TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Antalya, Bursa ve Antalya'da
Sayfa 29 / 29 İlkİlk ... 192526272829
Toplam 428 mesajın 421-428 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #421
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.274
    Alınan Beğeniler
    229
    Verilen Beğeniler
    210
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @MeTePe Harika olmuşlar, elinize saglik afiyet olsun.
    Gördüğüm bildiğim ekmek yapanlardan çok daha iyi yapıyorsunuz bu işi.. Bize sizde bi video çekseniz ne iyi olur.
    Çavdar ekmeğinde başka un katkısı hiç yok galiba esmer guzeli olmuş. Ev pidesi taş fırında pişmiş gibi olmuyor ama onun da evde pişmiş hali en iyi böyle olur.. Pide hamurunu su,
    un mayadan yapıyorum başka birşey koymadan.. Siz nasıl yapıyorsunuz farklı birsey varmi içinde?.

  2. #422
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    10.054
    Alınan Beğeniler
    3.355
    Verilen Beğeniler
    1.147
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Çavdar ekmeğinde başka un katkısı hiç yok galiba esmer guzeli olmuş..
    Yok, yarı yarıya beyaz un var. Tek başına çavdar unuyla yapmak çok zor. Hem çok su çekiyor, hem çok sıvaşık bir hamur oluyor.

    Aslında ekşi mayaya daha uygun bir un.

    Pide hamurunu su,
    un mayadan yapıyorum başka birşey koymadan
    Un, su, maya tuz, çok az şeker, 1 kaşık kadar yağ.. hepsi o. Bir de çok iyi yoğurma.. Hamur lastik gibi olana kadar yoğuruyorum.

  3. #423
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.274
    Alınan Beğeniler
    229
    Verilen Beğeniler
    210
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Bende tamamı beyaz undan hiç yapmıyorum. Sirayla çavdar siyez ve tam buğday unundan... 5 su bardağı beyaz una bir subardağı katıyorum.

  4. #424
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.967
    Alınan Beğeniler
    1.381
    Verilen Beğeniler
    1.823

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Bugünün Çavdarlı-cevizli ekmeği... fırından yeni çıktı.


    VTZ6eq - Pasta ve yemek tarifleri


    Ev fırınında pide çalışması... Taş fırın gibi olmuyor ama idare eder.


    QK6GRe - Pasta ve yemek tarifleri


    Bildiğin somun ekmek...


    o1EzDi - Pasta ve yemek tarifleri
    Hi4vo6 - Pasta ve yemek tarifleri


    Muhtelif çeşitleme...


    1QAjW7 - Pasta ve yemek tarifleri
    vayy, hem cavdar unu,hemde ceviz katkili. kimbilir tadi ne sahanedir.
    ben pes ettim ekmek yapmaktan pratik is yapmayi prensip edinen olarak ama evdekiler alisti. artik hep yapmak sart oldu ekmegi.
    bunu soylemiyeyim evdekilereisim yoksa bide cavdar unu, ceviz diye alisveris cikar basima.

  5. #425
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    10.054
    Alınan Beğeniler
    3.355
    Verilen Beğeniler
    1.147
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: GRAHAM BELL Mesajı Gör
    vayy, hem cavdar unu,hemde ceviz katkili. kimbilir tadi ne sahanedir.
    Açık söyleyeyim, ne siyez, ne yulaf ununun tadını pek sevmiyorum. Tam buğday eh işte, idare eder. Ama Çavdar gerçekten çok lezzetli bir un. Ekmeğin hem tadı, hem kokusu çok değişiyor.

  6. #426
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.967
    Alınan Beğeniler
    1.381
    Verilen Beğeniler
    1.823

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Açık söyleyeyim, ne siyez, ne yulaf ununun tadını pek sevmiyorum. Tam buğday eh işte, idare eder. Ama Çavdar gerçekten çok lezzetli bir un. Ekmeğin hem tadı, hem kokusu çok değişiyor.
    evet cavdar ekmegini bende cok severim

  7. #427
    Üye
    doğanm Avatarı

    Gerçek Adı
    Doğan
    Üyelik Tarihi
    15.06-2019
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:18
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    464
    Alınan Beğeniler
    173
    Verilen Beğeniler
    695
    Blog Mesajları
    12

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    PASTANE POĞAÇASI

    Çok çeşitli tarifler olmakla birlikte, kendi deneyimlerimle yaptığım tarifi paylaşacağım.

