İnstagram da bu konuda satış yapan kişileri takip ederek böyle bir bebeği kaça yaparsınız gibi dm den sorabilirsiniz. Maliyetinizi ve el emeğinizi dikkate alarak bir fiyat oluşturabilirsiniz. Sipariş aldıkça da fiyat listeniz oturur.
Merhaba arkadaşlar. Bilmeyenler için kısaca özetlersem eğer amigurumi, sık iğne örgü tekniği ile yapılan oyuncaktır. İnternetten bakarsanız bebek, hayvan, ev eşyaları aklınıza gelebilecek her şeyi örüyorlar. Ben de her zaman örgü ören ve zaman zaman bu işten para kazanan biriyim. Bu defa da bu amigurumi olayına gireyim dedim. Aslında ilk başlama amacım yeğenime bir oyuncak bebek yapmaktı. Youtube'tan onlarca video izledim. Gözlerim şaşı olmasa iyi.Başlangıç olarak gözüme kolay gelen bir tane yaptım. (Hiçte kolay değilmiş) E tabi eş dost gördü bana da yap diyenler oldu. Sorun şu ki nasıl fiyatlandırma yapacağımı bilmiyorum. Google üzerinden bir forum sitesinde 2017 yılına ait bir fiyatlandırma listesi buldum. Orada dediğine göre oyuncağın kolaylık / zorluk durumuna göre her cm için 2tl / 2.5 tl olarak hesaplama yapılmış. 2 yılda bu fiyata hiç zam gelmedi mi acaba?
Sitemizde bu konuyla ilgilenen varsa bana yardımcı olabilirse sevinirim.
İnstagram da bu konuda satış yapan kişileri takip ederek böyle bir bebeği kaça yaparsınız gibi dm den sorabilirsiniz. Maliyetinizi ve el emeğinizi dikkate alarak bir fiyat oluşturabilirsiniz. Sipariş aldıkça da fiyat listeniz oturur.
@selda* evet oralardan bakıyorum takip etmeye de başladım. Fakat fiyatlandırma nasıl yapılır bunu anlatan göremedim. Sanırım dediğiniz gibi fiyat sorarak belirleyeceğim.
Günümüz şartlarında her şeye zam üstüne zam gelirken böyle el emeği alın terine gereken fiyatın verilmesi gerekir. Asıl önemli olanın o emeği harca yanın bir fiyat oluşturması lazım emeğinizin karşılığını almanız dileğiyle.
@Aybala teşekkür ederim. El emeğine gereken değeri vermek o kadar zor ki. Mesela bir bebek yeleği örüyorsun buna kaç tl lik ip gider ki diye ucuzlatmaya çalışıyorlar. Sadece harcadığın ipin parasını vermenin derdindeler yani. Harcadığın el emeği göz nuru hiç sayılıyor.
Onun içindir ki böyle el sanatları unutuluyor
Alışveriş sitelerinde satışlarını yapanlar var, ortalama bir fiyat kendine göre belirlersin onlara bakıp. Nasıl olsa bizim milletimiz pazarlık payı bırakılmasını severler...![]()
Bu aralar ben de yeğenlerim için bakıyorum da, çok hoşuma gidiyor.. Birkaç arkadaşın da yaptıkları oyuncakları görünce içim gidiyor. Gerçekten büyük emek istiyor, kolay gelsin..
![]()
Sizin yaptığınız boyuttaki bir işin fiyatını bu işi yapanlara sorun.
Sonra kendi harcadığınız emeği işçiliği hesaplayın ne kadar zaman harcadıniz nekadar yoruldunuz hangi kalitede malzeme kullandınız ve işinizin kalitesi fiyat aldığınız modelden daha iyimi, ona göre belirleyin..el emeği değerlidir..Kolay gelsin Allah rastgetirsin.
https://hizliresim.com/Wqbqp8]
İlk bebeğim. Acemi işi.![]()
Çok güzel, yeni başladım demiştiniz başlangıç işleri olarak düşünürsek çok çok iyi..![]()
Pinterest sitesine baktınız mı hiç? Şahane modeller var. Aradığınız her şey var orada. Tavsiye ederim
@mineuy10 @seker kiz
Evet bu ilk bebeğimdi. Evde olan iplerden denemek amaçlı yapmıştım. Sonra amigurumi iplerinden alıp ikinci bebeğimi yaptım. Bir de amigurumi terimleri varmış yavaştan onları da öğrenmeye başladım. 1× 3v gibi terimler.İkinci bebeğimi bugün bitirdim şimdi onu ekleyeyim.
.
[IMG][/IMG]
Bu bebeği bir benzetme bebek olarak yapmaya çalıştım. Bir yakınımızın kızına doğum günü hediyesi olacak. Saçları kıvırcık ve kıyafeti de böyle fiyonklu. Baya benzedi.
[IMG]url=https://hizliresim.com/lqEoOE][/url][/IMG]
Bu da ortalığı biz dağıtmadık anne duruşu![]()
Sevgili Deniz,
Paylaştığım fotoğraftakileri geçen yıl bir arkadastan satın almıştım.
Boylarını tahmin edebilirsin sanırım.
Maymun:50 tl
Kuzu: 40 tl
Zürafalar:30tl idi.
Ancak arkadaşım olduğu için elbet 5 / 10 aşağı vermiştir. Degerlendirmene katkısı olur umarım.
Teşekkür ederim @çiğ damlası![]()