Allah senden razı olsun bülent bey çok teşekkürler.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Allah senden razı olsun bülent bey çok teşekkürler.
Arkadaşımı kutlar hayırlı olmasını temenni ederim.
Saygılarımla
Yukarıda alıntıladığım dava kararı kesin değildi. Henüz danıştay aşaması sonuçlanmadı. Son karar mercii olarak oradan gelecek karar önemli. Bekleyip görmek lazım...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
arkadaşlar eski raporlar geçerli olucakmış.şöyle hakem hastanesinin verdiği kararla düşürülen raporlara ilişkin dava açılmıştı ankarada.şimdi bu dava süreci ocak ayında sonuçlanacağı bilgisini avkattan öğrendim.sonraki süreç yani herkes vergi indiriminide bu şekilde alabilecekmiş.bilgisi olan arkadaşlar lütfen paylaşsın bu herkes için çok önemli...hayırlısı bakalım.
Avukatın Kimseyi Umutlandırmasın.
Ankara'nın Vermiş olduğu Karar Değişmez.
Yetkili Ağız Öyle Diyor.
Merhaba, bahsi geçen (E.Ö) dava avukat olarak tarafımca açılmış ve kazanılmıştır. Dosya şu an temyiz aşamasındadır. Ancak emsal Danıştay kararları ışığında kararın onanmasını beklemekteyiz. Mevcut yasal düzenlemeler ışığında Maliye bakanlığının özür oranlarını değiştirmeye hakkı yoktur.
Uygun yasal prosedürler izlendiğinde ve süresi içinde dava açıldığında vergi indiriminden faydalanmak ve erken emeklilikten istifade etmek mümkündür.
Daha ayrıntılı bilgi için Deniz Demir Hukuk Brosu adresinden iletişim bilgilerini kullanarak bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımla
Maliye sadece raporun özürlülük ölçütü yönetmeliğine ve ekindeki cetvele uygun olup olmadığını kontrol edebilir. Eğer bir tereddütü varsa, bunu açıkça belirtip yeni tetkikler isteyebilir... Ama "rapor oranını düşürdüm" diyerek kestirip atamaz.
Mahkeme kararları da bu yönde bildiğim kadarıyla...
Deniz bey, bu davaların -tüm aşamalarıyla- sonuçlanması ne kadar zaman alıyor? Dava kazanıldıktan sonra maliye rapora istinaden sakatlık indirim hakkını hemen tanıyor mu, yoksa ayrıca prosedürler çıkartıyorlar mı?
Vergi mahkemesindeki süreç en az 1 yıl sürer, Danıştay aşaması ise 2 yıl kadar olabilir, Danıştay'da yeni daireler kuruldu, o yüzden biraz daha hızlanabilir, bilemiyorum...
Dava kazanılsa da Maliye Bakanlığı temyiz ediyor, ancak bildiğim kadarı ile indirimden faydalanmaya başlıyorsunuz. Öte yandan karar kesinleşmeden SGK emeklilik işlemlerini (hak edilmiş ise) yapmıyor. Karar kesinleşince birikmiş emekli maaşlarını talep etmek mümkün..
av.deniz şimdi benim avkat la görüştüm eski raporların hakem hastanesi tarafından düşürülen raporlara ilişkin dava süreci 20 ocakta inşallah karara varılacağını söyledi yani son mahkeme.bakın arkadaşlar bizim 2005 tarihli raporlarımıza vergi indirimini vermek zorundalar böyle bir saçmalık olamaz.yetmemiş gibi kişi vergi indirimi için gidiyor hakem hastanesi raporu düşürüyor yok böyle bişey abi.birlik beraberliğe herkesi davet ediyorum....
2-3 yıl uzun bir süre. Demek ki bu davaları açacak arkadaşlarımız kesinlikle emeklilik zamanları gelmeden 3-4 sene önce süreci başlatmalılar. Böylece emeklilik zamanları gelene dek davayı kazanıp sakatlık indirimi hakkını elde ederbilirler...
Ben şu an yaşı bekliyorum, dört senem var. % 55 rapor aldım vergi indiriminin onaylanmasını bekliyorum. Yani vergi indirimim onaylanmazsa gene yaşı beklemiş gibi mahkeme sonucunu bekleyeceğim. Amaç bu zaten insanları bekletmekle mahkemelerde sürünmekle gözünü yıldırmak. Mesela iş mahkemesine işe iade davası açtım 3. duruşmada davalı tarfın tanığı çağrıyı almayı reddettiği halde avukatları karar verileceği zaman bizim tanığımızı dinlemeyecekmisiniz diyor Hakime hanım davayı erteliyor. Tanığınızın söyleyeceği önemli bir şeyi varsa gelseydi diyemiyor. Bu örneği davaların nasıl geç sonuçlandığına örnek olaması için yazdım.
arkadaşlar fasa fisoyla işler yürümez varsa böyle dava kazanan emsal süreci buradan paylaşır aksi taktirde kurum kurumu baglamaz aynen yasa neyse kurul onu uygular kuruldaki şahısların ruh halleri ogün ki inceleme yapılacak günde iyiyse biranda bakıyosunuzki olmuycak şeylere imza atıllıyor![]()
Merhabalar,
dünde bu konu ile bi mail atmıştım.Neden % deleri indirme yarışına girdelerki diyordum.Dua larım kabul oldu
GENE DEVLETİMİZE VE BAŞINDAKİLERE KURBAN OLDUĞUM ZEVAL VERMESİN' DE DAHA İYİSİ OLUR İNŞALLAH,
ÇÜNKÜ TÜRK İNSANI DAHA İYİLERİNE LAYIK.....
SAYGILAR....
http://www.bloomberght.com/ht-yazarlar/ali-tezel/953455-emeklilikte-vergi-indirim-engeli-
Arkadaşlar,Raporunuzda %40 ve üzeri bir oran varsa vergi indirimi için başvurduğunuzda maliyenin bunu düşürmesi durumunda direk mahkemeye verip kesin bir sonuç alabilirsiniz.