Harika . Ben de tam bunu yayınlayacaktım . Gerçekten insanlara helal olsun...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Harika . Ben de tam bunu yayınlayacaktım . Gerçekten insanlara helal olsun...
bu konuda olumsuz düşüne bilirsiniz ama binlerce kişi buralarda çalısıyor ekmek parası için .....
Suçu başkalarında aramaya gerek yok.
Enerji tasarrufu yapmayan herkes bu doğa katliamının failidir.
gün bu akepe hükümetine karşı direniş günüdür !!!
eşi benzeri olmayan güzelliklerimizin kıymeti hiç bir zaman bilemedik zaten....
Adamlar 12 bin 13 bin yıllık buluntulara çanak çömlek deyip çıktılar. Üç beş ağacın
hewsabını yapacaklar güldürmeyin.
Herşey para herşey para ticret erbabının yönettiği ülkede hedef sadece bu olurdu zaten "herşey para"
HES vb. açgözlülüklerin bulunduğu çevreyi yok ettiğine dair ortada tartışma yaratacak bir durum yok. Bu o kadar sabittir ki... Tavır alınması gereken şey çok net: Her yanıyla yaşamımıza sahip mi çıkacağız, yoksa kazanç hırsıyla birilerinin cebi doldurulurken onlara onay mı vereceğiz...
Rize Çayeli Senoz Vadisi’nde HES’lerin yapımına başlanmasının ardından vadide doğa tahribatı yaşandı. Vadideki çevre tahribatı 3 yıl arayla aynı açıdan çekilen fotoğraflarla ortaya konuldu.
Kaynak: Vatan Gazetesi
Bu iki fotoğraf kesinlikle aynı yerin fotoğrafları değildir. Elektirik telleri 2. fotoda yok dağların eğimleri benzer ama aynı değil biri sağa doğru aşağı gelirken diğeri sola doğru aşağı geliyor ve sanırım biri ilk baharda diğeri son baharda çekilmiş. benzer yönleri var yol gibi ama dikkat edersenız yeşilik fotoda yolun önünde dağ yükseliyor fkt kurak olanında yolun önünde bişey yok düz gidiyor ayrıca yeşilik fotoda sağ alta küçük bi ev var diğerin de yok eminim bu iki foto ayrı yerlerdir.
arkadaşlar sizleri anlamakta inanın güçlük çekiyorum. kendilerine her ortamda çagdaş modern ilerici olarak niteleyen bizleri ise gerici yobaz diye damgalayan zihniyet.
ya hadi allah korkusu olamayabilirde insani bir duygu olan vijdandan ne haber?
en az sizler kadar deyim ama sizlerden daha fazla madurum ama elimi vicdanıma koyupda konuşmam gerek.
sanki hepiniz beşiktaşın çarşı gurubunun sloganı gibi. herşeye karşısınız. hadi anlıyabilirim bir derece termik santrallere karşısınız. bende mümkün oldugunca az termik santral yapılsın isterim. ama sizler asıl nükleer santralinde bir numaralı karşıtısınız
ya hiç düşünmezmisiniz bu ülkenin elektrik üretiminin bel kemigidir hidro elektrik santralleri. peki kullandıgınız elektrik saksıdamı yetişiyo yagmurlamı geliyo nasıl geliyo söylesenize. bu ülkenin sahip oldugu kıt dogal zenginliklerden biri olarak( enerji kaynakları konusunda kıt dedim hemen hazine bulmuş gibi sarılmayın bu sözcüge) boşa denizlere dökülen akarsularımızdan elektrik üretmeyelimde ne yapalım.
ayrıca şunu unutmayınki her hes aynı zamanda bir sulama barajıdır. modern ülkeler dönüme bizden on kat fazla ürün alırken sizler istiyosunuzki köylü hala 1923-24 lerde oldugu gibi karnını zor doyursun ektigi tohumu bile biçemesin şehirlerde de devlet dairelerine yerleşmiş örümcek kafalı bürokrat soyu devamlı babadan ogula geçer gibi ülkeyi yönetmeye devam etsin degilmi.
arkadaşlar bir silkeleninde üzerinizdeki ölü topragından kurtulun ya savundugunuz düşünceye mensup, dünya görüşüne mensup dünya üzerinde bir tane refah seviyesi yüksek insanların haklarını alabildigi bir yönetim gösterin bana ya
sizin savaşınız donkişotun yeldegirmenleri ile savaşına benziyo bunu ben görüyorum ama siz o kadar aşıksınızki aşktan gözünüz kör olmuş malesef.
