TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
Toplam 34 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    mehmet_hanife Avatarı

Son Giriş
    16.02-2022
    Saat
    12:06
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    İyi akşamlar arkadaşlar.

Arkadaşlar benim %60 ortopedik özrüm var. Öğretmenim ve vergi indiriminden maaşımda faydalanıyorum. Acaba vergi indiriminden aldığım ek derste de faydalanabilir miyim?
    Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.
    Bir de mevzuatta bu konuyla ilgili bilgi var mı?

Üye
    hasan tahsin Avatarı

Gerçek Adı
    Hasan Tahsin
    Son Giriş
    30.04-2016
    Saat
    11:52
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sadece 1. derece vergi indiriminden yararlanan engellilerin ek-derslerinde gelir vergisi indirimi uygulanır ve daha fazla ek-ders alırlar, ancak 2. ve 3. derece vergi indiriminden yararlananların yararlanma imkanı yoktur, çünkü gelir vergisi matrahı azdır.

Üye
    BaY_Cin Avatarı

Gerçek Adı
    DeVRim
    Son Giriş
    08.03-2015
    Saat
    19:33
    Yaşadığı Yer
    Buralardan
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Mevzuatta bununla ilgili hiç bir madde yok diye biliyorum. Mantıken düşünmek gerekirsede biliyosunuz 15 saat maaş karşılığı ücret alırsınız ve 30 saate kadar da ek ders alabilirsiniz. Ek ders adı üstünde isterseniz alırsınız, yani mecburi çalışmanız gereken süre 15 saat. Ek ders isteğe bağlı bi durum olduğundan vergi indiriminin yansıyacağını sanmıyorum.

Üye
    öztürkmen Avatarı

Gerçek Adı
    AHMET
    Son Giriş
    22.05-2023
    Saat
    21:56
    Yaşadığı Yer
    ANKARA/Keçiören
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    0

T.C.
    GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
    Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı
    (Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)
    Sayı : B.07.1.G.İ.B.4.06.16.01/2008/GVK-32-3
    Konu : Ek ders ücretinden dolayı asgari geçim
    İndiriminden yararlanıp yararlanılamayacağı

İlgi: ……….. tarihli dilekçeniz.
    İlgide kayıtlı dilekçenizde, …………………………………… rehber öğretmen olarak görev yaptığınız, birinci .derece sakatlık indiriminden yararlandığınız, maaş ödemesinin yanı sıra ek ders ücreti de aldığınız, maaşınızdan sakatlık indiriminin düşülmesi sonucunda herhangi bir vergi matrahı kalmadığından vergi kesilmediği, ancak ek ders ücretinizden gelir vergisi kesildiği belirtilerek söz konusu ek ders ücretinizden dolayı asgari geçim indiriminden yararlanıp yararlanamayacağınız hususunda görüşümüz talep edilmiştir.
    193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun “Asgari Geçim İndirimi” başlıklı 32’nci maddesinde; “(3239 sayılı Kanunun 138/b maddesiyle 1.1.1986 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmış olup; 5615 sayılı Kanunun 2’nci maddesiyle 1.1.2008 tarihinden itibaren elde edilecek gelirlere uygulanmak üzere yeniden düzenlenmiştir.)
    Ücretin gerçek usulde vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulanır.
    Asgari geçim indirimi; ücretin elde edildiği takvim yılı başında geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgari ücretin yıllık brüt tutarının; mükellefin kendisi için %50’si, çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eşi için %10’u, çocukların her biri için ayrı ayrı olmak üzere; ilk iki çocuk için %7,5 diğer çocuklar için %5’idir. Gelirin kısmi döneme ait olması halinde, ay kesirleri tam ay sayılmak suretiyle bu süreye isabet eden indirim tutarları esas alınır. Asgari geçim indirimi, bu fıkraya göre belirlenen tutar ile 103’üncü maddedeki gelir vergisi tarifesinin birinci gelir dilimine uygulanan oranın çarpılmasıyla bulunan tutarın, hesaplanan vergiden mahsup edilmesi suretiyle uygulanır. Mahsup edilecek kısmın fazla olması halinde iade yapılmaz.” hükmüne yer verilmiştir.
    Asgari geçim indirimi ile ilgili olarak 04.12.2007 tarih ve 26720 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 265 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde gerekli açıklamalara yer verilmiştir.
    Öte yandan, 128 Seri No’lu ve 160 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliğlerinde, işveren tarafından veya aynı işverenin bünyesinde bulunan farklı tahakkuk birimleri tarafından çalışanlara yapılan ve ücret veya ücret olarak kabul edilen ödemelerin, tek işveren tarafından ödendiğinin kabul edilerek verginin bu ücretlerin toplamı üzerinden hesaplanması gerektiği açıklanmıştır.
    Buna göre, maaş ve ek ders ücreti olarak tarafınıza yapılan ödemeler tek işveren bünyesinde yapıldığından, aynı yıl içinde yapılan bu ödemelerin toplanarak vergilendirilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla, söz konusu ücretlerinizden sakatlık derecenize göre belirlenen sakatlık indiriminin mahsup edileceği, mahsuptan sonra kalan gelir vergisi matrahı üzerinden hesaplanan gelir vergisi tutarından bu aya ait asgari geçim indirimi tutarının mahsup edileceği tabiidir.
    Bilgi edinilmesini rica ederim.

