TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 23 mesajın 16-23 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    faruk34 Avatarı

Son Giriş
    24.03-2023
    Saat
    13:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    69
    Verilen Beğeniler
    20

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bu sene başında yeni cıkan yönetmeliğe göre % kaç rapor alabiliyorsunuz.

Üye
    cesaretkız Avatarı

Gerçek Adı
    ayşe
    Son Giriş
    27.11-2011
    Saat
    21:19
    Yaşadığı Yer
    sivas
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Şimdi sevgili arkadaşım 2001 yılında vergi indirim raporunu mevzuata uygun usülüne göre almışsan ve maliyeye kayıt altına alınmışsa raporun o rapor geçerlidir. Daha sonra diyelim işe girdin 2009 veya 2010 iş yerine durumu belirtirsin benim 2001 yılında vergi indirim raporum var diye, iş yeride defterdarlığa yazı yazar defterdarlık bir üst yazı ile raporunun olduğına dair derecen rapor numaran rapor tarihini belir şekilde iş yerine yazı gönderir rapor değil bak yazı maliyede rapor kaydının olduğuna dair, iş yeride o yazıyı alır ve işleme koyar. ben bu şekilde yaptım bunun 2006 sı felan yok

Üye
    cockpit Avatarı

Son Giriş
    05.03-2015
    Saat
    16:32
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL/AYDIN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bir gözün hiç görmemesi en fazla oran % 32 dır.
    dava açsanda kazanamazsın.

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

Blackmack,
    Bakın siz daha önce vergi ind. hakkı almamışsınız sadece çalıştığınız şirket kafasına göre size vergi ind. hakkı uygulamış ve siz ilk defa resmi olarak vergi ind. hakkı na müracaat etmişsiniz ve bu hakkı alamamışsınız. Konuyu yargıya taşımak size ne hak getirir bilemem ama bence çok uğraşırsınız.

Üye
    hakandogualp Avatarı

Gerçek Adı
    hdogualp
    Son Giriş
    26.10-2019
    Saat
    19:04
    Yaşadığı Yer
    İZMİR/BAYRAKLI
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    2

16 aralıkta 2010 da yönetmelik değişti.tekrar başvurmanda fayda olabilir.

Üye
    A.ASKER Avatarı

Son Giriş
    09.02-2023
    Saat
    15:04
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    6

VERGİ MUAFİYETİ HK.

Mustafa kardeşim sen işe girdiğinde işyeri şu isimli şahısı işe başlattık diye bir yazıyla deftardarlığa göndermedimi deftarlıkta seni heyet raporu için hastaneye sevk etmedimi sevk ettikten sonra 1 -2 sonra ankaradan cevabın bir nüshası eve bir nüshası işyerine bildirilirdi 94 yılında aynen bu şekilde idi benim başımdan geçenler bunlar inanki bu engelli arkadaşlarla ilgili işlemleri ne yazık ki işyerlerinin çoğu bilmiyor ancak iyi bir mali müşavir varsa o işyerinde onlar doğru yönlendiriyor. sana İstanbul ili deftarlığı vasıtasız vergiler gelir müdürlüğünden gelen yazıda merkez sağlık kurulunca çalışma gücünücün % 40 nı kaybettiğiniz tespit edilerek 3. derece sakat sayılacağınızbelirlendiği anlaşılmışmış.Bundan böyle hizmet erbabı bulunduğunuz müddetçe ücretlerinizin şu şu tarihten itibaren193 sayılı gelir vergisi kanunun3239 sayılı kanunla değişik 31/2 maddesinde belirtilen 3. derecede sakatlara ait indirim uygulanacağına bilgi edinilmesini rica ederim diye bir yazı elinde varsa o zaman çaıştığın kurum ve deftarlıkta böyle bir kaydın olmasına rağmen tekrar senden vergi muafiyeti raporu istemeleri işyeri açısından bilinçsizlik deftarlık açısından ise özürlü oranlarının 2006 yılında çıkan özürlülük ölçütü yasası ile oranlar çok düşürüldüğü için devletin memurunun o anda seni uyarması gerekirdi bak kardeşim bir rapor alırsan özürlü oranın düşer demesi gerekirdi tabi 2006 dan önce varsa bu kağıt elinde avukatla sanırım kazanılmış bir hak olduğundan bir şeyler yapılabilir yoksa biraz zor çünkü bu günün şartları geçerli Not: Sakın ha elinde bu rapor varsa aslını hiç bir kuruma verme olurda deftarlık kayıtlarında kaybolur filan dikkat selamlar..

Üye
    Blackmack Avatarı

Gerçek Adı
    MUSTAFA
    Son Giriş
    31.08-2021
    Saat
    16:44
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL/ŞİŞLİ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

SAYIN A.ASKER şimdi ben vergi indirim hakkını aldığım zaman işyeri kafasına göre yapmış sadece rapora istinaden o zaman işe başladığımda deftardarlığsa gitmedim ama şuan elimde önceden aldığım özürlü raporum var oran %40.2 o rapora istinaden uygulamış yani bu işyerinden ayrılıp tekrar aynı işyerine 6 ay sonra başladım deftardarlığa gönderdi ordan şişli etfale gelen oran oldu şimdi tekrar başlatıcam ve gelen sonuca göre dava açıcam istanbul avrupa yakasında bu işlere bakan bi avukat bildiğiniz varsa lütfen söyleyin gelişmelerden sizleri haberdar edicem

cesaretkız;
    şimdi dostum o zaman yararlandım ama defterdarlığa hiç gitmedim işyeri sadece raporuma istinaden yapmış vergi indirimini 5 yıl yararlandığım bir hak dava sürecinde etkisi olacağını düşünüyorum ama bakalım artık

forumda bi arkadaş tek gözünü kaybetmiş ve emeklilik hakkı elde etmiş
    konu burda
    http://www.engelliler.biz/forum/saka...tml#post950536
    benimde sorunum tek gözümün görmemesi

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    21.03-2023
    Saat
    13:22
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.219
    Verilen Beğeniler
    543

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Şirketinizin size daha önce haketmediğiniz halde uyguladığı vergi indirimi sizi haklı kılmaz.Dava diyorsunuz da kimi neden dava ediyorsunuz,vergi indiriminiz olmadığı halde bana vergi indirimi uygulanmıyor mu diyeceksiniz? En ufak bir olumlu sonuç alamazsınız,dua edin de önceki yıllarda haksız yere uygulanan vergi indirimi tutarını talep etmesinler.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12