Sayfa 15 / 23 İlkİlk ... 5111213141516171819 ... SonSon
Toplam 337 mesajın 211-225 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #211
    Üye
    Tayanç Avatarı

    Gerçek Adı
    Ensar
    Üyelik Tarihi
    24.03-2012
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    3.999
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    16
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    215629 118185358351329 2078161850 n - Pasta ve yemek tarifleri
    Gerçekten de çok nefis görünüyor. Emeğine sağlık Mineuy10.
    Demek ki senin elin ekmek tutuyor.
    Ben de denesem mi?

  2. #212
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    19:19
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.174
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    19
    Blog Mesajları
    5

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    MeTePe Teşekkürler,sizin dediğiniz gibi biraz daha içini çekmesi lazımmış..

    Teşekkür ederim Tayanç, ben hiç vakit kaybetmeden maya hazırlığına başla derim.Denemeye değer..

  3. #213
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:49
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    4.334
    Alınan Beğeniler
    293
    Verilen Beğeniler
    84
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    MeTePe Teşekkürler,sizin dediğiniz gibi biraz daha içini çekmesi lazımmış..
    Uzun süredir ekmek yapan biri olarak diyebilirim ki ekmeğiniz muhteşem olmuş... İçinin gözenekleri harika. Bu hem mayalanmanın iyi yapıldığını hem de hamurun iyi yoğrulduğunu gösteriyor.

    Biraz daha pişmesi iyi olur dememin nedeni, ekşi mayalı ekmeğin rengi insanı biraz aldatıyor. Kendisi zaten koyu olduğu için yüzü kızarınca insana yanacakmış gibi geliyor. O yüzden renkli hamur kullanırken (ekşi maya, kepekli un, çavdar unu vs.) neredeyse yanacakmış gibi pişirmekte fayda var.

    Ama yine de çok çok başarılı bir iş çıkartmışsınız. Benim ilk ekmek denemelerim genellikle pide kıvamında olmuştu.


    Bu arada eklemek isterim... Denemeyenler varsa fırında etli pide, lahmacun veya peynirli pide yapmak da çok kolay. Restoranlarda yediğinizden çok daha lezzetli ve çıtır çıtır oluyor. Benim gibi oklava özürlü biri için dahi sonuç almak çok kolay.

  4. #214
    Üye
    shukufe Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    5.296
    Alınan Beğeniler
    45
    Verilen Beğeniler
    91

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    ekmek macerasini ilgiyle takip ediyordum sayenizde cok zahmetli oldugunu anladim denemem artik tesekkur ederim ben ekmek yemeyi sevmem ehh bazen az bisey yerim ama ekmek guzel olacak
    bu kadar zahmet beni asar hobi olarak cok guzel bir ugras ama
    onun ucun halk ekmegin tasfirin ekmeginden alirim ekmek canimiz istediginde

  5. #215
    Üye
    Sema Avatarı

    Gerçek Adı
    Sema
    Üyelik Tarihi
    28.07-2004
    Son Giriş
    08.06-2017
    Saat
    16:21
    Yaşadığı Yer
    A.
    Mesaj
    4.248
    Alınan Beğeniler
    18
    Verilen Beğeniler
    4
    Blog Mesajları
    28

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: şem_i Mesajı Gör
    yahu kaç gündür bakıyorum bakıyorum ,habire ekmek yapıyorsunuz pasta yapan yokmu yav,bende mütiş tarifler var ama siz yazmazsanız bende yazmıycam
    siz mayalanmaya devam edin
    şem_i, müthiş tariflerini bekliyoruz.
    Zaten, ekmek yapamıyorsanız, pasta yapın demiş netekim ünlü bi zat!
    Ben de öyle yapıcam.

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: MeTePe Mesajı Gör
    Denemeyenler varsa fırında etli pide, lahmacun veya peynirli pide yapmak da çok kolay. Restoranlarda yediğinizden çok daha lezzetli ve çıtır çıtır oluyor. Benim gibi oklava özürlü biri için dahi sonuç almak çok kolay.
    Annem sıklıkla yapar, gerçekten evde yapılan daha güzel oluyor. Yalnız, fırın da çok önemli bir faktör. Her fırın aynı pişirmiyor.

