TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Antalya, Bursa ve Antalya'da
Sayfa 27 / 29 İlkİlk ... 1723242526272829 SonSon
Toplam 427 mesajın 391-405 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #391
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.957
    Alınan Beğeniler
    3.239
    Verilen Beğeniler
    1.116
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 3
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Pastane poğaçasını iki sefer yaptım. 
    Eline sağlık...

    Buradaki tarife ek olarak bir yöntem daha söyleyeyim. O daha pratik oluyor.

    Poğaçaları tepsiye dizdikten sonra 10 dakika kadar tepside bekletip sonra 100 derece fırında kabarıp şekillenene kadar tutup ardından 180 dereceğe çıkartınca oldukça güzel sonuç alınıyor. Üstelik daha pratik.

    Bu arada ekşi mayalı ekmekler harika görünüyor.. Bu bilgisayarda görebildim resimleri.
    İçi biraz az gözenekli görünüyor. Su miktarını biraz arttırabilirsiniz hamurun. Veya katlama sayısı az geliyor.
    Son tavsiye ise fırına ısıtılmış kapaklı borcamla koyarak denemek.


    Bunlar da benim poğaçalar.. Kaşarlı ve dudaklı...

    M9RrRE - Pasta ve yemek tarifleri

  2. #392
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.260
    Alınan Beğeniler
    221
    Verilen Beğeniler
    205
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Ooo maşallah poğaçalar çok güzel. ben ilk yaptığımda şeklini verince fırında 40 dakka 30 derecede beklettiktim oda fazla oldu diye düşündüm. sonrasında okadar tutmadım buna yakın bi görüntü oldu benimki de.
    Ekmeklerde gözenek olmuyor..mayayı yapalı 4 seferdir ekmek yapıyorum hep böyle. Her mayanın huyu suyu farklı buda böyle heralde dedimdi hamuru katı yoguruyor olabilirim oda aklimda olsun..3 posta katliyorum distan içe dogru..mayayı aktif hale getirdim bu aksam ekmek yapcam bunlara dikkat edeyim bakalım bi değişiklik olacakmı.

  3. #393
    Üye
    *Sevgili* Avatarı

    Gerçek Adı
    Melike
    Üyelik Tarihi
    05.08-2008
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:01
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Mesaj
    2.663
    Alınan Beğeniler
    365
    Verilen Beğeniler
    316

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Bunlar da benim poğaçalar.. Kaşarlı ve dudaklı...
    Poğaçayı da hiç sevmem. Başka yapacak şey bulamadın mı? Bari emek vermişken şöyle etli, sütlü bişiler yap da yemeğe geleyim 😋

  4. #394
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.891
    Alınan Beğeniler
    1.308
    Verilen Beğeniler
    1.768

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Ooo maşallah poğaçalar çok güzel. ben ilk yaptığımda şeklini verince fırında 40 dakka 30 derecede beklettiktim oda fazla oldu diye düşündüm. sonrasında okadar tutmadım buna yakın bi görüntü oldu benimki de.
    Ekmeklerde gözenek olmuyor..mayayı yapalı 4 seferdir ekmek yapıyorum hep böyle. Her mayanın huyu suyu farklı buda böyle heralde dedimdi hamuru katı yoguruyor olabilirim oda aklimda olsun..3 posta katliyorum distan içe dogru..mayayı aktif hale getirdim bu aksam ekmek yapcam bunlara dikkat edeyim bakalım bi değişiklik olacakmı.
    sizler daha iyi bilirsiniz epey ekmek yapan olarak ama. su korona cikali beri disaridan hic pismis mamul almiyoruz. haliyle az yesekte eve ekmek lazim diye eksi mayami 8 gunde yapabildim sizlerin tariflerinizi referans alarak.

    hamurunu civikca yapiyorum. kabardiktan sonra elimi suya batirarak hamuru havalandirip tabanini yagladigim tavaya koyup yarim saat bekletiyorum.sonra firina atiyorum. boylece her taraf un olmuyor temizlik isi cikmiyor.
    evdekiler muthis memnun, cok begendik eksi maya ekmegini ama un pahali beya...

  5. #395
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.957
    Alınan Beğeniler
    3.239
    Verilen Beğeniler
    1.116
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: GRAHAM BELL Mesajı Gör
    evdekiler muthis memnun, cok begendik eksi maya ekmegini ama un pahali beya...
    shukufe,

    Ekşi mayalı hamurda mayalarken yarım saat 45 dakika arayla en az 2-3 kez katlama yapmalısın. O zaman daha güzel dokulu ve gözenekli ekmek olur. Tavaya koymadan da 1 gece buzdolabında bekletirsen daha iyi sonuç alabilirsin.

    Bir de pasta böreklik kiloluk un alırsan çok pahalıya gelir. 5kg veya 10kg genel amaçlı veya ekmeklik un alırsan daha ucuz olur.

  6. #396
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.891
    Alınan Beğeniler
    1.308
    Verilen Beğeniler
    1.768

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    evet bende 5 kiloluk katmer aliyorum. piyale marka biraz daha uygun gorunce aldim bi seferine ama katmer gibi begenmedim.
    dediklerinizi deneyecegim. tesekkurler doktor bey.