    Malzeme:

    - 1 bardak oda ısısında su
    - 1 yumurta
    - Yarım paket margarin (tereyağı kullanmayın veya çok az kullanın. Teremyağ gibi çakması olabilir)
    - Yarım paket yaş maya veya 1 paket hazır toz maya
    - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    - 2 yemek kaşığı toz şeker
    - 1 tatlı kaşığı tuz
    - 2 kaşık yoğurt (süzme değil, mümkünse sulanmış)
    - Yarım çay kaşığı mahlep (şart değil)
    - Yaklaşık 4-5 bardak kadar beyaz un
    - İçi için Lor peyniri veya az yağlı beyaz peynir (maydanız, kırmızı pul biber vs. eklenebilir.)

    Yapılışı:

    Bir kap içerisine yumuşatılmış yarım paket margarin, sıvı yağ, yumurtanın beyazını (sarısı sonra kullanılacak), yoğurt, mahlep, şeker, tuz ve mayayı koyalım.
    Bir bardaktan biraz az su ekleyelim.
    Unu bardak bardak ekleyerek bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
    Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edelim.
    Hamur kıvama gelince unlanmış tezgaha alıp bir miktar yoğuralım. Ekmek hamuru gibi esneterek, ezerek değil, katlayıp karıştırarak yoğrulması gerekiyor. Hamur lastikleşene kadar değil, toparlanıp ele az yapışana kadar yoğurmak yeterli.

    Hamuru beze haline getirip üstünü streçle örtelim. 10 dakika kadar dinlendirelim.
    Dinlenen hamuru fitil şeklinde bölüp mandalina büyüklüğünde parçalar keselim. Bunları yuvarlayıp beze haline getirelim.

    Tüm bezeleri yaptıktan sonra, bezeleri alt kısmı üste gelecek şekilde ters çevirelim.

    BURASI ÇOK ÖNEMLİ!!!

    Elimizin yan tarafıyla dik şekilde bezenin ortasına bastırarak uzunlamasına bir oyuk açalım. Tüm bezelerin ortasını bu şekilde açtıktan sonra bu oyuklara peynirimizi koyalım. Hamuru oyuk hizasından katlayıp avucumuzun ayasıyla dudak kısmına DEĞİL, orta kısmına basarak yassıltalım.

    Yani dudaklar ezilmemiş, kalan kısmı ezilmiş olacak.

    pastahane%2Bpo%25C4%259Fa%25C3%25A7as%25C4%25B11 - Pasta ve yemek tarifleri


    images?q=tbn%3AANd9GcTp6mGkgt1pjB2AcBo T3YYnFB3mKS2V FhQBsqEpRKOA71sAYU - Pasta ve yemek tarifleri


    NOT: RESİMLER ALINTIDIR!


    Bu şekilde hazırladığımız poğaçaları 30-40 derecelik fırına koyalım. Fırının böyle bir özelliği yok ise, fırın içine bir kapta sıcak su koyabiliriz.

    Yaklaşık 30-40 dakika içinde poğaçalar tepside mayalanıp kabaracaktır. Bu süre fırın içinin sıcaklığına göre değişir. Sık sık kontrol etmek gerekir.

    Tepside mayalanan poğaçaları fırından çıkartıp fırını kökleyelim. Bu arada daha önce ayırdığımız yumurta sarılarını poğaçaların üzerine sürelim. İstenirse yumurta sarısını sürdükten sonra çatalla iz yapılabilir.

    170-180 derece ısınmış fırına poğaçaları atalım. Yüzleri güzelce kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 15-20 dakika sürecektir.
    bu poğaçayı bir gün deniyeceğim, en sevdiklerimdendir, emek verip paylaştığın için sağolasın,

  8. #428
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.967
    Alınan Beğeniler
    1.381
    Verilen Beğeniler
    1.823

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    eksi mayali ekmege ailece abayi yaktik. pekte ekmek tuketmeyenler olarak cok sevdik.
    bu sefer patatesli ekmek yaptim. nefis oldu, yumusacik. ekmek yapanlara tavsiye ederim. 2 patatesi haslayarak hamura katilirsa cok guzel oluyor ekmek.




Sayfa 29 / 29 İlkİlk ... 192526272829