bir kere ben karadenizliyim benim bölgemi kimse bana anlatmaya kalkmasın. bende bu iki resmin aynı oldugunu sanmıyorum. ama olsa bile demekki bir çalışma gerekiyordu. benim köyümdede bir sulama göleti inşaatı var tokatta allahtan varda insanlar sigorta ve maaş yüzü gördü herkesin traktörü minübüsü kiralandı ve sahipleride gayet mutlu elleri para gördü. evet bizim kumluk dedigimiz araziden hatta bizim tarlalarımızdan baraja dolgu malzemesi aldı şirket tabiki parasını ödeyerek.
ama çunu söyleyim zaten yıllardır o kumluk denen yerden hiç ürün alamazdık dogru dürüst. işleri bittikten sonrada tarlaların tekrar humuslu topragını yayıp düzleyerek teslişm edecekler
velhasıl kelam allah aşkına bir sefer olsun bardagın içi niye iki parmak eksik diyene kadar şükür bardak nerdeyse dolu demeyi ögrenin ya
sizin yaptıgınızı israil yunanistan yapamıyo emin olun. yoruldum sabaha kadar yazsan sizler yine bir köşesinden bana saldıracak birşey bulursunuz tuzunuz kuru rakı masasında memleket kurtarıyosunuz eskiden bu sözü belli bir kesim için kulanıyordum şimdi devlet bostanlı ve bir miktar
maneviyattan uzak yandaşıda aynı yolda ona üzülüyorum asıl bir zamanlar gençlik yıllarımızda ülkücü abilerimiz vardı bize anlattıklarıyla şimdiki devletten duyduklarımız hiç birbirine benzemiyo. bunu şuna baglıyorum ben. evli olmayan çoluk çocuk sorumlulugu olmayıp bu sorumlulugu hissederek çalışıp zorlanıp terlemeyene herşey kolay geliyo tabiki. benimle aynı yükü taşıyan insan anlar ancak benim yorgunlugumu. yanımda boş başına yürüyen adam sırtımda elli kiloyla yürürken benim yorulmamı anlayabilirmi. ancak o yükü alıp benim kadar taşıyınca bunu anlar yoksa sorsanız ben çok insalcılım seni çok iyi anlıyorum der. der ama boş boş der sadece anlamadıgını ben biliyorum çünkü benimde yüksüz günlerim vardı neyse kimse degişmeyecegine göre boş konuştugumun farkındayım. geçen zamanıma yazık
Birşey ilave etmeyi unutmuşum. dedimya ben karadenizliyim köyümü dagımıda herkesten iyi bilirim üstelik bahsettiginiz bölge bizdende daha denize yakın bölge arkadaşlar oralarda şöyle akıl almaz bir doga olayı vardır farzedinki bu resimler aynı yere ait. bu baraj bittikten sonra buralardan makinalar çekilsin sizi temin ederimki bu bölgede barajın yapıldıgı süre kadar bile sürmeden o araziler komple orman olacaktır.
biz bölge halkı olarakda devletimizi seviyoruz ve baglıyız neden dedim biliyormusunuz bundan yıllar önce devlet kıl keçisini yasakladı ormana zararlı diye ormanı en bol olan bölgemiz insanı hiç düşünmeden keçilerinin hepsini satarak elinden çıkardı bu gün ben tüm ülkeyi geziyorum akdenizde , doguanadolu ve güneydoguda ve ege bölgesinde hala kılkeçisi sürüleri görüyorum . o ihaleyi alamayan birkaç bölge insanıda dahil yaygarasına kapılmamak gerek. herkes allaha emanet olun.
bu cümleleri ciddi olarakmı söylediniz yoksa sırf siyasi olarak görüşünüze ters diyemi . sevgili kardeşim bu cümleleri kuraraken bunları okuyan insanların da bu ülkede yaşayan ve çevresinde olup biteni gören aklı ve fikri olan kişiler olacagını düşünmedenmi yazıyosunuz anlamıyorum herhalde sizler kolayca bu yalanlara kandıgınız için herkes kanar zannediyosunuz. yazık.
