@Ufukalp tabi ki abi uyarırım. sağol herşey için abi allah razı olsunvergi dairesinden belge de verdiler bunlarla başvuru yapabilirsin diye
![]()
![]()
@mufto 27
Tahmin ettiğim gibi, kafalarına göre vergi indirimi uygulamışlar.
Muhasebe birimini uyarın ve kesinlikle maaşınızda vergi indirimi uygulamasına son vermelerini söyleyin.
@Ufukalp tabi ki abi uyarırım. sağol herşey için abi allah razı olsunvergi dairesinden belge de verdiler bunlarla başvuru yapabilirsin diye
![]()
![]()
@mufto 27
Sigorta başlangıç tarihiniz kaç bilmiyorum. 1 Ekim 2008 öncesi ise erken emekliliğiniz için vergi indirimi zaten gerekecek, bir an önce alıp kenara koymanız yararınıza olacaktır. Sigorta başlangıcınız bu tarihten sonra ise sadece maaşa yansıyan tutardan dolayı avantajınız olur. Değip değmeyeceği sizin tercihiniz.
@Ufukalp ben 30 kasım 2017 de engelli statüsünde iş kur vasıtasıyla migrosta işe başladım ve ilk sigortalı işimdir.30 eylül 2017 de %60 rapor aldım.vergi indirimi için başvurmasam erken emekliliğime engelmidir.vergi indirimi almazsam erken emekli olabilirmiyim.1998 doğumluyum
@Ufukalp abi ilk sigorta başlangıcı:07.10.2013 olarak görünüyor ama benim işe girişim 1.5 sene kadar oluyor .
Ben de engelli öğretmen olarak başladığımda okulun mutemeti direkt vergi indirimi alacaksın dedive öyle giriş yaptı.Durumu daha sonra ilçedeki muhasebe yetkilisine söyledim.Çok önemsemedi maliyeyle falan halledlir uğraşmayalım dedi.4 senedir alıyorum vergi indirimi.Zaten engelli olarak işe girip bir de tekrardan ben engelliyim vergiden muaf tutun demek saçma geliyor.İşi uzatmış oluyorlar.
olmaz kardeşim calıştığın işyerinden calışma belgesi alıp vergi dairesine başvur bence
Çoğu işyeri işe giriş yaparken engel oranında vergi indirimini uygulatıyor ki çok yanlış bir uygulama. Sonuçta engelli olmak ayrı vergi indirimi almak ayrı. Engelli kontenjanında girmek vergi indirim hakkı vermez. Başvuru yapıp onaylatmak gerek.
@yakups
hocam vergi indirimi öğretmenlerde kaç lira etkiliyor
Bende hiçbir yere vergi indirimi için baş vurmadigim halde banada fazladan 43tl yatıyor her ay sgk sistemi otomatik kendi yapıyor indirimi dedi muhasebecimiz
@ARDA21 40 lira civarı.
@yakups
benim de aynı şekilde.
@Sevgitt
Muhasebeciniz kullandığı maaş programında vergi indirimi kısmını boş geçerse vergi indirimi hesaplanmaz.
Hiç bir uygulama ya da program, engelli deyince otomatik vergi indirimi uygulamaz. Yapıyorsa dandik, hatalı bir programdır.
@ARDA21
Vergi indiriminin öğretmeni, doktoru, işçisi yoktur. Vergi indirimi derece ve matrahları herkes için aynıdır.
@Ufukalp hayırlı akşamlar ufuk abicim yine ben
Vergi indirimi için gerekli yerlere başvurdum. Raporum belli bir süreden sonra tekrar gönderildi vergi indirimi raporu olması lazımmış. Ilgili kuruma gidip durumu anlattım oradaki personel şefi raporun yenilenmesi için geri gönderildiğini söyledi. Sonra işe girerken rapor verdin mi dedi evet engelli olarak ise başladım dedim o da senin başvurmana gerek yok ki dedi ne yapmalıyım?