TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Antalya, Bursa ve Antalya'da
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
Toplam 53 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #1
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.073
    Alınan Beğeniler
    157
    Verilen Beğeniler
    136
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 4
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Kışa hazırlık sezonu açılmıştır.

    Bugün annemle ilk kavanozları kapadık yağ biberlerini (kapya) közde parpılayıp kavanozlara koyup kaynatıyoruz. Kışın kahvaltilarda çeşitli salatalarda kullanmak için çok iyi oluyor.

    Siz kış için nasıl hazırlıklar yapıyorsunuz? soslar, turşular vs vs
    Buyrun fikir alışverişi yapalım bilmediklerimizi bilenlerden öğrenelim..

  2. #2
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    20.09-2019
    Saat
    23:46
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    3.373
    Alınan Beğeniler
    803
    Verilen Beğeniler
    807
    Blog Mesajları
    4

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Devir hesap devri, faydalı bir başlık olmuş.

    Bizimkiler de domatesleri kabuklu kaynatıp, pırpırlayarak kavanoza koyarlar. ( yemeklerde kullanılır) bir de bunun biberli versiyonu var menemen için.

    Ayrıca taze fasulyeleri bütün olarak haşlayarak büyük kavanoza veya bidona aralarına kalın tuz dökerek yerleştirirler. ( kullanırken biraz suda bekletilir tuzu arınsın diye, Mısır ununa bulanarak hamsi dizimi gibi yapılarak tavada alt-üst edilerek kızartılır)

    Bildiğiniz kirazın tatlı olmayanları tuza basılarak kavanoza ya da bidona koyulur ve bekletilir. ( kullanmadan önce suda bekletildikten sonra bol soğanla kavrulur, bu yemeğe bayılıyorum)

    un, tuz ve su karışımızdan ince yufka açarlar, saçta ya da tavada alt üst çevirilerek pişirirler. Üst üste yufka yığını ortam sıcaklığında bekletilir, yufkalar kurur. hem tatlı hem de tuzlu börek gibi tüketilir. (Suda ıslatılıp 3-4 yufka üst üste dizilip tavada arkalı önlü kızartılır, üzerine şerbet dökülünce tatlı olarak yenir. (Pişirilince içine tereyağ sürüp sıcak sıcak yemeye sadece bayılırım)

    Bamya, barbunya vb buzdolabı poşetlerine koyularak derin dondurucuya koyulur.

    kahvaltılık için biber, patlıcan közlemesi gibi standart uygulamaları herkes biliyordur zaten...bir de börek falan yapıp derin dondurucuya koyanlar var onları abartılı buluyorum, börek dediğin sıcak yapılır ve yenir.

  3. #3
    Üye
    (ben) Avatarı

    Üyelik Tarihi
    28.12-2018
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Karaman
    Mesaj
    3.442
    Alınan Beğeniler
    466
    Verilen Beğeniler
    41

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Kış için odun kömür aldık, kömürün tonu 800 odunun siteri 175 lira, yiyecek olarak Eylül sonu dört kile buğday unu ekmek için bir kile ak buğday bulgur pilavı için iki kutu darı unu ve olmazsa olmaz bir kutu darı bulguru süt darıdan yapılır Ekim sonu iki batmanda pekmez yaparız elma hoşafı erik hoşafı bizim hazırlık bu kadar meyve sebze mevsiminde yediğim için konserlere karşıyım.en önemli olanı ceviz hasadına iki ay var. İsteyene kutusu 80tl gönderirim adıma havale yapmanız yeterli

  4. #4
    Üye
    sgurkan Avatarı

    Gerçek Adı
    Sultan
    Üyelik Tarihi
    16.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    13.438
    Alınan Beğeniler
    445
    Verilen Beğeniler
    647

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Ben bugün menemenlik dometes yapmayı düşünüyorum

  5. #5
    Üye
    engellsizz Avatarı

    Üyelik Tarihi
    24.04-2019
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    07:34
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    158
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    98