  7. #397
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.957
    Alınan Beğeniler
    3.239
    Verilen Beğeniler
    1.116
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: GRAHAM BELL Mesajı Gör
    evet bende 5 kiloluk katmer aliyorum..
    Ankarada en güzel un Hatap'dır. Ekmek için kırmızı etiketlisi, genel amaç için sarı etiketlisi iyidir. Çağdaş marketlerde satılıyor. N11'de satış mağazası da var.

  8. #398
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.260
    Alınan Beğeniler
    221
    Verilen Beğeniler
    205
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    @GRAHAM BELL Eline sağlık. ekşi maya ayrı bir lezzet iyi yapmışsın. hamuru yogurunca beklemek icin tasa alırken bende yagliyorum katlama yaparken her seferinde unlarla boğuşuyordum..
    corona yüzünden evde çeşit denemeler yapar olduk. pide yaptım dün, youtubeden izledim masmavimutfak3 takip etmek istersen cok guzel seyler yapıyor oradaki tarifi yaptim cok iyi oldu ama zor geldi evdekilere beklemeyin bida yapamıcam dedim hergün ugrasamak zoor

  9. #399
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.957
    Alınan Beğeniler
    3.239
    Verilen Beğeniler
    1.116
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Katlama yaparken un kullanmayın. Bir tasa su koyu elinizi batırıp çıkartın. Islak elle tutunca hamur yapışmaz.

  10. #400
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.260
    Alınan Beğeniler
    221
    Verilen Beğeniler
    205
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    @MeTePe
    Yağ sorun oluyormudur?

  11. #401
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.957
    Alınan Beğeniler
    3.239
    Verilen Beğeniler
    1.116
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 2
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Yağ sorun oluyormudur?
    Sorun olmaz ama hamur çok yağlanırsa kıtırlığı azalır. Bir de yüzü pişerken matlaşıyor.

    Bak bu video çok güzel... Adam çok cıvık hamurlarla bile çalışabiliyor.


  12. #402
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.891
    Alınan Beğeniler
    1.308
    Verilen Beğeniler
    1.768

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Katlama yaparken un kullanmayın. Bir tasa su koyu elinizi batırıp çıkartın. Islak elle tutunca hamur yapışmaz.
    ıste bende ıslak elle kaldırıp kadırıp havalandırıyorum. sızın katlama dedıgınızın baska cesıdıymıs. koyde kucukken yengemın hamur yogururkenkı gıbı lap lap lap dıye cırpıyorum. cok guzel gozenekler oluyor hamurda.

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    @GRAHAM BELL Eline sağlık. ekşi maya ayrı bir lezzet iyi yapmışsın. hamuru yogurunca beklemek icin tasa alırken bende yagliyorum katlama yaparken her seferinde unlarla boğuşuyordum..
    corona yüzünden evde çeşit denemeler yapar olduk. pide yaptım dün, youtubeden izledim masmavimutfak3 takip etmek istersen cok guzel seyler yapıyor oradaki tarifi yaptim cok iyi oldu ama zor geldi evdekilere beklemeyin bida yapamıcam dedim hergün ugrasamak zoor
    bende denedım eksı hamurdan pıde pek memnun kalmadım pıdeden ekmek gıbı.1 bardak sutu ısıtıp bır yumurtanın beyazını bır kasık sıvı yag bıraz pakmayayla hamur yaptım kabardıktan sonra yumurtanın sarısına parmak uclarını batırarak hamuru baklavalar yaptım. boylesı cok daha hosumuza gıttı.

  13. #403
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.260
    Alınan Beğeniler
    221
    Verilen Beğeniler
    205
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Sorun olmaz ama hamur çok yağlanırsa kıtırlığı azalır. Bir de yüzü pişerken matlaşıyor.

    Bak bu video çok güzel... Adam çok cıvık hamurlarla bile çalışabiliyor.

    Buda bir sanat şiir gibi ekmek yapmış. hayal ettiğim görüntü işte bu ben böyle ekmek yapmak istiyorum🙏 nekadar güzel ekmek çatlağı..

    Biraz daha cıvık yapmam lazım anlaşılan o, bu ekmeğin gözenekleri de super.. bu hafta su oranını çoğaltmıştım ama yetmiyor anlaşılan.

    Şukufe
    ekşi maya ile pide deneyenler iyi olmadığını söylüyor. ben kuru maya ile yaptım un ve su ile...Eliine saglik sende benim gibi meraklısın belli insan iseyince yapamiyacaagi iş yok böyle zamanlar da tam fırsat zamanı oldu..

  14. #404
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.891
    Alınan Beğeniler
    1.308
    Verilen Beğeniler
    1.768

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    yok ya ben hamurisi pek yapmam. ekmek zaten hic ekmek yapmada koronadan oturu ekmek almak istemedigimizden is basa dustu.
    pideyide ekmek hamuru yaptikta bi denedim. 2inci sefer pakmayaedim netten araklayarak. ama kimin tarifiydi uttum.
    guzel ugrasmakmis ekmek yapmak.

  15. #405
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    9.957
    Alınan Beğeniler
    3.239
    Verilen Beğeniler
    1.116
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 3
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bunlar benim pideler... Geçen hafta yapmıştım. Gayet güzel oldu ve fırın pidesinden çok daha uzun dayanıyor.

    Normal un, maya vs. aynı ekmek hamuru gibi.. Sadece üstüne şifa ve yumurta kullandım.

    pAcu37 - Pasta ve yemek tarifleri




Sayfa 27 / 29 İlkİlk ... 1723242526272829 SonSon