TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Antalya, Bursa ve Antalya'da
Sayfa 28 / 29 İlkİlk ... 18242526272829 SonSon
Toplam 427 mesajın 406-420 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #406
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.906
    Alınan Beğeniler
    1.319
    Verilen Beğeniler
    1.771

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Bunlar benim pideler... Geçen hafta yapmıştım. Gayet güzel oldu ve fırın pidesinden çok daha uzun dayanıyor.

    Normal un, maya vs. aynı ekmek hamuru gibi.. Sadece üstüne şifa ve yumurta kullandım.

    pAcu37 - Pasta ve yemek tarifleri
    ovvv goruntusu cok guzel olmus. bende parmak uclarımı yumurta sarısına batırarak yaptım ama sızın baklavalar gıbı hıc olmadı.tadı begenıldıde boyle bır goruntusu olsa daha guzel olurdu.yaptıktan sonra beklettım. sız beklemesı bıttıkten sonramı yaptınız baklavaları.

  2. #407
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.979
    Alınan Beğeniler
    3.283
    Verilen Beğeniler
    1.121
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: GRAHAM BELL Mesajı Gör
    bende parmak uclarımı yumurta sarısına batırarak yaptım ama sızın baklavalar gıbı hıc olmadı.
    Şimdi şöyle oluyor... Hamuru yoğurup 5-10dk dinlendiriyorsun. Sonra tepside yağlı kağıt üstüne koyup elinle güzelce yassıltıyorsun. Üstünü streçle örtüp o şekilde mayaya bırakıyorsun.

    Bu arada ŞİFA hazırlıyorsun. Şifa yarım fincan unu yarım fincan su ile güzelce eritip üstüne 3/4 bardak kaynar su döküp güzelce karıştırıyorsun. Bir kenarda soğuyor.

    Hamurun mayalanınca bu şifadan hamurun üstünü elinle güzelce sıvazlıyorsun. Yani üstü iyice bu karışımla ıslanıyor. Sonra parmak uçlarınla baklava şekli verip 10-15 dakika daha mayaya bırakıyorsun. Ardından sıcak fırına sürüyorsun.

    Yumurtalı istiyorsan şifanın üstüne sürebilirsin.

  3. #408
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.265
    Alınan Beğeniler
    225
    Verilen Beğeniler
    207
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Pide çok güzel olmuş.👌

    Benim yaptığım tariftede şifa var. Birde ön maya yaparak yaptım tarif oyleydi. Güzel oldu gerçekten hergün yapsana diyorlar da bana zor geliyor..

  4. #409
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.265
    Alınan Beğeniler
    225
    Verilen Beğeniler
    207
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    @MeTePe ekmek hamuru yaparken sizde tuzu hamuru yogurdukatan sonra mı koyuyorsunuz videoda öyle yapılmış birkaç yerde daha gördüm ben ilk yoğurma esnasında unla beraber koyuyordum sonradan karışmaz gibi geliyordu.

  5. #410
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.979
    Alınan Beğeniler
    3.283
    Verilen Beğeniler
    1.121
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    sizde tuzu hamuru yogurdukatan sonra mı koyuyorsunuz .
    Ekşi mayada sonradan koymak gerekli. Çünkü tuz mayalanmayı yavaşlatıyor. Adam normal hamurda ister önden, ister sonradan pek bir fark görmedim ben. Hatta önden koymazsam hamur çok hızlı mayalanıp yumuşuyor.

  6. #411
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.906
    Alınan Beğeniler
    1.319
    Verilen Beğeniler
    1.771

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Ekşi mayada sonradan koymak gerekli. Çünkü tuz mayalanmayı yavaşlatıyor. Adam normal hamurda ister önden, ister sonradan pek bir fark görmedim ben. Hatta önden koymazsam hamur çok hızlı mayalanıp yumuşuyor.
    maksat hamuru cok hareket ettirerek hava almasiymis gibi dusunduruyor.
    aksam yatmadan once soguk suyla yaptigim hamur daha memnuniyet verici oldu. ustune sadece kapak koydum sarmadim. sabahda 2 kere elle havalandirdim daha guzelmis gibi oldu gunduz mayaladigimdan.
    bide bu eksi mayayi oldurebilirim diye cogalan eksi mayayi tulbent uzerine kasikla parca parca koyup serip kurutsam lazim oldukta bana eksi maya olurmu. hic bilginiz varmi.

