TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 3 / 6 İlkİlk 123456 SonSon
Toplam 88 mesajın 31-45 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    istanbul2004 Avatarı

Gerçek Adı
    mustafa
    Son Giriş
    18.01-2021
    Saat
    16:43
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    tebrik ederim insallah paylasirsiniz cunku bizde boyle haberleri bekliyoruz mahkeme surecini ve zamani ne kadar surdu hangi mahkeme muracat ettiniz detayli yazarsaniz cok seviniriz simdiden tessekurler avukat tuttunuzmu yazdiginiz dilekcenin ornegi varmi avukat tuttuysaniz iletisim numaralarini verirmisiniz BASARILARINIZDAN DOLAYI TEBRIK EDERIM

Üye
    yomaz Avatarı

Gerçek Adı
    ömer atik
    Son Giriş
    24.10-2023
    Saat
    10:47
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

mahkeme sureci 4 ay gibi kısa surdu hayır av tutmadım yakında mahkeme kararını paylaşaçağım

Üye
    sevginur Avatarı

Gerçek Adı
    sevgi
    Son Giriş
    31.08-2018
    Saat
    17:09
    Yaşadığı Yer
    kastamonu
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

hayrlı olsun yomaz
    süper bi mücadele demekki pes etmemek gerekiyor, ne güzel bir sonuca ulaştınız

aslında bu durumda olan çok kişi var.. demekki mahkeye taşındığında hak kazanılabiliyor
    bnm de raporumu ankara sağlık kurulu %63 ten %40 a düşürdü mahkemelik bir olay aslında. ama uğraşmaya mecalim olmadığından razıyım orana. geçmiş olsun

Üye
    yomaz Avatarı

Gerçek Adı
    ömer atik
    Son Giriş
    24.10-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

hayırlı olsun sevginur ben çok uğraştım ve sonunda kazandım

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:10
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.060
    Verilen Beğeniler
    4.331

Mahkeme detaylarını merakla bekliyoruz Ömer...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    asi 23 Avatarı

Son Giriş
    11.03-2017
    Saat
    20:20
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

evet bekliyoruz bende dün vergi indirimi için başvurdum yüzde 43 raporumla bakalım ne olacak hayırlısıyla ve neye göre düşürüyorlar onuda bilen varsa söyleyebilirmi.

Üye
    ulugbey Avatarı

Gerçek Adı
    Serdar
    Son Giriş
    23.05-2023
    Saat
    10:30
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    26
    Verilen Beğeniler
    20

ya arkadaşlar maliyenin oranı düşürmesi sağlık raporu oranının düşmesine mi neden oluyor? .hastanaden aldığım rapor geçersizmi oluyo yani maliye oranı düşürürse ?

Yasaklı Üye
    berkemeteatasoy Avatarı

Gerçek Adı
    MURAT DOĞAN
    Son Giriş
    29.12-2017
    Saat
    22:03
    Yaşadığı Yer
    MARDİN-MİDYAT
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    6

merhaba

ali tezel davayı kazanıyormuş ama 5000 bin tl istiyor

Üye
    yomaz Avatarı

Gerçek Adı
    ömer atik
    Son Giriş
    24.10-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

abi taracı bulamadım yakında paylaşacağım eğer karşı taraf bir ay içinde temiz etmez se karar kesinleşecek miş

abi mahkemeye kararını burda nasıl paylaşaçağım onu bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.060
    Verilen Beğeniler
    4.331

Kararı bana bulent@engelliler.biz adresime gönderirsen, ben özel alanları kapatıp burada yayınlarım...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    yomaz Avatarı

Gerçek Adı
    ömer atik
    Son Giriş
    24.10-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşım ali tezele vercek paran varsa ver ama ben verdim av bile tutmadım ama yinede kazandım

o zaman konuyu mahkemeye taşı kazanırsın kardeş ben verdim kazandım

Üye
    aliş şerif Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    afyonkarahisar
    Alınan Beğeniler
    87
    Verilen Beğeniler
    53