Üye
    mehmet_hanife Avatarı

Son Giriş
    16.02-2022
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu görüşe göre bizim ek dersimizde de vergi indirimi uygulanması gerekiyor. ben bu sonucu çıkartıyorum.

Üye
    bylunatic Avatarı

Son Giriş
    15.08-2012
    Saat
    17:03
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

%60 ikinci derece ye girmiyor mu?

Üye
    mehmet_hanife Avatarı

Son Giriş
    16.02-2022
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

evet. ama burada illa birinci dereceye göre olacak diye bir şey yok. son paragrafta sakatlık derecenize göre diyor.

Üye
    öztürkmen Avatarı

Gerçek Adı
    AHMET
    Son Giriş
    22.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ANKARA/Keçiören
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    0

aynen öyle derecen farketmez ek ders eklenerek toplam gelir üzerinden hesaplanır. kalan varsa kalan üzerinden vergi hesaplanır

Üye
    elif_kız Avatarı

Gerçek Adı
    melek
    Son Giriş
    08.12-2019
    Saat
    08:15
    Yaşadığı Yer
    türkiye en güzel ili.
    Alınan Beğeniler
    33
    Verilen Beğeniler
    8

ekders bende alıyorum ama vergi indiriminden yararlanmıyorum.

Üye
    mehmet_hanife Avatarı

Son Giriş
    16.02-2022
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşlar, bizim maaşlarımızdan ek derslerimizden her türlü kesinti yapılıyor. o halde iade edilirken de her türlü hakkımız vardır. yanlış mı biliyorum? mutemetler kendilerine yeni iş çıkarıyoruz diye kabul etmek istemiyor olabilirler dikkat edin derim.

Üye
    mehmet_hanife Avatarı

Son Giriş
    16.02-2022
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

"öztürkmen" arkadaşım gönderdiğin yazı için çok teşekkürler. Yazının bir örneğini mutemete verdim bu atdan sonra ek dersten de vergi iadesi alacağım...

Üye
    öztürkmen Avatarı

Gerçek Adı
    AHMET
    Son Giriş
    22.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ANKARA/Keçiören
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    0

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. sağlıcakla kal

Üye
    Kederli Avatarı

Son Giriş
    16.05-2023
    Saat
    08:37
    Yaşadığı Yer
    *
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    1

Dur bakalım ben de bir sorayım bu durumu. Ben de her ay ekders alıyorum ve engelli olmayan ve aynı ders saatine giren öğretmen arkadaşlarla aynı ücreti alıyorum. Acaba bu konuda da indirim hakkımız var mı, varsa söke söke almak lazım.

Üye
    ticet77 Avatarı

Son Giriş
    10.11-2015
    Saat
    14:29
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşlar benim bir arkadaşım engelli %59 raporu var vergi indirimi alıyor fakat ek ders ücreti engelsizlerle aynı uygulanıyormuş bilginiz olsun

Üye
    mehmet_hanife Avatarı

Son Giriş
    16.02-2022
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    teşekkürler arkadaşım sen de sağlıcakla kal. arkadaşlar resmi yazının örneğini alıp mutemete vermeniz gerekiyor. bir de son paragrafı mutlaka belirtin. yoksa mutemetler kendilerine iş çıkardığımız için uygulamak istemeyebilirler...

Sayfa 1 / 3 123 SonSon