  6. #216
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    19:19
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.174
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    19
    Blog Mesajları
    5

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    MeTePe

    Benim daha öncede mayalı hamur yaptığım var,bu bir tecrübede olabilir.Yalnız değil maya yapmak hiç görmemiştim yoğurduktan sonra ne kadar dinlenmeli benim fırınıma göre kaç derceyle kaç dakikada pişar bilinmezlerdi.Dinlenme aşamasında hamur kendini bayağı gösterdi kabardı ben iyi ekmek olucam sinyallari verdi son elime aldığımda sanki köpük gibiydi..
    Artık deneyerek pişirmesini ayarlarım, bu tür ekmeklerin nasıl pişirileceğini bilmiyoruz.150 derece ile 1 saat 15 dakakida pişti..6 saat mayalanmasını bekledim...Aslında nazlı maya demek lazımmış..

    5 Su bardağı un
    1 Su bardağı ekşi maya
    1 buçuktan az fazla olabilir su bardağı ile su tuz..malzeme oranlarım bu şekilde..

  7. #217
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:49
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    4.334
    Alınan Beğeniler
    293
    Verilen Beğeniler
    84
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Bu mayanın mayalanma süresinin uzun olduğunu söylemiştim zaten.

    Ancak pişirme ile ilgili bir şey söyleyeyim. Hangi ekmek olursa olsun 150 derece çok düşük.. Bu sıcaklıkta ekmeği kurutursunuz, sert olur.
    Genel olarak ekmek pişirme tekniğinde önce yüksek sıcaklıkta (215-250C) 10 dakika, sonra 180-190C 30-50 dakika pişirme yöntemi kullanılır.
    Fırının içine de ya bir kaç kez sprey ile su sıkılır, ya da bir kap içine su konur.
    Bu şekilde ekmeğin önce güzel, yanık, çıtır kabuğu oluşur. Sonrada içi pişer.

    150-160 derece poğaça, kek vs. için uygun ama ekmek için çok düşük.

    Ekmeğin iyi pişip pişmediğini anlamak için fırından çıkartıp (tabi elinizi yakmadan) altına vurarak bakabilirsiniz. Eğer boş tahtaya vuruyor gibi ses çıkıyorsa pişmiştir. Eğer daha pes ses (içi dolu gibi) çıkıyorsa biraz daha pişmesi lazım demek.

    Biliyorum çok fazla ukalalık yaptım ama;
    Son olarak; ekmek fırından çıkınca tel ızgara gibi bir zemin üstüne alınıp üstünün bez ile örtülmesi ve yarım-bir saat kadar dinlenmesi lazım. Hemen keserseniz içi hamur olur.

  8. #218
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    19:19
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    4.174
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    19
    Blog Mesajları
    5

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Tedirgin pişirdiğim için ısıyı fazla yükseltemedim baktım kabardı birazcık 160 gibi bitirdim pişirmeyi..Çıkarınca bende ızgara üzerinde sarıp 1 saat kadar dinlendirdim..
    Hiç yerinden oynatmadım pişip pişmediğini bakarak sadece anlamaya çalıştım bi sonraki daha tecrübeyle olur artık...



    Şunuda sorayım lahmacun hamuru ile pidenin hamuru farklı olur heralde...Lahmacun hiç pişirmedim..

  9. #219
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:49
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    4.334
    Alınan Beğeniler
    293
    Verilen Beğeniler
    84
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Şunuda sorayım lahmacun hamuru ile pidenin hamuru farklı olur heralde...Lahmacun hiç pişirmedim..
    Valla ben lahmacun, pide hepsini bildiğimiz ekmek hamuruyla yapıyorum.