eger mesele sırf menfaat için karşı olmaksa hiçbirinmiz benim kadar zarar görmüş olamazsınız sanmam 1993 yılında aldıgım %40 raporum 2006 daki yeni çıkan kanunla degişti belki oy bile vermeyecegim ama yukarıda allah var ya herşeyede kötü diye at gözlügüyle bakmakta bir insana insanım diyen kişilere yakışmaz. atalarımız ne demiş yigidi öldür hakkını yeme . sende yigidi öldür hakkını yeme. ne yapsaydı ya 150 yıllık bir proje ve hayal olan milyonlarca dolar milli servetin aktıgı marmaray ın önüne çıkan birkaç tugla ve kiremit için iptalmi etseydik. ya sizler sudan sebeplerle başbakan asan bir zihniyet eger adam kendisi projeyi durdursa sizler bunu delil sayıp 2011 de bile başbakan asardınız. gülüyorum bu komediye başka bişey gelmiyo çünkü elimden![]()
hakan_turk79;
kimse kimsenin tabiki gerçek yüzünü bilemez, ancak gördüklerine ve duyduklarına göre bir fikir sahibi olur ancak. onun için bilemezsin kimin yeşil sevgisi ne kadar kim tarihine ne kadar baglı. senin o anlattıgın yerlerde yani çanakkale ve öncesindeki ecdadın dikkatini çekerim ümmetci idi ırkcı degil. o insanların içinde arapda acemde türkde kürtde çerkezide arnavutuda vardı ama benim senin profilinden analadıgım kadarıyla türk ırkçılıgını savunan bir kişisin. osmanlının yıkılmasındaki en büyük etkidir türk ırkçılıgı ve batılı ülkeler bunu çok güzel kullandılar yeni dünyayı şekillendirirken tüm milletler bir ırkçılık furyasına kapılıp giderken onlarda istediklerini elde ettiler bir güzel.
bugün huşu ile dinledigimiz,istiklal marşımızı yazan rahmetli mehmet akif ersoyun herhalde ırkçı duygularla bunu yazmadıgını tahmin edebiliriz çünki kendisi bir arnavut idi .
onun için büyük devlet olmak ırkçılıkla olmaz kendinizi kandırmayın asıl sizler bir silkelenip gerçekleri görmeye çalışın kuru kuru edebiyat yapmakla gelecek kuşaklara güzel yarınlar bırakılmaz
öncelikle kimse kusura bakmasın ben imla kurallarına göre yazı yazı yazamıyorum çünki genelde düzeltecek vaktim olmuyo.
arkadaşım farkında olmadan sende bende hakanda hepimiz bu ülkede daha iyi yaşamak ve daha güzel bir ülkeye hep beraber sahip olabilmek için tartışıyoruz ama güzel olan şuki hepimizin maksadı ve niyeti güzel sadece fikirlerimizi söylerken biraz fazla iddia ediyoruz ama neticede bu fikirlerin sadece birisi en dogru yoldur tabiki bazende savundugumuz şeylerin birazı dogru birazı yanlıştır işte mühim olan bu ne kadar dogru ve ne kadar yanlış bildigimizi bilemememiz.
sevgili kardeşim hemen kafanızda benimle ilgili bir fikir sahibi oldugunuz için ben ne desem zaten hiç düşünmeden sizin için yanlıştır. öyle degilmi.
sevgili kardeşim belki başka konularda bende çok yanlış olabilirim bundan dogalı olamaz zaten ama bu hidro elektrik konusunda emin olun sizler yanılıyosunuz.
birkere bizim elektrige olan ihtiyacımız ortada olan bir gerçek madem bu kadar yeşili benden çok seviyosunuz hadi elektrik sarfiyatınızı % 20-25 düşürsenize yeni barajlara gerek kalmasın.
bu ülkenin şartlarına en uygun olan ve ülkenin menfaatine olan hes lerdir ancak en kısa zamandada nükleer santrallerinde başlaması şart üstelik biz çok geç kaldık neyi tartışıyoruz tartışacagımız kime yaptıracagımız kaça hangi şartlarda yaptıracagımız eger geçmiş dönemlerde oldugu gibi 3 liralık işi 13 liraya ihale ediyolarsa onu tartışalım yoksa nükleeri tartışmak cahillik başka bişey degil.
ben ankaradayım sizler hangi şehirdesiniz bilemiyorum. metro diye kullandıgımız raylı sistem bile sanki bir rüya gibi ve ülkemiz cahil, dar görüşlü, statükocu yöneticiler yüzünden dünyadan 50-60 sene sonra böyle bir toplu taşımayla tanışıyoruz ve sormuyo kimse hangi yöneticiler bizi dünyadan ayırdı diye.
burada beni dünyadan 50-60 sene geri bırakan siyasetci ve darbecilere söyleyecek o kadar çok sözüm varki ama söyleyemiyorum onlar kendileri düşünüp kendilerine göre cümleler kursunlar ş.......r.
neyse benim sizinle bir meselem yok neticede hepimiz güzel bir dünya ve rahat bir yaşam istiyoruz. yarınlardan emin olmak çocuklarımızın rahat etmesi vs. vs.
