@Recep Koçer abi yarın olsun baktıracağım cok saol. Allah razı olsun abi.
Bu gün Ankara Sincan'dan bir arkadaşımızın joystick arızası bana iletildi. Whatsapptan gelen videoda Joystick İngiliz VSİ olup, power tuşuna basıldığında bip sesi ile şarj ışıklarından ilk kırmızı bir anlık yanıp joystick geri kapanıyordu.
Kardeşimize bir elektronik tamircisine gitmesini, joystiğin alt tarafındaki 4 adet T10 torch vidaları söktürerek içini açtırmasını ve elektronik devreyi şaseye bağlayan iki tane T10 Vidayı da söktürerek devreyi çıkardıktan sonra devrenin alt tarafında sekiz tane mosfetin tam ortasında kalan 470 mikrofarat 50 voltluk elektrolitik kondansatörlerin patlamış olup olmadığını bana bildirmesini söyledim.
Akşam üstü benimle iletişine geçen kardeşimiz; aynen dediğim gibi üç tane kondansatörün patlak olduğunu, elektronikçide bu boyutta kondansatör olmadığından Elektronikçinin Ulus'a Konya Sokağa gittiğini ve oradan aynılarını bulup bütün kondansatörleri değiştirdiğini, bir tane kondansatörün 50 kuruş olduğunu ve değişim sonrası joystiğin sorunsuz çalıştığını, işçilik dahil elektronikçiye 20 TL verdiğini yazdı.
Bu günü de gönül huzuruyla kapattık.
@Recep Koçer abi yarın olsun baktıracağım cok saol. Allah razı olsun abi.
@Recep Koçer abi Allah razı olsun değerli bilgileri bizimle paylaştığın için. Çevrede çok fazla servis olmadığı için bende youtube a bir kaç video atmayı düşündüm ve yavaş yavaş yüklüyorum. Kumandanın çocuk kilidi ve motorların kömür değişimi ile ilgili videolar mevcut şuan. Senin yazınıda alıntı yaptım. Oraya da çok soru geliyor. Ben yardımcı olabildiğim konularda yardım ediyorum ama bilmediğim konularda oluyor. Ortak bir çalışma yapıp en çok rastlanan problemlerin video ile anlatımını yapabilirsek daha faydalı olacağına inanıyorum. Saygılarımla
Cemil YASİN
Youtube linkleri;
https://youtu.be/jNfPpLuZmI4
https://youtu.be/aM5XQkCZjas
sevgili @Recep Koçer arkadas wollex marka aküllü sandalyem zaman zaman sağa çekiyor bazen hareket halinde iken adeta kitleniyor sonra tekrar çalişiyor adanadayım bir yardımcı olursanız sevinirim selam