vay arkadaş bende hastanenin verdiği %44 oranındaki raporu hemde sağlık kurulu aynen onaylayarak yeni almıştım. neyse yeni alacak arladaşlara şimdiden müjde olsun, hayırlı olsun inşallah.![]()
vay arkadaş bende hastanenin verdiği %44 oranındaki raporu hemde sağlık kurulu aynen onaylayarak yeni almıştım. neyse yeni alacak arladaşlara şimdiden müjde olsun, hayırlı olsun inşallah.![]()
Poyraz erken emeklilikten faydalanabilirsin eğer sigortalı çalışıyorsan ayrıca vergi indirimi olarak maaşına yansıtılır.
Kesin bilgimi acaba?maliye veya saglık bakanlıgı acıklaması varmı?
Ali Tezel beye ilgisinden dolayı teşekkürler ama alın karşılaştırın aynı maddeyi yeni ve eski yönetmeliklerin 15.maddesi bakalım bir değişiklik varmı.
30.03.2013 yeni yönetmeliğin 15.maddesi
[FONT=Times New Roman]MADDE 15 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.
[/FONT]14.01.2012 tarihli(yani eski) yönetmeliğin 15.maddesi bakalım noktasında virgülünde bir değişiklik varmı
[FONT=Verdana][SIZE=1]MADDE 15 –[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1] (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.
[FONT=arial][SIZE=2]
haber ne derece doğru bilmiyorum ama bence maliye sağlık kurulu orada aynen duruyo [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=1]
[/SIZE][/FONT]
o zaman merkez sağlık kurulu yine bildiğini okur
Bu çok sevindirici bir haber umarım şimdide bir başka sorun çıkarmazlar.Ben henüz hiç başvuru yapmadım % 50 raporum var bu günlerde yapmayı düşünüyorum sizce doğru zamanlamamı yoksa biraz daha bekleyeyimmi.
Allah yardımcımız olsun
benim &80 ya zaten 2022 raporunda diyorki ödv indirimi diyor vergidir
ali tezel kendince bir şeyler yazmış bence kurumu arayıp bilgi almanızı tavsiye ederim
arkadaşlar ben kan hastalığım yüzünden kortizon ilaçları kullandım şimdi şiddetli kemik ağrılarım var doktorum koltuk deynekleri ile yürüçeksin dedi yaklaşık 5 yıldı kullanıyorum malülen emekli denedim olmadı eğer hastaneden yüzde kırk rapor alırsam özürden olabilirmiyim yoksa yine anlaraya gidermi ankaradan herseferinde red cevabı geliyor çünkü doktorum malülende olusun demişti ama ankaraya gidince her şey değişiyo. bilgi verirseniz çok sevinirim inanın çok zor durumdayım
arheza ;lingi at sananerden buldun bu texsi
Arheza metnin kaynağı nedir , resmi bir siteden mi alıntı yaptın ?
yoksa okunsun diye asparagaz sitelere konan haberlerdenmi?? aldın...
"Başvuru Süreci ve Başvuruların Sonuçlanması
Gerekli belgeler ile ilgili vergi dairesi müdürlüklerine başvuran engelli veya engelli yakınları müdürlüklerce özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere sev edilecektir. Yetkili hastanelerden alınacak raporlar ilgili müdürlüklerce Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Merkez Sağlık Kurulu’na gönderilecektir. Merkez Sağlık Kurulu, yetki hastanelerin verdiği raporları inceleyerek başvuru yapan engellinin çalışma gücünün ne kadarını kaybettiğini belirleyecektir. Verilen karar ücretlilerde işverene, serbest meslek erbapları ve basit usulde vergilendirilenlerde kişinin kendisine tebliğ edilecektir. Verilen karara itirazlar bir itiraz dilekçesi ile başvurulan vergi dairesi müdürlüğüne yapılabilecektir . "
orjinali buuu...biri bunun altına not almış kalktı diye resmi b ir sitede göremedimmm...bulan varsa yazsın da bakalım ak koyun kara koyunnn neymiş