    Zaten Değerlendirdiniz! 2
    Kış için yazdan domates alıp kavanoz ile saklama sistemine (ya da buz torbası ile derin dondurucuya koyma) geçmek gerçekten de çok mantıklı. Youtube'da bir çok yöntem var ama benim halam mesela domatesi kabuğu ile rendeliyor ve direk derin buz torbası ile derin dondurucuya atıyor kışın kullanıyor, ben de bu sene bunu yaptım bakalım nasıl olacak

    Salça yapan varsa tarif isteriz

  6. #6
    Forum Moderatörü
    -DORLION- Avatarı

    Gerçek Adı
    ibrahim uzay
    Üyelik Tarihi
    21.09-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:21
    Yaşadığı Yer
    Eskişehir
    Mesaj
    6.457
    Alınan Beğeniler
    2.884
    Verilen Beğeniler
    2.904

    Zaten Değerlendirdiniz! 2
    Dolma için patlıcan kurutmasını evde de yapabilirsiniz . Taban sivriliğini hafifce keserek , içini kaşık ile oyup 10 adetli olarak ipte kurutabilirsiniz . Bunun çürümemesi için püf noktası kayatuzu serpmeniz ve aralıklar bırakmanızdır . Aktarcılarda satılan kabak ve patlıcan kuruları gıda kükürtü ile kurutulmuştur . En temiz ve güvenlisi kaya tuzudur .

    Bende kışlık için biber kurutacam . Saksı biberlerini yazma dediğimiz örtünün içine koyup balkona asacam . Yazma içinde havalanması daha güzel olduğundan biber kurutması temiz ve parçalanıp dağılmıyor

  7. #7
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.073
    Alınan Beğeniler
    157
    Verilen Beğeniler
    136
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    @selda* Aynen öyle devir hesap devri aile ekonomisine katkıda bulunmak için olsun mevsiminde ki sebzeyi saklamak icin olsun kışa hazırlık her evde oluyor ama öyle ama böyle farklılıkları görmek çok güzel..sizde hazırlıklar farklıymış fasulye ve kiraz saklamasını merak ettim.

    @ben cevizin kilosu kaçtan.

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: sgurkan Mesajı Gör
    Ben bugün menemenlik dometes yapmayı düşünüyorum
    Kolay gelsin menenmensiz kış geçmez

  8. #8
    Üye
    sgurkan Avatarı

    Gerçek Adı
    Sultan
    Üyelik Tarihi
    16.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    13.438
    Alınan Beğeniler
    445
    Verilen Beğeniler
    647

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: -DORLION- Mesajı Gör
    Dolma için patlıcan kurutmasını evde de yapabilirsiniz . Taban sivriliğini hafifce keserek , içini kaşık ile oyup 10 adetli olarak ipte kurutabilirsiniz . Bunun çürümemesi için püf noktası kayatuzu serpmeniz ve aralıklar bırakmanızdır . Aktarcılarda satılan kabak ve patlıcan kuruları gıda kükürtü ile kurutulmuştur . En temiz ve güvenlisi kaya tuzudur .

    Bende kışlık için biber kurutacam . Saksı biberlerini yazma dediğimiz örtünün içine koyup balkona asacam . Yazma içinde havalanması daha güzel olduğundan biber kurutması temiz ve parçalanıp dağılmıyor
    evet hiç aklıma gelmemişti @-DORLION- iyiki hatırlattın.Kuru patlıcan dolmasına bayılırım enfeste yaparım.Bu sene bi aklıma geldi alayım dedim bir ip patlıcana 35 tl dedi.

  9. #9
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.367
    Alınan Beğeniler
    974
    Verilen Beğeniler
    1.323

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: -DORLION- Mesajı Gör
    Dolma için patlıcan kurutmasını evde de yapabilirsiniz . Taban sivriliğini hafifce keserek , içini kaşık ile oyup 10 adetli olarak ipte kurutabilirsiniz . Bunun çürümemesi için püf noktası kayatuzu serpmeniz ve aralıklar bırakmanızdır . Aktarcılarda satılan kabak ve patlıcan kuruları gıda kükürtü ile kurutulmuştur . En temiz ve güvenlisi kaya tuzudur .

    Bende kışlık için biber kurutacam . Saksı biberlerini yazma dediğimiz örtünün içine koyup balkona asacam . Yazma içinde havalanması daha güzel olduğundan biber kurutması temiz ve parçalanıp dağılmıyor
    annem yapardi bunlari. kisin cok guzel olurdu.biz yapamiyoruz.zamanimizin sehir hayatinda egzoz dumani sinen dolmadan hayir gelmez dusuncesiyle.koyluk yerde yasayana guzel sey ama.
    siz bi ara patatesi sogani saklarsiniz kisin demistinizi bize. gene hortlatayim bakin;bu kis 20 liradan yiyebiliriz bunlari. gecen kis biraz bodruma saklamayi denemistim. rutubetli bodrumda daha patates soga n pahalilasmadan curuduler. bi yolu yokmu bunun.
    malum sogan nerdeyse hukumeti dusurucekti.

  10. #10
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.073
    Alınan Beğeniler
    157
    Verilen Beğeniler
    136
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 3
    @GRAHAM BELL Karacebey soğanı nisan ayına kadar dayanıyor 3 tl den aldık..soğanı almak lazım.
    Bodrum saklamak için uygun olmuyor balkonların direk güneşı görmeyen tarafı saklamak için uygun.Altına mukavva koyup örtün.

    @-DORLION- Bursa da ki nem den midir bilmiyorum biz kurutma ile saklama yapamıyoruz..fasulye kurutmasindan yemeğini çok severim ama kuruturken bozuluyor..
    @engellsizz kısmetse yarın salça yapacağız nasıl yaptığımızı yarın akşam yazarım..

  11. #11
    Üye
    sgurkan Avatarı

    Gerçek Adı
    Sultan
    Üyelik Tarihi
    16.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    13.438
    Alınan Beğeniler
    445
    Verilen Beğeniler
    647

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Domatesin kilosu 1.25 TL olmuş 8 kilo aldim tasıyabilseydim dahada alacaktim

  12. #12
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.367
    Alınan Beğeniler
    974
    Verilen Beğeniler
    1.323

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    pazarda 3 lira. markette 2lira 60 kurus ankarada. bunun biberide var. menemenlik icin. oda 5 lira. boynumuz kildan ince alicaz kis icin.

  13. #13
    Üye
    sgurkan Avatarı

    Gerçek Adı
    Sultan
    Üyelik Tarihi
    16.02-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    13.438
    Alınan Beğeniler
    445
    Verilen Beğeniler
    647

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: GRAHAM BELL Mesajı Gör
    pazarda 3 lira. markette 2lira 60 kurus ankarada. bunun biberide var. menemenlik icin. oda 5 lira. boynumuz kildan ince alicaz kis icin.
    Ben pazardan aldim 1.25 tl aksami bekleseydim daha da inerdi ama aksam gidemeyecegim bende gündüz aldim.

  14. #14
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.073
    Alınan Beğeniler
    157
    Verilen Beğeniler
    136
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Karacabey den tarladan çıkanı alıp getiriyor satıcı alıyoruz.. 1.25 domates 3 tl biber daha ucuzu yok..

  15. #15
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.367
    Alınan Beğeniler
    974
    Verilen Beğeniler
    1.323

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    acur tursusu yapmak istiyorum. tursu isindende hic cakmam. tuzunun ne kadar konulcagini bi tutturamadim. denemelik 1 litrelik cam kavanoza yaptim. kitir kitir olmasini hayal ettigim tursu yumusamis. bi tarif eden olurmu.




Sayfa 1 / 4 1234 SonSon