TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Antalya, Bursa ve Antalya'da
Sayfa 28 / 28 İlkİlk ... 182425262728
Toplam 416 mesajın 406-416 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #406
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.819
    Alınan Beğeniler
    1.243
    Verilen Beğeniler
    1.725

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Bunlar benim pideler... Geçen hafta yapmıştım. Gayet güzel oldu ve fırın pidesinden çok daha uzun dayanıyor.

    Normal un, maya vs. aynı ekmek hamuru gibi.. Sadece üstüne şifa ve yumurta kullandım.

    pAcu37 - Pasta ve yemek tarifleri
    ovvv goruntusu cok guzel olmus. bende parmak uclarımı yumurta sarısına batırarak yaptım ama sızın baklavalar gıbı hıc olmadı.tadı begenıldıde boyle bır goruntusu olsa daha guzel olurdu.yaptıktan sonra beklettım. sız beklemesı bıttıkten sonramı yaptınız baklavaları.

  2. #407
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.904
    Alınan Beğeniler
    3.138
    Verilen Beğeniler
    1.097
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: GRAHAM BELL Mesajı Gör
    bende parmak uclarımı yumurta sarısına batırarak yaptım ama sızın baklavalar gıbı hıc olmadı.
    Şimdi şöyle oluyor... Hamuru yoğurup 5-10dk dinlendiriyorsun. Sonra tepside yağlı kağıt üstüne koyup elinle güzelce yassıltıyorsun. Üstünü streçle örtüp o şekilde mayaya bırakıyorsun.

    Bu arada ŞİFA hazırlıyorsun. Şifa yarım fincan unu yarım fincan su ile güzelce eritip üstüne 3/4 bardak kaynar su döküp güzelce karıştırıyorsun. Bir kenarda soğuyor.

    Hamurun mayalanınca bu şifadan hamurun üstünü elinle güzelce sıvazlıyorsun. Yani üstü iyice bu karışımla ıslanıyor. Sonra parmak uçlarınla baklava şekli verip 10-15 dakika daha mayaya bırakıyorsun. Ardından sıcak fırına sürüyorsun.

    Yumurtalı istiyorsan şifanın üstüne sürebilirsin.

  3. #408
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.245
    Alınan Beğeniler
    215
    Verilen Beğeniler
    201
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Pide çok güzel olmuş.👌

    Benim yaptığım tariftede şifa var. Birde ön maya yaparak yaptım tarif oyleydi. Güzel oldu gerçekten hergün yapsana diyorlar da bana zor geliyor..

  4. #409
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.245
    Alınan Beğeniler
    215
    Verilen Beğeniler
    201
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    @MeTePe ekmek hamuru yaparken sizde tuzu hamuru yogurdukatan sonra mı koyuyorsunuz videoda öyle yapılmış birkaç yerde daha gördüm ben ilk yoğurma esnasında unla beraber koyuyordum sonradan karışmaz gibi geliyordu.

  5. #410
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.904
    Alınan Beğeniler
    3.138
    Verilen Beğeniler
    1.097
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    sizde tuzu hamuru yogurdukatan sonra mı koyuyorsunuz .
    Ekşi mayada sonradan koymak gerekli. Çünkü tuz mayalanmayı yavaşlatıyor. Adam normal hamurda ister önden, ister sonradan pek bir fark görmedim ben. Hatta önden koymazsam hamur çok hızlı mayalanıp yumuşuyor.

  6. #411
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.819
    Alınan Beğeniler
    1.243
    Verilen Beğeniler
    1.725

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Ekşi mayada sonradan koymak gerekli. Çünkü tuz mayalanmayı yavaşlatıyor. Adam normal hamurda ister önden, ister sonradan pek bir fark görmedim ben. Hatta önden koymazsam hamur çok hızlı mayalanıp yumuşuyor.
    maksat hamuru cok hareket ettirerek hava almasiymis gibi dusunduruyor.
    aksam yatmadan once soguk suyla yaptigim hamur daha memnuniyet verici oldu. ustune sadece kapak koydum sarmadim. sabahda 2 kere elle havalandirdim daha guzelmis gibi oldu gunduz mayaladigimdan.
    bide bu eksi mayayi oldurebilirim diye cogalan eksi mayayi tulbent uzerine kasikla parca parca koyup serip kurutsam lazim oldukta bana eksi maya olurmu. hic bilginiz varmi.

  7. #412
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.245
    Alınan Beğeniler
    215
    Verilen Beğeniler
    201
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Şukufe hiç duymadım kurutulduğunu kuruyunca ölür maya.

    Buzdolapta uzun süre yaşıyor. ben dışarda unuttum yazliga gidince ondan öldü benimkiler..Bikere yapınca aynı yoldan tekrar yapabilirsin 3, 4 günde oluyor.

  8. #413
    Üye
    *Sevgili* Avatarı

    Gerçek Adı
    Melike
    Üyelik Tarihi
    05.08-2008
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:57
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Mesaj
    2.656
    Alınan Beğeniler
    363
    Verilen Beğeniler
    310

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Ben de havuçlu kek yaptım ama tarifte bir tuhaflık vardı sanırım 🤔

    Mqzf3p - Pasta ve yemek tarifleri

  9. #414
    Üye
    denesos Avatarı

    Gerçek Adı
    denesos
    Üyelik Tarihi
    28.04-2020
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:02
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    363
    Alınan Beğeniler
    52
    Verilen Beğeniler
    8

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: *Sevgili* Mesajı Gör
    Ben de havuçlu kek yaptım ama tarifte bir tuhaflık vardı sanırım 🤔

    Mqzf3p - Pasta ve yemek tarifleri
    Alemsin valla😂😂😇

  10. #415
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.904
    Alınan Beğeniler
    3.138
    Verilen Beğeniler
    1.097
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: *Sevgili* Mesajı Gör
    Ben de havuçlu kek yaptım ama tarifte bir tuhaflık vardı sanırım 🤔
    Seni keklemişler ne yazık ki...

    O havuçlu kek değil, kekli havuç...

  11. #416
    Üye
    denesos Avatarı

    Gerçek Adı
    denesos
    Üyelik Tarihi
    28.04-2020
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:02
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    363
    Alınan Beğeniler
    52
    Verilen Beğeniler
    8

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Seni keklemişler ne yazık ki...

    O havuçlu kek değil, kekli havuç...
    🤓🤓🤓🤓🤓




Sayfa 28 / 28 İlkİlk ... 182425262728