlış. neye altarnetif istiyorsun sen.
    evet nükleer santral a karşıyız. biz halkız bir patlasa santral neolur ? japonyada depremde santral da sızıntı oldu ne oldu gördünmü ? almanya sırf bu yuzden santralları yoketme kararı aldı duydunmu ?

toki romen halkını dolandırdı bilmiyormu zannediyorsun sen bizi

rahat olduğun belli devlet ağzı yapıyorsun.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Alternatif var tabii ki. Hem de o kadar net ki: O kadar kudurganca tüketmeyeceğiz! O kadar kudurganca çalışmayacağız! İnsanların mutluluğu asla doğanın ve hayvanların yok olmasıyla gerçekleşmez. Bugün dağları-taşları katleden insanlık, yarın nefes alacak yeri kalmadığında -aslında bugün de olduğu gibi- birbirini katledecek.
    Biz baraj istemiyoruz. Az üretelim, az tüketelim, doğaya yabancılaşmadan kendimizi tüketmeden mutlu yaşayalım. Dersim'deki o kadınlar o dut ağacına gidip Hızırlarıyla yarenlik etsin, dut yesin. Bir para babası zengin olacak diye ne doğa katledilsin ne de insanlar kudurganca çalıştırılsın... İstediğimiz bu.

Allah'a inanıyorsan, onun yarattıklarına saygı duy, onları koru, kudurganca tüketme, milyarlarca insan açken birkaç bin kişinin cukkası dolsun diye varolan sistemi besleme. Nasılsa öte tarafa gideceksin, bu tarafa saygılı ol.
    Ateistsen, dünyanın kıymetini bil. Onun nasıl ortaya çıktığını en iyi sen biliyorsun...

Yasaklı Üye
    Mesut. Avatarı

Gerçek Adı
    mesut
    Son Giriş
    20.03-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    5

Keşke dediğiniz gibi doğayı tüketmeden, 7 milyara yaklaşan insan nüfusunun, doğayı tüketmeden yaşanabilseydi. Gerek nükleer santral gerekse barajların yapılmasını zorun olduğuna inanıyorum. Birilerinin bundan rant elde etmesi, halkın oy u ile seçilen siyasetçilerin bunu yapması konusunda sonuna kadar haklısınız. Kim gelirse gelsin iktidara bu değişmeyecektir. Bu torpil, yolsuzluk malesef bu ülkenin genlerine işlemiş ya yandaşı nemalanır ya yoldaşı.

^Hayatta önemli; olan en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır.^ diye biz söz vardı. Bu konuda haklısınız, israf etmemeli hiç bi konuda.

Rahat olduğumu devletin ağzı ila konuştuğumu söylemişsiniz. buna güldüm, durumumu bilseydiniz sizde gülerdiniz sanırım

Üye
    remzi71 Avatarı

Gerçek Adı
    remzi
    Son Giriş
    29.06-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

evet mesut okuyunca bende güldüm dogrusu ben bir yıldır takip ettigim kadarıyla bülent beyinde leventinde durumu sanırım bendende sendende daha iyi bunu tahmin etmek çok zor degil ama peki ne oluyoda ben ve mesut bu durumdayken hep siz daha fazla şikayetçisiniz.
    Kusura bakmayın ama tamamen ideolojik olduguna inanıyorum. Ve sürekli okuyorum şu mesut üçümüzdende genç ama hep ılımlı ve herkesi kucaklayan mantıklı yazılar yazarken sizler hep insanları ötekileştiriyorsunuz. Iktidar üzerinden kendiniz gibi düşünmeyenleri kıyasıya eleştiriyorsunuz.
    Peki biz ikimiz buna korkuyomuyuz. Hayır. çünkü biz herkesi kucaklamak istiyoruz ve herkese saygı duyuyoruz.

Yasaklı Üye
    Mesut. Avatarı

Gerçek Adı
    mesut
    Son Giriş
    20.03-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    5

Tşkler Remzi abı, Sizde çok iyi yörekli birisiniz ondan böyle düşünüyorsunuz. Ben herkesin kendisinin haklı olduğuna inandığına inanırım. Düşüncelerin çok farklı olması rengli olması olması gereken çok güzel bir durumdur. Gerçeği, doğruyu rencide etmeden, haklı olduğuna neden inandığını göstererek karşısındakini dinleyerek varsa yanılgısı çekinmeden kabullenmesi daha doğruyu buldu diye sevinmesi lazım geldiğine inanırım. Misal verirsek burda Bülent bey ve Levent bey iktidara gelen siyasetçilerin yandaş veya yoldaşlarının, Ülkedeki doğa kaynaklarının, kamu kaynaklarından nemalandığını, şahsi çıkar elde ettiklerini belirtiyorlar bu doğrudur. İnsanların sürekli israf içinde olduklarını, gelecek nesileri düşünmediklerini söylüyorlar buda doğru haklıdırlar. Ama gerekse kamu gerekse doğal kaynakların, işlenmesi lazım. Bu artan nüfusu göz önüne alırsak ilerde petrol kaynaklarının tükeneceğini göz önüde bulundurursak yani enerjinin elektirikten alınacağı düşünülürse, Nükleer santrallerinde, barajlarında daha bir çok uygulamanında yapılmasının zorunlu olduğu görülür.

