c şıkkını anlayamadım,yetim aylığımı dediğiniz??
@mugo
2022 sayılı Kanun kapsamında ikamet ettiğiniz hanede siz veya yakınınız;
a) Yaşlı aylığı,
b) Engelli aylığı
c) Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli aylığı, veya
ç) 18 yaş altı engelli yakını aylığı
alıyorsa, elektrik desteği verilebilir.
c şıkkını anlayamadım,yetim aylığımı dediğiniz??
@mugo
Elektrik desteği yardımı için SYDV.den düzenli yardım alıyor almak şartı var.
SYDV.nin düzenli yardımları aşağıdaki gibidir:
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı.
Yani haneninzde bu yardımlardan birinden yararlanıyorsanız, elektrik destek yardımı alabilirsiniz.
so ru m şu
2022 ve evde bqkım maaşı almıyorum-kriteri az geçti diye kesildi-
yetim maasına başvurdum bende,10gün oldu,2 ay sürer deediler.
yetim maası olunca elektrik desteğinden yararlanabilirmiyim?
@Ankyra
tşk.ederm
YETİM aylığı Sosyal yardım kapsamında sayılmamış,amma saçmalık..
@mugo
SYDV yardımları arasında Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı da var. Sayılmamış derken, elektrik desteği bakımından mi söylüyorsunuz?
@mugo
Kardeşim bu konu ile ilgili 144 nolu telefonu arayın,ve Tc kimlik no ile hanedeki elektrik desteğini sorgulatın.
Burda size net bir bilgi verirler.