    Yarım paket yaş mayayı 1,5 bardak ılık su ve 1 yemek kaşığı şekerle kabartıp, içine alacak kadar un, tuz ve 2 yemek kaşığı yağ koyup iyice yoğuruyorum. 1 saat kadar mayalandıktan sonra 10-12 bezeye ayırıp bezeleri oklavayla açıp malzemesini (kıyma, peynir vs.) koyuyorum. 230C ısıtılmış fırında 6-7 dakikada pişiyor.

    Yani ben yeni iki taneyi hazırlarken 2 tepside 2 tanesi pişmiş oluyor. Yarım saat içinde 4 kişiyi rahat doyuracak kadar pide çıkıyor.

    Ancak, pide yaparken dikkat edilmesi gereken nokta, hamuru oklavayla açarken altını üstünü unlayarak ters yüz ederek açmak. Malzemesini de dökülmemesi için el ile şıp şıp yapıştırmak gerekiyor.

  10. #220
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    18.06-2017
    Saat
    03:36
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    1.653
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    5
    Blog Mesajları
    4

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    ekmek neyse de pide, lahmacun falan...hayran kaldım size metepe abi

  11. #221
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    853
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    60
    Blog Mesajları
    2

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    semacım estafirullah o kadarda mütiş deyil ama güzel şeyler var,

    pogaça,

    3 tane yumurta( 2 tanesinin sarısını üzeri için ayırıyoruz )
    1 bardak süt
    1 paket margarin eritilimiş
    2 çorba kaşıgı sirke
    1 tatlı kaşıgı tuz
    1 çay bardagı şeker
    1 paket yaş maya (kuru maya olursabir buçuk çorba kaşıgı maya)
    bu malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıyoruz( ılık olarak )15 dakika bekleyince ekşimeye ve kabarmaya başlıyor yeteri kadar un katıp yoguruyoruz ,hemen şekil verip ılık ortamda mayalanmaya bırakıyoruz ,
    içine patates ,peynir ,kıyma yada istedigimiz gibi hazırlayabilriz koyup şekil veriyoruz ,
    üzerine yumurta sarısı susam ,çörek otu koyup önce 100 derecede 10 dakika daha sonra 200 derecede 15 dakikia pişiriyoruz ...
    harika oluyor tavsiye ederim bu gün yaptım 250 yarım saat içinde 1 tane bile kalmadı

  12. #222
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:49
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    4.334
    Alınan Beğeniler
    293
    Verilen Beğeniler
    84
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: selda* Mesajı Gör
    ekmek neyse de pide, lahmacun falan...hayran kaldım size metepe abi
    Bunlar zor şeyler değil... bir de iyi stres atma yöntemi...

    Yarım saat hamuru yoğurun, ne stres kalır, ne sıkıntı... Tavsiye ederim.

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: şem_i Mesajı Gör
    pogaça,
    Bir de yarım çay kaşığı kadar mahlep ekleyebilirsiniz. Kokusu güzel olur.

  13. #223
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    853
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    60
    Blog Mesajları
    2

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    tamam denerim mahlebi fakat marketlerde bulabilirmiyiz

  14. #224
    Üye
    MeTePe Avatarı

    Gerçek Adı
    Hastalık Sormayın
    Üyelik Tarihi
    24.02-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:49
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    4.334
    Alınan Beğeniler
    293
    Verilen Beğeniler
    84
    Blog Mesajları
    1

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Çok kolay bulursunuz... Baharat reyonlarında mevcuttur.

    Ama fazla koymayın... tadı acımsı olur. 0,5-1 çay kaşığı kadarı yeterlidir.

    Pastanelerde duyduğunuz o sandviç, poğaça kokusu mahleptir.

  15. #225
    Üye
    şem_i Avatarı

    Üyelik Tarihi
    07.04-2012
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Mesaj
    853
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    60
    Blog Mesajları
    2

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    anladım çok teşekkür ederim bunu denerim




Sayfa 15 / 23 İlkİlk ... 5111213141516171819 ... SonSon