"İnternette SANSÜR var ama YASAK yok.Sınavda ŞİFRE var ama KOPYA yok.Ülkede ileri(!) demokrasi var ama ÖZGÜRLÜK yok.
Bület Bey'in göstermiş olduğu resimler gibi yurdumuzun bir çok bölgesinde bu ve buna benzer doğa katliamları yaşanmaktadır ne yazık ki..
Ülkemizde kullanılan en önemli enerji kaynaklarından biri hidro elektrik santralleridir. Fakat hidro elektrik santrallerin kurulması için hektarlarca arazi ve yerleşim bölgelesi su altında bırakılmak zorunda kalınmıştır.
Diğer enerji kaynağımız da termik santrallerdir. Termik santrallarde kömür yakılarak su kaynatılır ,böylece elde edilen buhar gücüyle türbin döndürülür ve türbin elektrik üretir.Bu işlem sonucu tonlarca karbon monoksit ( CO ) karbondioksit ( CO2) , SO2, NO2,Pb, Pb, Sg, U gibi ağır metaller doğaya karışmaktadır .
Ağır metaller toprağın kimyasal yapısını bozarak toprağı verimsizleştirmekte ,toprak vasfını kaybetmesine sebep olmaktadır.
Bu enerji kaynaklarını kurmayalım demiyorum.Eğer modern bir şekilde , bütün sistemleri eksiksiz olacak şekilde tesis edilirse bir enerji santrali ( HES , TS ..) çevreye hiç bir zarar vermez.
Belki çok tepki gösterilecek ama Nükleer enerji santralleri için de bu geçerli.Eğer bir Nükleer enerji santralini modern ve eksiksiz kurarsanız çevresinde meyve bahçeleri bile burabilirsiniz.
Ama maliyetlerin ve masrafların düşürülmesi amacıyla eğer bir tesis eksik ve kalitesiz yapılırsa , denetimler zamanında ve yerinde yapılmazsa , bakım onarım faaliyetleri yeterince yürütülmezse işte o zaman doğanın katli başlar , insanlar ve bütün canlılar zarar görür..
Hepimiz biliriz Türkiyede denetleme ve bakım çalışmalarının ne kadar sallapati yürüdüğünü ortalarda paraların döndüğünü.
Milletimiz kurulacak tesise değil bunu kuracak zihniyete karşı...
Hay Allah senden razı olsun. Sana ne kadar teşekkür etsem az olur. Sen bütün muhalefetin adına onların bir türlü agızlarından çıkaramadıgı baklayı çıkardın herkesin adına . Yalnız milletimiz deme çünkü biz dogru oalana karşı degiliz ; sadece sizin gibi azınlık bu çagdaş tesislere karşı. Aksi taktirde çogunluk karşı olsa bu tesisler yapılamaz ve hala modern dünyadan 50-60 sene geride kaldıgımız gibi geride kalmayada devam ederdik.
Yani yazının sonunda dediginiz gibi aslında her yapılanın dogru oldugunu biliyorsunuz ama kabul etmek çok zor geliyor çünkü sizin oy verip desteklediginiz siyasi partinin dışında bir siyasi görüş bunları yapıyor.
Sizi temin ederimki eger iktidar seçime kadar engelliler ile ilgili ciddi bir adım atmassa kesinlikle oy vermeyecegim ve verdirmeyecegim. Ama yukarıda Allah var nasıl dogruyu bile bile yanlışı ve yalanı savunabilirim. Allahtan korkarım ve kendime olan saygımı yitiririm çünki ben o kadar yalaka ,dönek ,yagcı ,kaypak ve korkak bir insan olarak hissederim kendimi.
Konuyu uzatmak istemiyorum ama dünyada dörtyüz küsür nükleer santral çalışırken biz hala yapalımmı diye tartışıyoruz. Halbuki nasıl yapalımı tartışmalıyız. Bugün hatırladıgım kadarıyla fransa elektrik enerjisinin % 70 kadarını nükleer santrallerden karşılıyor.
Niyetim kimseyle tartışmak veya birilerinin kalbini kırmak degil. Konuşurken biraz bagırarak ve sanki kavga eder gibi konuşurum. Bunun çok yanlış bir huy ve davranış şekli oldugunu biliyorum; Ama ne yapsamda huyumu degiştiremiyorum . Bu tarz yazılarımada yansıyo herkesten özür dilerim. Ben herkesi çok seviyorum. Bizler birbirimizin düşmanı veya rakibi degil ; Dostu ,kardeşi , arkadaşıyız.
HERKESE SELAMLAR SAYGILAR.