Bu konu fazla abartilmis,ayrica dalga kecilecek bi konu da deyil,istemeyen cocugunu din dersine birakmaz,ama bende bir iki dua ezberlemenin bi zarari olacagini sanmiyorum
Bu konu fazla abartilmis,ayrica dalga kecilecek bi konu da deyil,istemeyen cocugunu din dersine birakmaz,ama bende bir iki dua ezberlemenin bi zarari olacagini sanmiyorum
Çocuklarıma Zorunlu İnkılap Tarihi dersi verilmesine karşıyım.
Envai çeşit uydurma, efsane ve tek adam hurafeciliğinin çocuğumun algı dünyasında meydana getireceği yozlaşmayı engellemek istiyorum.
Bir çocuğa üfürükçülerden, türbe medetçilerinden din adına uydurulan şeylerden kaçınılması gerektiğini anlatırken kalkıp en modern hurafeciliğin, 10 Kasımda ölmüş ruhlar için saygı duruşu yaparak modern ruhçuluğu matıksal bir zemine oturtmasını bekleyemem. Peygamberi eleştirenlerin neden "tek adam"ın fotoğrafına eleştriyi bile en dindarlara taş çıkarırcasına şevk ve iştiyakla - üstelik bilimsellik vurgusu gibi absürt dayanaklarla- hazmedemeyip bastırdığını anlayabilmiş değilim. Köhnemiş beyinlerin, iğdiş edilmiş vicdanların üretildiği resmi okullardaki Soyut İnkılap Tarihi derslerinin zorunluluktan çıkartılmasını istiyorum.
Pekala Zorunlu Matematik dersi bile eleştrilebilir. Yeter ki zorunlu kılınmış bir dersi eleştirirken diğer derslerin zorunsuzluğunu varsaydıran dar ve şartlı bakışı görme zorunluluğu duyalım.