@OturanBoğa
kısa,öz, harika bir yazı olmuş. yüreğine ve emeğine sağlık.
öncelikle madde madde saydıklarına katılıp katılmadığımı belirteyim.
madde 1: sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 2:sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 3:sakat bu değil.katılmıyorum.
madde 4: sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 5:sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 6: sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 7: sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 8: sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 9: sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 10: sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 11: sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 12: sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 13: sakat bu değil. katılmıyorum.
madde 14: "aklı başında birileri tarafından sahiplenilmeli ve sürekli gözetilmelidirler." bu kısma da katılmıyorum. (hasta olduğumu -deli olduğum için- ve tek başıma yaşam kuramayacağımı söyleyen şahıs/şahıslar, kız kardeşim ve ailemin koruyuculuğuna havale etmişti beni. ben de koca, aile, çevre olmak üzere herkesi boşayarak direksiyonun başına bizzat geçtim. deli olduğumu da kesin olarak kanıtladım)
"Nedense psikolojileri karışıktır. Kızgın, kırılgan, alıngan ve asosyaldirler. Biraz saftırlar." bu kısma kısmen katılıyorum. burada sakatlar herkes gibi yaşadıklarına doğal tepki veriyor. sakatlara özgü değil yani. bu toplumdaki herkes böyle bence.
sen de dahil olmak üzere, saydığın 14 maddedeki sakat tanımı dışına çıkan, direksiyonu ele alan/alabilen bir sakat henüz görmedim, tanık olmadım.
tabi beni saymazsak
yalnız ilk paragrafta bahsettiğin "Özellikle din faktörü ve coğrafyamıza sinmiş olan ataerkil kara bulutlar, her şeyi olduğu gibi toplumsal rolleri de en katı şekilde tanımlamıştır. " ifadende geçen "din faktörü" derken ne anlatmaya çalıştığını anlayamadım? biraz açar mısın?