Hayırlı ığurlu olsun senin adına abiside ben şu özürlü raprları cetvelini inceledim balhazart denen formule göre sağlam çıkyorm herhlde anladğım kadaryla L2, L3 ve L4 ler yüzde 25 yüzde 30 larda kalıyo ama devlet hastaneleri 45 43 veriyo sonra biz onu gönderiyruz sağlık kuruluna orası indiriyor mahkemede artık kimi tutarsa bi standartı yok bozuk düzen..... örneği koplayıp yapıştryrm benm durumummdakikere benzerr durumlar sizler ne yaptınız ...Hasta: 54 Y, K
    Anamnez: Merdivenden düşme sonrası L2’de %55’lik yükseklik kaybı, L3’de %20’lik yükseklik kaybı ile birlikte giden burst fraktür. Brace ile tedavi edilerek kırık iyileştirilmiş. Yaralanma sonrası 6. ayda işe dönmüş.
    Şikayeti: Nörolojik şikayeti yok ancak ağır aktiviteler sonrasında bel ağrısı yaşıyor.
    Fizik muayene: Kırık bölgesinde palpasyonla hafif hassasiyet, nörolojik muayene negatif. Düz bacak kaldırma negatif. Lomber ekstensiyon 10 derece, fleksiyon 30 derece ve sol-sağ lateral fleksiyonlar 10’ar derece. Normal kalça hareketleri var.
    Radyoloji: Röntgende %50’den fazla L2 de, %20’den fazla L3 te yükseklik kaybı ile iyileşmiş fraktür görünümü
    Tanı: L2 ve L3’te kompresyon fraktürü
    Özürlülük oranı: %30
    Yorum: Aynı bölgedeki iki vertebrada yaralanma için, L2 de %55’lik kompresyon % 12’lik bir özüre, L3’teki %20’lik kompresyon %5’lik bir özüre neden olur. %12 ile %5 Balthazard yöntemiyle hesaplanır. Sonuç %16’dır.
    10 derecelik lomber ekstensiyon %7’lik özüre, 30 derecelik lomber fleksiyon %4’lük özüre, 10 derecelik sol ve sağ lateral fleksiyon %3 ve %3’lük özüre sebep olur. Bu değerler toplanır ve toplam %17’lik özür oranı bulunur.
    Spesifik tanıdan gelen özür oranı ile hareket açıklığından gelen özür oranı kombine edilir. (%17 ile %16) Balthazard yöntemiyle hesaplandığında sonuç % 30’dur.

Üye
    yomaz Avatarı

Gerçek Adı
    ömer atik
    Son Giriş
    24.10-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

mahkeme kararı:

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.060
    Verilen Beğeniler
    4.331

Mahkeme kararları için teşekkürler Ömer.

Burada mahkeme diyor ki, sen vatandaşın raporunu hiç bir şeye dayandırmaksızın kağıt üzerinde düşüremezsin. Eğer rapora dair tereddütün varsa, bunları açık olarak belirterek yeni tetkik isteyebilir veya hakem hastanesine sevk edebilirsin. Ama bunları yapmadan dayanaksız olarak "oranı düşürdüm" dersen, bu yasalara aykırıdır.

İyi demiş...

Şimdi 30 gün içinde maliye karara itiraz eder ve Danıştay'a gider. Bakalım oradan nasıl bir yanıt gelecek ve bakalım süreç ne kadar sürecek.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.060
    Verilen Beğeniler
    4.331

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Evet, çok doğru. Burada da "Adı geçen Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren alınacak olan sağlık kurulu raporlarında, bu Yönetmelik hükümlerinin esas alınacağı açıktır. Anılan Yönetmelik ise özür oranının yüzde olarak belirleme yetkisini Ek listede yer alan hastane sağlık kurullarına tanımış olup, sağlık kurulu raporlarında belirtilen teşhise göre özür oranının yüzde olarak belirleme konusunda Merkez Sağlık Kuruluna bir yetki vermemiştir." diyen Danıştay kararına atıf yapılmalı ve Danıştay'dan önceki kararına uygun bir karar vermesi istenmeli (Bu karara ulaşamadım internette):

Mevzuat No: E. 2000/3457
    Tip: Danıştay Kararı
    Konu: SAKATLIK İNDİRİMİNDEN YARARLANAN YÜKÜMLÜ (Sakatlık Oranının Tesbitinde Uygulanacak Usul)
    http://www.engelliler.biz/forum/huku...ler-hukuk.html

Ayrıca SAKATLIK İNDİRİMİN TESPİTİNDE YÖNETMELİKTE BELİRLENEN USULLERE UYGUN OLARAK VERİLEN ADLİ TIP KURUMU RAPORUNUN ESAS ALINABİLECEĞİ HK bir karar da var:

Dairesi: DÖRDÜNCÜ DAİRE
    Karar Yılı : 1999
    Karar No : 1264
    Esas Yılı : 1998
    Esas No : 3740
    Karar Tarihi 25/03/1999

Sayfa 3 / 6 İlkİlk 123456 SonSon