TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 12 mesajın 1-12 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    adnaneren1977 Avatarı

Son Giriş
    24.12-2014
    Saat
    16:32
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    selamlar:benimde maaş bordromda sakat indirimi var. ama vergi indirimi için gelirler dairesine başvurmadım. gelirler dairesine 3 defa gittim vergi indirimi için birinde %20 diğerinde %25 diğer gidişimde de %32 oranında rapor verdiler.
    acaba diyorum eskiden şirketler kişiler için talepte buluna biliyorlar mıydı almış olabilirler mi vergi indirimi?
    sene 1999 falandı sakat indirimi aldığım tarih. tekrar şansımı denemek istiyorum onlar bıkacak ama ben bıkmayacağım. işkurun gönderdiği ankara hastanesinden almış olduğum heyet raporu oranım %43 idi. vergi indirimi için gittiğim aynı hastane %20 verdi. hastane raporda bi oran yazmamış maliye yüzde 20 oran yazmış .
    galiba bemim de sakat indirimi kanuna aykırı bi şekilde uygulanmış o yüzden vergi indirimi için tekrar şansımı deniyorum siz ne dersiniz?

saktlık inidirmi gözüküyor derken oranıda gözüküyor 120 tl falan zaten bunun 15 20 tl alabiliyordum o önemli değil mühim olan emeklilikte vergi indirimi lazım .bi de tek gözle kaynakçılık zor

Üye
    esrarengizadam25 Avatarı

Son Giriş
    05.06-2023
    Saat
    01:42
    Yaşadığı Yer
    kahramanmaraş
    Alınan Beğeniler
    23
    Verilen Beğeniler
    1

muhasebeci rapora göre kendisi yapmış olabilir. gelir idaresi başkanlığına işyeride müracaat edebiliyor. öyle de olmuş olabilir. ama senin elinde tarihi ne olursa olsun vergi indirimi raporun varsa emeklilikte o işine yarar zaten

Üye
    LODOS DENiZCiSi Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    4
    Blog Mesajları
    5

Büyük ihtimal muhasebeci kendi kafasına göre yapmış. Senin dilekçen,fotoğrafın,yeni tarihli rapor aslı ile başvurman gerekiyordu.

Üye
    yengec18 Avatarı

Son Giriş
    05.03-2012
    Saat
    16:14
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Raporunuza göre %40-%60 arası 160.00 tl den vergiden muaf olursunuz.Erken emeklilik hakkını kazanmak için raporunuzu maliyeden onaylatmanız gerekir, eğer maliye onaylamazsa aldığınız rapor erken emeklilik için hiç bir işe yaramaz sadece SGK nezdinde 3. derece sakat statüsünde işlem görürsünüz.Benim tavsiyem size en yakın maliye veya defderdarlığa giderek raporunuzu onaylatmanız.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Bu konuda muhasebeciler genellikle yanlış yapıyor. Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmeksizin kişilerin bordrosunda vergi indirimi uyguluyorlar. Yani aslında bu yüzde yüz hatalı bir işlem.

Muhasebecinin vergi indirimi uygulaması geçersiz. Maalesef erken emeklilik hakkı için hiç bir hükmü de yok. Şahsen defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmeniz şart.

işgücü kaybı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde işgücü kaybı alabilecek durumda iseniz, sonuna kadar hakkınızı arayın.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    adnaneren1977 Avatarı

Son Giriş
    24.12-2014
    Saat
    16:32
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

3 defa baş vurdum 4. hakkımıda kullanacagım galiba. oranlar %20-25-32 oranında 3 adet rapor oldım ve onaylanmadı. galiba muhasebecimizde kafasına göre yapmiştır diye müracat ettim gelirler dairesine ama vermiyorlar.
    iş kur aracılığıyla ankara devlet hastanesi oranı %43 aldım .aynı hastaneye vergi indirimi için müracaat ettim oran sadece ve sadece %20. bu işte bir enterasanlık var. ya aynı hastane dalga mı geçiyorlar anlamadım. hastane bi oranda bulunmamış bulunsa bende dava acacağım, ama hastanenin oran yeri boş yanlızca maliye vermiş oranı. kafayı yemek üzereyim ya.
    yıllardın biz bu günü bekliyoruz 17 senedir ama elde var sıfır. normal emeklilik sürem 2031 .40 sene çalışmış olacağim. yazıklar olsun bu devlete. dürüst namuslu insanlar her zaman aldatılıyor. devlet özürlüden alacaği 3 kuruşa talim ediyor. o kadar çok bol kese harcamalar var kı ordan kısılmıyor bize göz diktiler
    bu dünyada alamadığım hakkımı ALLAH öbür dünyada onalardan hesabını soracaktır tek tesellim bu. ALLAH ım sen tüm özürlü kardeşlerimin yardımcısı ol

Üye
    NİKURA Avatarı

Son Giriş
    30.11-2021
    Saat
    17:37
    Yaşadığı Yer
    Sakarya
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    5

Evet arkadaşım bende vergi indirimi alamadım fakat 1998 yılında aldığım rapor da sürekli ibaresi var bizim gibi aynı durumda arkadaşlarımız var bu konu da engelliler biz sitesi nasıl bir cözüm önerisi üretebilir ayrıca dava edeceksekm he birlikte aynı avukata verelim bu konuda özel mesaj atan olursa sevinirim

Üye
    Hasankaraman Avatarı

Gerçek Adı
    Hasan karaman
    Son Giriş
    19.08-2013
    Saat
    21:22
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Benimde bordromda belli bir oran vergi indirimi uygulanmış vergi indirimi için başvurum sonuçlanmadı burada problem yaşar mıyım?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Hasan, yasal bir uygulama değil işte... Bugüne dek fark edileni duymadım... Dileyelim de vergi indirimini hak et ve uygulama mevzuata uygun hale gelsin
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Hasankaraman Avatarı

Gerçek Adı
    Hasan karaman
    Son Giriş
    19.08-2013
    Saat
    21:22
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Teşekkürler aydınlatığın için bülent abi

Üye
    NİKURA Avatarı

Son Giriş
    30.11-2021
    Saat
    17:37
    Yaşadığı Yer
    Sakarya
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    5

Benim bahsettiğim vergi indirim mağdurları olarak ne yapacağız bizim sesimizi yetkililer duymuyormu özürlü çalışıyoruz h sınıfı eğliyet var askerlik yapmadık ama emekli olmaya gelince özür ortadan kalkıyor

Üye
    femmy Avatarı

Gerçek Adı
    ismail
    Son Giriş
    28.11-2012
    Saat
    20:35
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    benim durumumda aynı çok saçma bence biri kabul ediyor diğeri etmiyor