  7. #412
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.265
    Alınan Beğeniler
    225
    Verilen Beğeniler
    207
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Şukufe hiç duymadım kurutulduğunu kuruyunca ölür maya.

    Buzdolapta uzun süre yaşıyor. ben dışarda unuttum yazliga gidince ondan öldü benimkiler..Bikere yapınca aynı yoldan tekrar yapabilirsin 3, 4 günde oluyor.

  8. #413
    Üye
    *Sevgili* Avatarı

    Gerçek Adı
    Melike
    Üyelik Tarihi
    05.08-2008
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:24
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Mesaj
    2.665
    Alınan Beğeniler
    371
    Verilen Beğeniler
    319

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Ben de havuçlu kek yaptım ama tarifte bir tuhaflık vardı sanırım 🤔

    Mqzf3p - Pasta ve yemek tarifleri

  9. #414
    Üye
    denesos Avatarı

    Gerçek Adı
    denesos
    Üyelik Tarihi
    28.04-2020
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    20:22
    Yaşadığı Yer
    Akdeniz
    Mesaj
    2.292
    Alınan Beğeniler
    320
    Verilen Beğeniler
    848

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: *Sevgili* Mesajı Gör
    Ben de havuçlu kek yaptım ama tarifte bir tuhaflık vardı sanırım 🤔

    Mqzf3p - Pasta ve yemek tarifleri
    Alemsin valla😂😂😇

  10. #415
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.979
    Alınan Beğeniler
    3.283
    Verilen Beğeniler
    1.121
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: *Sevgili* Mesajı Gör
    Ben de havuçlu kek yaptım ama tarifte bir tuhaflık vardı sanırım 🤔
    Seni keklemişler ne yazık ki...

    O havuçlu kek değil, kekli havuç...

  11. #416
    Üye
    denesos Avatarı

    Gerçek Adı
    denesos
    Üyelik Tarihi
    28.04-2020
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    20:22
    Yaşadığı Yer
    Akdeniz
    Mesaj
    2.292
    Alınan Beğeniler
    320
    Verilen Beğeniler
    848

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Seni keklemişler ne yazık ki...

    O havuçlu kek değil, kekli havuç...
    🤓🤓🤓🤓🤓

  12. #417
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    3.839
    Alınan Beğeniler
    1.072
    Verilen Beğeniler
    1.047
    Blog Mesajları
    4

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @*Sevgili*, kekin çok manidar olmuş...

  13. #418
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    16:42
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.501
    Alınan Beğeniler
    156
    Verilen Beğeniler
    93
    Blog Mesajları
    28

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Canınız poğaça ister, yiyince pişman olursunuz mideniz cayır cayır yanmaya başlar ya, bu tarifi uydurdum çare olarak

    Pişmanlatmayan Poğaça

    2 yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyorsun)
    1 çay bardağı (ajda çay bardağı) sızma zeytinyağı (ben yerel üreticiden alıyorum soğuk sıkım)
    1 çay bardağı ev yoğurdu (veya kefir)
    1 çay bardağı yulaf ( Eti Lifalif kullanıyorum)
    1 paket kabartma tozu
    yarım çay kaşığı mahlep (çok kuvvetli aroması var o yüzden abartmamak lazım)
    Yumuşak ele yapışmayacak hamur elde edene kadar un ekliyorsun.
    Hamur biraz dinlendikten sonra içine beyaz peynir, maydonoz dereotu karıştırıp şekil verip üzerine yumurta sarısı, susam ekleyip fırına veriyorsun..

    CC7CQH - Pasta ve yemek tarifleri

  14. #419
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.265
    Alınan Beğeniler
    225
    Verilen Beğeniler
    207
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @Sema Görüntüsü çok güzel mutlaka tadı da oyledir. eline sağlık.

  15. #420
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.979
    Alınan Beğeniler
    3.283
    Verilen Beğeniler
    1.121
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 3
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bugünün Çavdarlı-cevizli ekmeği... fırından yeni çıktı.


    VTZ6eq - Pasta ve yemek tarifleri


    Ev fırınında pide çalışması... Taş fırın gibi olmuyor ama idare eder.


    QK6GRe - Pasta ve yemek tarifleri


    Bildiğin somun ekmek...


    o1EzDi - Pasta ve yemek tarifleri
    Hi4vo6 - Pasta ve yemek tarifleri


    Muhtelif çeşitleme...


    1QAjW7 - Pasta ve yemek tarifleri




Sayfa 28 / 29 İlkİlk ... 18242526272829 SonSon