bende 100 tl fark ödüyorum devlet neden bu durumu düzeltmiyor haberlerimi yok
bende 100 tl fark ödüyorum devlet neden bu durumu düzeltmiyor haberlerimi yok
@Hellowen
bugün cimere yazdım ben durumu anlattım bakalım ne dönüş yapacaklar
Örnek bir dilekçe var mı biz de yazalım Cimer’e?
Ben kendi ifadelerimle bi yazı yazdım delil olarak da şu linki ekledim https://twitter.com/sgksosyalmedya/s...597001734?s=19
hi slip plus sonda kullanıyorum 360 adet için benden 150 tl fark alıyordu fakat 2021 itibari ile 250 tl alıcaz dediler daha uygun alan varmı
homecath antibakteriyal sonda için 75lira fark ödüyorduk 1 ocak itibari ile 200tl istediler.Daha uygun fiyatla alan varmı
hi slip plus sonda kullanıyorum 360 adet için benden 150 tl fark alıyordu fakat 2021 itibari ile 250 tl alıcaz dediler daha uygun alan arkadaslarımız varmı ?
hi slip sonda için fark ödemiyordum ocak ayından itibaren 150 tl fark istediler. 360 sonda yerine 270 sonda aldım fark ödemedim şimdilik. Geçen seneki olay yine döndük başa SGK nasıl bunlara prim verir
Bugün itibarı ile homecath sonda 240 karışılıyor geriye kalan için Medikalcim 150 tl fark istedi.
Ben 100₺ veriyordum bakalım bu ay tekrar alcağım
@MUR37
hangi marka alıyordunuz
Arkadaşlar bu iş çığrından çıktı. SGK fiyat farkı çıkmayacak şekilde SUT'da değişiklik yapamıyorsa en azından marka marka çıkan katkı paylarını eczanelerde/ilaçlarda olduğu gibi belirleyip ilan etsin.
Gördüğüm kadarıyla medikal firmalar herkese değişik fiyat farkı çıkarıyor. Madem bu malzemeler için SGK'nin sistemine barkod ile giriş yapılıyor vs. ilaçlarda olduğu gibi fiyat farklarının her bir ürün için belirlenip, ilan edilmesi önünde bir engel yok. Bu malzemeler de ilaç gibi işlem görüyor.
Geçen sene sonda başı 0.27 kuruş cikan fiyat farkıni bu yıl 0.55 kuruş yapıyorlar farkında mısınız? 360 ile çarpınca geçen yıl 100 TL olan fark bu yıl 200 TL olmuş...
Öte yandan, hadi çalışan arkadaşlar bir şekilde bu farkları karşılıyor ama çalışmayan, geliri olmayanlar ne yapacak, 2 ayda bir tak/sondaya 150-200 TL olan fark, bezde 250-300 TL olan fark toplam 500 TL ye varıyor, senelik toplam 3 bin TL ye varıyor. Bu farklar ile geliri olmayan nasıl başa çıkacak.
Fark ödemekten bıktım..