Nemalanmadan bu ülkeyi yönetecek bir parti görmüyorum şahsen çünkü; Bir partinin iktidar olması için yandaşa, yoldaşa ihtiyacı vardır. Yandaşına yoldaşına nemalanma imkanı vermeyen kaybediyor, sorun sistemde olsa gerek, insanların eğitim düzeylerinde, bilinçlikte, vicdanın gelişmemesinden kaynaklanıyor. En baştaki yetkili kişi bunu ünleyemezmi ünleyebilir ama bu sefer kaybeder

Bizler sıradan vatandaşlarız, haksızlığa uğrayanlarız. Biz tabiki birlik olmalıyız ama kendi aramızda tartışıp doğruyuda böyle bulmalıyız.

Özellikle Oturan boğayı tbrk ederim, gerçekten insanların düşüncelerine saygılı biri, yetkisine sığınmıyor, düşüncelerini söylüyor bu durumlarda. Bu sitenin böyle bir yöneticiye sahip olmasıda bizim şansımız olsa gerek.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Remzi bey, ne demek istediğinize dair en küçük bir şey bile anlamadım. Sorunları dile getirmek için ille de kişisel olarak mağdur mu olmak gerek? Ne diyorsunuz şimdi, Dersim'e gidip o dut ağacının bulunduğu köyde mi yaşamaya başlayalım?

Tabii ki tamamen ideolojik! Başka ne olabilirdi? Kimi hangi sözümle "ötekileştirmişim" kime "saygısızlık" etmişim? "Korkutmak" ne demek?
    Neoliberalizmin dibine dibine vuran bir iktidarı ve onun gibi düşünenleri ya da onun yukıcılığını görmezden gelenleri eleştirmeyeceğim de kimi eleştireceğim? Dilerseniz bir liste yayınlayın, o sınırlar içinde kalaım; ne iktidarın canı sıkılsın, ne destekleyenlerin...

Madem Allah'a inanıyorsunuz, nedir bu kudurganca yeryüzünü yok eden iktidarlara olan desteğiniz? Bir karıncayı bile incitmemeyi vazeden bir dinin mensupları olarak, insanların ve bilimum canlıların anasını ağlatan bu sistemi nasıl hoşgörebiliyorsunuz? Ve, eleştirilere karşı "yahu sahiden nedir bu açgözlülük" diyerek özeleştiri yapacağınıza, insanların mağdur edilmesine bahaneler bularak iktidarı neden olumluyorsunuz?

Benim derdim AKP ile değil. Bunu söylememe bile gerek yok. Alın birini vurun ötekine! Ben muhafazakar ya da sağ görüşlü biri de değilim, sadece, derdim, bu açgözlülüğün ve yıkıcılığın görünür olmasına bi parça da olsa katkı sağlayabilmek ve muhafazakar/dindar insanları -pratik bir örnek olarak söylersem- AKP ile HAS parti arasındaki farkı düşünmeleri için kışkırtmak.
    Ne yıkım kader, ne kudurganca üretim ne de tüketim! Milyarlarca insan doysun, mutlu yaşasın diye değil bu barajlar, bu yıkımlar, bu üretimler! Öyle olsa amenna! Ama yok öyle bir şey! Milyarlarca insan aç bu dünyada, en temel insanlık şartlarını rüyalarında bile göremiyorlar! Türkiye'de üç kuruşa köle gibi çalıştırılan milyonlarca insan var. Çoluk çocuğu aç olan. Yapılan bu barajlar, yollar, binalar, kanallar, "çılgın projeler" onların kursağından bi tek lokma geçmesini bile sağlamıyor! Bu yıkımla sağlanan tek şey, rant! Rant büyüsün, en tepede pay edilsin, kırıntılarla aşağıdakiler oyalansın, birbirini yesin, "nedir bu düzen" diyenleri de asker-polis eliyle ezip geçelim... Alın size dünyada cennet!
    Hadi pastadan pay kapanları anlıyorum, iyi ama, "size" ne oluyor kuzum? Sizi nasıl kör etmiş bu iktidar, nasıl başarmış bunu, dünya nimetleriyle nasıl gözünüzü boyamış, nasıl "komşusu açken tok olan bizden değildir"den, "gemisini kurtaran kaptan"a dönüştürmüş sizi, anlamıyorum.

Başka bir dünya mümkün. Bunun yolu da senden-benden geçiyor. Hiç bir şey elimden gelmiyorsa, kötüye kötü, zalime zalim, zulüme zulüm derim, safımı belli ederim, kudurganlığa alet olmam, aynaya rahat bakarım. Ne olursa olsun o kadınlardan Hızırlarını alan adamların yanında yer almam.

Üye
    remzi71 Avatarı

Gerçek Adı
    remzi
    Son Giriş
    29.06-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Evet bülent bey bende yanlarında yer almıyorum zaten. Bir oyum var önce onunla ve birkaç tanede çevremdekilerin oyuyla bu dönem tepkimi koyuyorum ve durun artık diyorum. Bu net ama net olmayan o oyu nerede kullanacagım.

Yasaklı Üye
    Mesut. Avatarı

Gerçek Adı
    mesut
    Son Giriş
    20.03-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    5

Biz ne zaman kötüye kötü demedik! yolsuzluğu kabul etmedik mi? çözüm yolu gösterdiğinizde bizmi görmedik. Herkese kötü diyerek herkesi daima kötüleyerek ne elde edilebilir. Neyin kötü olduğunu herkes bilir önemli olan bir şeye karşı olunca alternatifinide beraberinde söylemektir. Barajın yapılması zorunludur, doğayada zararı yoktur, Türkiyenin taşı toprağı türbe(ziyaret) zaten. Ne bağ var ne bahçe sadece dağ orası, orada yapılmayacakta nereye yapılacak. Birileri bundan randmı elde ediyor, Türkiye şartlarında bunun aksi mümkün değil zaten.

Bir düşünün Türkiyede barajlarda rand elde edenler var diye hiç baraj yapılmadığını farz edin elektiriği nerden alacaktık? 50 yıl sonra petrol ve doğalgaz kaynakları tükendiğinde elektiriği nerden alacaz? Rüzgar enerjisi yatırım olsa onada aynı şekilde rant dersiniz, size kalsa rant olmasın diye iktidar hiç hizmet etmeycek millete.

İthal enerji alıyoruz değilmi? sebebi nedir kendi enerji kaynaklarımız olmadığı için barajlarımız, rüzgar ve güneş enerji sistemlerimiz, Nükleer santralimiz olmadığı için. Neden kendi ülkemizde baraj yapmayalımda elalemden enerji satın alalım bu dahamı doğru.

Evt bizler sıradan, maddi durumu kötü olan insanlarız. Zengin dahada zengin olmasın diye bize hizmet edilmesin demem. Barajsız kalacağımıza barajımız olsun varsın birileri nemalansın aynen böyle diyorum.

Hizmete bakarız hizmet yapıyormu evt yapıyor. Rant konusu hangi parti gelse değişmez tkr rant olur. ama başka bir parti hizmet yapmayabilirde.

Ekonomi üstüne sürekli karalamaya çalışıyorsunuz bunun nedenide Neoliberal politikalardan çünkü; siz Sostalistsiniz fikren en büyük rakibiniz liberalizmdir sanırım ondan olsa gerek, sizler baraj yapının kötü olduğundan değil bunun ekonomik olarak Neoliberal politikalara göre yapıldığından rahatsız oluyorsunuz. Devlet birine baraj işletmesi veriyorsa al kardeşim kaşını gözünü sevdim bu işi sana verdim demiyor heralde, ihale ile veriliyor ihaleyi alan kazanıyor. İhalede usulsuzluk olduğunu iddia edeecksiniz ama sadece iddia olarak kalacak ispatı yok sadece karalama işte.

Her defasında inancımıza vurgu yapıyorsunuz. Allaha inanmakla neoliberal politikalar arasındaki bağlantıyı çözemedim. Bu politika tüm AB ülkelerinde ABD ülkeleriden iyi bir uygulamada Türkiyeye gelincemi kötü oluyor. Tüm o ülkeler bu politika ila gelişti, Türkiye neden bununla gelişmesin.

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Tuncelinin vadileri su doluyor, Artvinin nehirleri kurutuluyor, nükleer santraller yapılıyorsa SUÇLU KİM?
    Suçlu enerjiyi talep edenmidir yoksa bu enerji üretim tesislerini yapanlarmıdır?
    Tabiki talep edenlerdir. Neden masumu oynuyoruz anlamıyorum.
    Hiçbirimiz masum değiliz. TİMSAH GÖZYAŞLARI akıtarak vicdanımızı rahatlatacağımıza TASARRUF edip israf etmemeyi öğrenmeliyiz.
    TASARRUF. hepimizin unuttuğu bir kavram.

Unutmayalımki neoliberalizm denen katili azmettiren bizleriz.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon