TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Antalya, Bursa ve Antalya'da
Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
Toplam 53 mesajın 31-45 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #31
    Üye
    (ben) Avatarı

    Üyelik Tarihi
    28.12-2018
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Karaman
    Mesaj
    3.442
    Alınan Beğeniler
    466
    Verilen Beğeniler
    41

    Zaten Değerlendirdiniz! 2
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Kutusu 80tl, cevizine göre 2,5-3,5 arası, ayrıca cevizi kilo ile almak zarar ettirir hasat zamanı kutusu 6 kilo gelirken iki hafta güneşte kuruyunca yarı yarıya pire verir. @mineuy10

  2. #32
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.073
    Alınan Beğeniler
    157
    Verilen Beğeniler
    136
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Salça nasıl yaptığımızı yazacağım demiştim.

    Salçayı kavanozladık. 90 kilo salçalık domates 30 kilo yağ biberi (kapya) aldık. doğradık kazana koyup ateşe koyduk..
    https://i.hizliresim.com/Lvv5Yb.png
    bu şekli ile iyice yumuşayana kadar karıştırarak pişirdik.yaklaşık 3 saat kaynadı. ateşi hafiflettik kabuğunu çekirdeğini ayırmak için makineden gecirdik tekrar kazana koyup kaynamaya biraktık beş saat kaynadı inmesine yakın tuzunu az seker birazda yag koyup sıcak sıcak kavonozlara koyup kapadık. biz böyle yapıyoruz annem iyice koyulaşmadan ocaktan indirmez beş saat dedim belki altı olmuştur..https://i.hizliresim.com/yGGZ5a.jpg

  3. #33
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.073
    Alınan Beğeniler
    157
    Verilen Beğeniler
    136
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: GRAHAM BELL Mesajı Gör
    acur tursusu yapmak istiyorum. tursu isindende hic cakmam. tuzunun ne kadar konulcagini bi tutturamadim. denemelik 1 litrelik cam kavanoza yaptim. kitir kitir olmasini hayal ettigim tursu yumusamis. bi tarif eden olurmu.
    Bizim turşu suyu tarifimiz şu şekilde. Bir kavanoz suya ( litrelik kavanozlardan) bir çay bardağı sirke, iki tepeleme yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şeker, dört beş tane limon tozu koyup kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanoza döküp kapatıyoruz.

    Turşuluk çok olduğu zaman tuzunu yumurta ile de ayarladığımız oluyor kaç kavanoz suyla yapacaksak suya yumurtayı koyup yumurta suyun üstüne çıkasıya kadar tuz koyuyoruz.

  4. #34
    Üye
    engellsizz Avatarı

    Üyelik Tarihi
    24.04-2019
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    07:34
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    158
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    98

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Salça nasıl yaptığımızı yazacağım demiştim.

    Salçayı kavanozladık. 90 kilo salçalık domates 30 kilo yağ biberi (kapya) aldık. doğradık kazana koyup ateşe koyduk..
    https://i.hizliresim.com/Lvv5Yb.png
    bu şekli ile iyice yumuşayana kadar karıştırarak pişirdik.yaklaşık 3 saat kaynadı. ateşi hafiflettik kabuğunu çekirdeğini ayırmak için makineden gecirdik tekrar kazana koyup kaynamaya biraktık beş saat kaynadı inmesine yakın tuzunu az seker birazda yag koyup sıcak sıcak kavonozlara koyup kapadık. biz böyle yapıyoruz annem iyice koyulaşmadan ocaktan indirmez beş saat dedim belki altı olmuştur..https://i.hizliresim.com/yGGZ5a.jpg
    Of maşallah işte gerçek salça budur. Tebrikler. Keşker elimizde sizdeki gibi bahçe-o büyük tencere gibi imkanlar olsa

    Afiyet olsun.

  5. #35
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.367
    Alınan Beğeniler
    974
    Verilen Beğeniler
    1.324

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Bizim turşu suyu tarifimiz şu şekilde. Bir kavanoz suya ( litrelik kavanozlardan) bir çay bardağı sirke, iki tepeleme yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şeker, dört beş tane limon tozu koyup kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanoza döküp kapatıyoruz.

    Turşuluk çok olduğu zaman tuzunu yumurta ile de ayarladığımız oluyor kaç kavanoz suyla yapacaksak suya yumurtayı koyup yumurta suyun üstüne çıkasıya kadar tuz koyuyoruz.
    cok tesekkur ederim. ben 1 lire suya bir corba kasigi atmistim. tabi tuzu az gelmis. ondan yumusamis acurlarim. bida sizin tarifle yapicam. hic bilmem tursu yapmayi. ne guzel sirke seker limontuzu. bunlarin kullanildigini bilmiyordum.

  6. #36
    Üye
    selda* Avatarı

    Gerçek Adı
    selda
    Üyelik Tarihi
    10.09-2007
    Son Giriş
    20.09-2019
    Saat
    23:46
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    3.373
    Alınan Beğeniler
    803
    Verilen Beğeniler
    807
    Blog Mesajları
    4

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    Bizim turşu suyu tarifimiz şu şekilde. Bir kavanoz suya ( litrelik kavanozlardan) bir çay bardağı sirke, iki tepeleme yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şeker, dört beş tane limon tozu koyup kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanoza döküp kapatıyoruz.

    Turşuluk çok olduğu zaman tuzunu yumurta ile de ayarladığımız oluyor kaç kavanoz suyla yapacaksak suya yumurtayı koyup yumurta suyun üstüne çıkasıya kadar tuz koyuyoruz.
    hem sirke hem de limon koyulmasının esprisi ne acaba?

    mesela yine Karadenizliler bilir fasülyeden turşu yapılır ancak ne sirke ne de limon koyulur. ( fasülyeler kaynar suya sokulup çıkarılır, bidon içine kısım kısım fasulyeler alınır, arasına tuz, acı biber ve sarımsak ezilerek oluşturulmuş karışım koyulur, bir dizim fasülye, bir dizim bu karışım gibi en sonunda üzerine de aldığı kadar su)

    not: bu tarifleri veriyor olmam hamarat olduğum anlamına gelmemeli, sırf başlık gelişsin diye konu komşudan aldığım tarifleri yazıyorum

  7. #37
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.073
    Alınan Beğeniler
    157
    Verilen Beğeniler
    136
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @GRAHAM BELL Tuz oranı önemli bir kiloya iki tepeleme kaşık mutlaka konmalı 2.5 da olabilir.

    @selda* probiyotik farmante turşu kurmayı daha ögrenemedim. Annem de diyor eskiden Annanem hic sirke kullanmadan üstüste malzemeyi doldurup üzüm yaprağı dalları ile kapatırmis ne sirke ne limon hicbirsey koymadan.
    Şimdi çok yayıldı probiyotik turşu kurma onun da farmante olması için çeşitli şeyler koyuyorlar araştırıyorum. Bakalim sirke ve limon tozu koymadan erimeyen turşu yapabilecekmiyim

  8. #38
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.367
    Alınan Beğeniler
    974
    Verilen Beğeniler
    1.324

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    taze barbunyalari 1 kilo 1 kilo alip ayiklayip posetle buzluga kaldirdim. kurusu oluyor ama tazesini daha cok seviyoruz.

  9. #39
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.073
    Alınan Beğeniler
    157
    Verilen Beğeniler
    136
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Acı biber turşusu sofralarda çok aranıyor irili ufaklı çeşitli biberler den kurmaya çalışırım fakat sirkeyi her seferinde göz kararı ile koyuyorum tuzun oranı belli bir kiloya 2 kaşık.biberlerin açısına göre sirkeyi artirıyorum. Kapya biberlerinin minyatürü olan biberler den almışlar zehir gibi acıydı bir kiloluk kavanozlara kurdum yarıdan fazla sirke ile şekeri de biraz çoğaltım 2.3 diş sarmısak inşallah orta karar bi acı olur.

  10. #40
    Üye
    yelpaze Avatarı

    Üyelik Tarihi
    24.11-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    halikarnassos
    Mesaj
    2.160
    Alınan Beğeniler
    304
    Verilen Beğeniler
    42

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör
    @GRAHAM BELL Tuz oranı önemli bir kiloya iki tepeleme kaşık mutlaka konmalı 2.5 da olabilir.

    @selda* probiyotik farmante turşu kurmayı daha ögrenemedim. Annem de diyor eskiden Annanem hic sirke kullanmadan üstüste malzemeyi doldurup üzüm yaprağı dalları ile kapatırmis ne sirke ne limon hicbirsey koymadan.
    Şimdi çok yayıldı probiyotik turşu kurma onun da farmante olması için çeşitli şeyler koyuyorlar araştırıyorum. Bakalim sirke ve limon tozu koymadan erimeyen turşu yapabilecekmiyim
    12 ay Kornişon turşu yapıp, tüketen biri olarak.
    probiyotik turşu bu mevsimde 1 litre suya 1 kaşık kaya tuzu, 1 kaşık limon tuzu yeterlidir. bu tarif kısa sürede tüketilecekler için ideal olanı.

    benim gibi 30 kilo kornişonla yapacaksan, 1 litre suya 1,5 kaşık kaya tuzu, 1 kaşık limon tuzu. eğer kütür kütür olmasını istiyorsan, herlitre suya yarım kahve fincanı en iyisinden (ben köhne kullandım şimdiye kadar. bu yıl bahcedeki asmadan sirkeyide kurdum bakalım olacakmı ) üzüm sirkesi. tabiiki de sarmısak. (sarımsak) ağız lezzetine kadar sarmısakları soy. teker teker herbirine ben bıçağı üzerine koyup çok şiddetli oladan, sadece ezileceği kadar şiddetle yumruk vurup ezer öyle katarım turşuma.

    yaklaşık 1 ay sonra turşunu tüketebilirsin.
    en önemlisi ne biliyormusun ?
    turşunuzun suyunu lıkır lıkır içebilirsiniz.
    belkide turşudan daha lezzetli oluyor.
    deneyenlerin cevabını beklerim.
    kolay gelsin.

  11. #41
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.073
    Alınan Beğeniler
    157
    Verilen Beğeniler
    136
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: engellsizz Mesajı Gör
    Of maşallah işte gerçek salça budur. Tebrikler. Keşker elimizde sizdeki gibi bahçe-o büyük tencere gibi imkanlar olsa

    Afiyet olsun.
    Yorumunuzu atlamişım Teşekkur ederim
    Salçayı bukadar ölçü ile yapacağımız zaman yazlıkta yapıyoruz orda bahçenin bir köşesinde düzenegimiz var. Açıkcası çok yorucu oluyor 4 kişi ile yaptık sürekli karıştırmak gerekiyor tutmasın diye her sene bu telaşeyi göze alamıyoruz. az az evde yapmak mümkün domatesleri biberleri doğrayıp aygazda kaynatın blendirla ufaklayıp kevgirden geçirilir sonra koyulasmasi icin tekrar kaynatın. balkon varsa balkonu tercih edin etrafına sıçrama yapıyor tedbir almak için.

    @yelpaze çok teşekkür ederim. sirke nasıl yapıyorsunuz?
    Hemen denerim bu tarifi sarımsakları kesip atıyordum içine dediğiniz gibi yapayım.

  12. #42
    Üye
    yelpaze Avatarı

    Üyelik Tarihi
    24.11-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    halikarnassos
    Mesaj
    2.160
    Alınan Beğeniler
    304
    Verilen Beğeniler
    42

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mineuy10 Mesajı Gör

    @yelpaze sirke nasıl yapıyorsunuz?
    İlk defa deniyorum.
    sonuç almadan tarif vermem uygun olmaz diye düşünüyorum.

  13. #43
    Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    7.367
    Alınan Beğeniler
    974
    Verilen Beğeniler
    1.324

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    asma yapragını yıkadıktan sonra bır yapragın uzerıne az tuz koyuyoruz ustune bır yaprak daha koyarak sarıyoruz.kucuk pet sıselerı boyle dolduruyoruz.agzını adamakıllı kapatıp kısa saklıyoruz.
    sarma ıcın cok guzel tadda oluyor.dıger salamura olarak aldıgımız yaprakları begenmıyoruz bunu kesfedebıldıgımızden berı.

  14. #44
    Üye
    mineuy10 Avatarı

    Gerçek Adı
    Mine
    Üyelik Tarihi
    10.10-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Mesaj
    5.073
    Alınan Beğeniler
    157
    Verilen Beğeniler
    136
    Blog Mesajları
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: yelpaze Mesajı Gör
    İlk defa deniyorum.
    sonuç almadan tarif vermem uygun olmaz diye düşünüyorum.
    Haklısınız ilk denicem dediginizi atlamişım inşallah iyi düşer..Sormamın sebebi annem bahçemizdeki asmanın uzumlerin hepsini birkere de toplamış sirke yapalım diye bizde hemen o anda araştırıp kurduk ama bakalım nasıl olacak.

    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: GRAHAM BELL Mesajı Gör
    asma yapragını yıkadıktan sonra bır yapragın uzerıne az tuz koyuyoruz ustune bır yaprak daha koyarak sarıyoruz.kucuk pet sıselerı boyle dolduruyoruz.agzını adamakıllı kapatıp kısa saklıyoruz.
    sarma ıcın cok guzel tadda oluyor.dıger salamura olarak aldıgımız yaprakları begenmıyoruz bunu kesfedebıldıgımızden berı.
    Emeğine sağlık tazesi gibi kokar..

  15. #45
    Üye
    yelpaze Avatarı

    Üyelik Tarihi
    24.11-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    halikarnassos
    Mesaj
    2.160
    Alınan Beğeniler
    304
    Verilen Beğeniler
    42

    Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    önemli bir detayı unutmuşum.

    turşu'yu asla muslık suyuyla yapmayınız.
    klorlu su turşuyu bozuyor.
    turşunuza bir miktar "tane karabiber" koyarsanız harika bir aroma hıssedersiniz.

    sirke içinde musluk suyu kullanmayın




Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon