TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 4 / 6 İlkİlk 123456 SonSon
Toplam 83 mesajın 46-60 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    -DORLION- Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    00:27
    Yaşadığı Yer
    FRANKFURT
    Alınan Beğeniler
    4.261
    Verilen Beğeniler
    4.744

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Engelli halimizle zar zor iş bulup çalışıyor ve prim günü tamamlansın diye mücadele veriyoruz . Kimse istemez zor şartlarda iş yapmayı çalışmayı fakat sabır sabır diyerek emekliliği hak ediyoruz . Bu sefer konu komşu ve akrabalar başlıyor dedikoduya . Biz çalışalım yıllarca sende ki rahata bak 2 günde emekli ol bedava maaş al ömür boyu diyerek . Demem o ki söylediğin zaten mevcut toplum içinde.

Üye
    canfeda20 Avatarı

Gerçek Adı
    PARAPLEJİ
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    10

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Evet konuyla ilgili bir yazı yazabilen arkadaş yazsın bizde bereye gerekiyorsa gerek elektronik prtamda gerek posta yoluyla iletelim bununla kalmayıp ankaraya kadar yürüyelim şunu unutmiyaşım bu gün sesimizi çıkarmasak yarın çok geç olacak ve olan olmuş olacak belki kimimiz diyebilir ben araba alamam kimimiz diye bilir benim zaten var ama gün gelir herkes bu haksızlıktan nasibini alır biz engelliler hakkımızı savunmasak kimse savunmaz örneğin şuan mecliste bir tane tekerlekli sandalye kullanan bir hanım efendi mv var kimse bir gün gördümü duydumu o insan engellilere yönelik olumlu bir yasa bir teklif bir kanun sundumu istese yapar danışmanı var sekreteri var ve hertürlü imkanı var ama yapmıyor çünkü nede olsa ben kendimi kurtarmışım kafasında yaşıyor yazık çok yazık

Üye
    Landish Avatarı

Son Giriş
    18.09-2023
    Saat
    19:14
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    23
    Verilen Beğeniler
    93

Bülent Bey elinize sağlık, başından sonuna kadar haklısınız.
    Sakatlara pozitif ayrımcılık yapılan herşeyde gözü olanlara Allah onlara da nasip etsin diyorum, ama hakkıyla nasip etsin.. İşte o zaman anlarlar neden pozitif ayrımcılık yapıldığını..

Üye
    selo_selo07 Avatarı

Son Giriş
    17.08-2019
    Saat
    05:58
    Yaşadığı Yer
    Aydin
    Alınan Beğeniler
    63
    Verilen Beğeniler
    1
    Blog Mesajları
    1

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    arkadaslar bu yuruyüsü ne zaman gerçekleş tircez secimde yaklaşıyo..bülent agbi zamanı gelmedimi

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" yürürlük ve yürütme dahil 130 maddeden oluşuyor.

Tasarı ile;

- Sadece işleyip tekrar ihraç etmek üzere tütün işleme fabrikalarına tütün ithalat izni verilecek.

- Arazi toplulaştırmasına ilişkin yapılan işlemler üzerindeki vergiler kaldırılacak.

- Engellilere sağlanan ÖTV'siz binek aracı alma imkanı vergisiz fiyatı 70 bin TL'nin altına olan araçlarla sınırlandırılıyor.

- İnternet ortamında yürütülen ticari faaliyetlere ilişkin bu işleri yürütenler tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı'na bildirimde bulunma yükümlülüğü getirilmektedir.

- Tasarı ile maden arama ruhsatı alan ancak arama döneminde gerekli çalışmaları yapmayan ruhsat sahiplerinin arama ruhsatlarının iptaline yönelik düzenleme yapılacak.

- Tasarı ile finansal kiralama ve finansman şirketlerine özel karşılık ayırma ve bu karşılık tutarı kadar vergi matrahından indirme imkanı getiriliyor.

- Finansal kiralama ve finansman şirketlerine bankalar gibi takip sonucu elde ettikleri taşınmazların satışı kapsamında oluşan kazanca vergi istisnası getiriliyor.

- PPP projelerinde yurtdışından kaynak teminini kolaylaştırmak için özel amaçlarla kurulan şirketlerin getireceği finansman için düzenlenecek sözleşmelerden damga vergisi ve harç alınmaması öngörülüyor.

- Tasarı ile gümrük vergisinden muaf olan ürünler için muafiyetler kaldırılmakta, bunun yerine vergi had ve nispetleri sıfır olarak belirlenmekte. Böylece dış ticaret politikasının gerekleri çerçevesinde Bakanlar Kurulu'na bu ürünler için de vergi getirme imkanı sağlanıyor.

- Tasarıyla şirketlerin FX borçlanmalarını takip etmek ve riskleri belirleyip ona göre para politikası tedbirleri almak amacıyla TCMB'ye bilgi toplama yetkisi veriliyor.

- Yurt dışında yatırım yapma amacıyla kurulan fonlara, ülkemizde yapacakları yatırımlar kapsamında Hazine Müsteşarlığı bütçesinden kaynak aktarılabilmesine imkan sağlanıyor.

- Hazine tarafından girişim sermayesi fonlarına ve katılım bankalarının oluşturdukları fonlara kaynak sağlanabilmesi amacıyla yasal düzenleme yapılıyor.

- Transfer fiyatlandırması ile ilgili yöntem belirleme anlaşmalarında (peşin fiyatlandırma anlaşmaları) alınmakta olan 57 bin TL harç kaldırılıyor.

- Elektronik ortamda yurtdışından Türkiye'deki nihai tüketicilere hizmet sunanlara KDV bakımından Türkiye'de vergi mükellefi olma zorunluluğu getirilmekte

Geçmiş olsun maliye engelli araç alımında vergisiz matrahı 70.00p tl sınırı getiriyor. Kanun teklifi meclise verilmis

"ENGELLİLERE ÖTV'SİZ ARAÇ SATIŞI UYGULAMASINDAKİ SUİSTİMALLERİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN SINIR GETİRİLİYOR

Engellilere sağlanan ÖTV'siz binek aracı alma imkanı vergisiz fiyatı 70 bin liranın altına olan araçlarla sınırlandırılıyor."

Hükümetin yeni kazığı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak eklendi: http://www.memurlar.net/haber/696517...ra-siniri.html

Üye
    -DORLION- Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    00:27
    Yaşadığı Yer
    FRANKFURT
    Alınan Beğeniler
    4.261
    Verilen Beğeniler
    4.744

Kime karşı toplanıp yürüyeceksin gösteri yapacaksın . Aldığı evde bakım maaşını ve 2022 maaşını uzun süredir iktidarda olan siyasilerin bir lütfu bir hediyesi olduğunu sanıpta bunu kaybetmekten korkan kitle ile mi yola düşeceksin . Yürümekle yollar aşınmaz keşke otobüse binselerdi diyecek kişileri mi protesto edecez. Emeklinin üretimde katkısı yok o yüzden maaşları asgari ücretin altında olacak diyen kişileri savunanlarla nasıl bir olup engelli sesini duyuracaksın .

Üye
    Bervan Avatarı

Son Giriş
    09.10-2017
    Saat
    20:46
    Yaşadığı Yer
    İst
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    1

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: fevzieryilmaz Mesajı Gör
    Kurban olduğum Allah, Ergün Yıldırım kardeşimize de Ötv'siz araç almayı nasip etsin.....

Amin.......
    Amin amin allahım biz engelilerin duası inşaallah kabul olurda ergün yildirim arkadaşımızda bizim gibi ayakları olmazda ötv indirimde arac alır

Üye
    nightmare Avatarı

Son Giriş
    15.09-2022
    Saat
    22:16
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    18
    Verilen Beğeniler
    4

Nasıl bir önyargıdır bu arkadaş, nasıl bir duvardır bir türlü yıkılamıyor. Biz engelli falan değiliz esas sizin gözlerinize inmiş olan perde engelliyor sizleri ve göremiyorsunuz bizdeki azmi ve mücadeleyi, hep bir acıma modundasınız. Engelli çalışamaz, çalışsa bile normal biri kadar performans gösteremez, engelli zaten lüks arabaya binemez, engelli evlenemez, evlense bile çocuk sahibi olamaz. Binalara, kaldırımlara rampa yapılmayışının da başlıca nedeni de bu bence, engelli buraya kadar gelemez ne gerek var rampaya diyerek yapmıyorsunuz onları. AVM'lerdeki engelli park yerlerinin işgal edilmesinin nedenide bu bence, engelli alışverişe çıkamaz düşüncesindesiniz.

Engelli biri olarak çalışıyorum ve ben bu halimle seninle aynı işi yapabiliyorsam senden çok daha iyi performans gösteriyorum demektir bu. Benim en büyük lüksüm ne biliyor musun; eşimle, çocuğumla arabamıza atlayıp sahile inip dolaşmak ve her ne kadar ben binemesemde çocuğumun bisiklete binişini büyük bir keyifle izlemek. Önümüzdeki sene oğlumun büyümesiyle, bisikletini de büyütmek durumda kalacağız ve aracımızın 5 yılının dolmasıyla onu da büyütmeyi hayal ederken, bu hayalimizi alıyorsunuz elimizden. Benimki böyle masum bir hayalken, kimbilir başka ne hayalleri katlediyorsunuzdur. Varsın olsun, ben ne hayaller gerçekleştirmişim, bu hayal de lüks olsun bize...

Son olarak acınacak hiç bir durumumuz yok arkadaşım. Acınacak bir durum varsa, bence bu zihniyettekilerin durumudur. Çıkın sokaklara gösterin kendinizi, sen onların gelemez dedikleri yere gitki aklı başına gelsin. Çalışmıyorsan, çalışmak için her türlü yolu dene, üret ve çok daha iyi bir nesil yetiştirmek için üre.

Üye
    superfuji Avatarı

Gerçek Adı
    Hacı
    Son Giriş
    30.06-2018
    Saat
    22:54
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    2

Yine biz söylüyoruz, biz dinliyoruz. Birileri sulu, soğanlı götürüyor.

Üye
    SiyahPelerinliAdam Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    03:37
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    119
    Verilen Beğeniler
    42

Zaten Değerlendirdiniz! 3
    Yıllardır söylüyorum tekrarlamaktan çekinmeyeceğim.

Birileri çıkarlarınıza dokununca "sakatfobik" tarzında bel altı vurarak, bencil ve engelli olmanın dayanılmaz dokunulmazlığına bürünerek romantik olmayın.

Bu sınırlama gayet iyi oldu. Bu benim de haklı bulduğum bir düzenleme ve aklı başında hiç kimsenin bu görüşe ucuz hakaretler savurma hakkı yok. Bunu uzun yürüme ortezi kullanan bir polio'lu olarak söylüyorum. Hatta geçen yıl bu ÖTV muafiyeti ile aracımı pahalı sayılabilecek bir araç ile değiştirmiş bir engelli olarak da söylüyorum. Şimdi kimse madem yanlış buluyordun neden yararlandın mavalı okumaya kalkmasın. Yasayı eksik bile bulsam devletin bana tanıdığı haktan legal olarak faydalandım. Zira benim faydalanmamış olmam yanlışlığı düzeltmiyordu.

Bu yasa esasında devletin engellilerin ulaşım konusunda ki dezavantajlarını bir nebze giderebilmek ve fırsat eşitliği yaratabilmek adına yaptığı bir pozitif ayrımcılık idi. Daha pahalı bir araca binebilmenin fırsat eşitliği değil; ulaşım problemini bir nebze kolaylaştırabilmenin fırsat eşitliği!.. Dolayısıyla bu muafiyet benim gibi belli bir ekonomik özgürlüğü yakalamış engelli bireyler için, ulaşım dezavantajına ilişkin bir fırsat eşitliği sağlamıyordu. Zira devlet bana bu indirimi sağlamasa bile bir şekilde orta-üst sınıf bir aracı edinebilecek özgürlüğe sahiptim. Yani 80 bin liralık "orta sınıf" bir aracı alabilmek için 50 bin lirayı zar zor denkleştirebilen bir engelliye yapılan 30 bin lira civarında bir indirim ile "orta-üst sınıf" 225 bin liralık aracı, 85 bin lira indirim ile zorlanmadan 140 bine satın alabilen birine yapılan indirim aynı amaca hizmet ediyor olamazdı.

Bence sınırlama gayet güzel oldu. Şimdi zengin engellilerden alınan bu hak sayesinde daha ucuz olan engelli araçlarında KDV yi de muaf hale getirmeliler. Hatta belki 5 yılı da 3 yıla indirmeliler. Zira yasa gerçekten fırsat eşitliğine daha fazla ihtiyacı olan engellilere hizmet edecek şekilde sınırlandırıldı.

Yeni düzenleme gayet te güzel oldu... Hayırlı olsun...

Üye
    canfeda20 Avatarı

Gerçek Adı
    PARAPLEJİ
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    10

Sen nasıl bir düşünceye ve kıskançlık duygusuna sahipsin böyle belliki kıskançlık zamanında canını çok yakmış bu kafayla daha çok yanacağında aşikardır

Üye
    SiyahPelerinliAdam Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    03:37
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    119
    Verilen Beğeniler
    42

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: canfeda20 Mesajı Gör
    Sen nasıl bir düşünceye ve kıskançlık duygusuna sahipsin böyle belliki kıskançlık zamanında canını çok yakmış bu kafayla daha çok yanacağında aşikardır
    Kimden bahsediyorsun? Kim kimi neden kıskanıyor?

Üye
    Mami Junior Avatarı

Gerçek Adı
    Muhammet
    Son Giriş
    03.09-2023
    Saat
    16:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    218
    Verilen Beğeniler
    195

Devlet suçlu ile suçsuzu ayırt edemiyor ve o yüzden herkesin elinden hakkı gasp ediyor.

Bari adam akıllı bi limit getirsinlerde karton kutudan arabalara binmeyelim.

Oh olsun diyenlere sizlerede bir oh olsun derler rahat olun.

Üye
    kantele Avatarı

Gerçek Adı
    fuat
    Son Giriş
    08.10-2021
    Saat
    10:42
    Yaşadığı Yer
    Kocaeli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    12

yani ileriyi görmüşsünüz 70 bini üstüne 7.5 vergi koyacaklar 2018 den sonra

70 bini üstüne 7.5 vergi koymuyorlar mı ben öyle okudum ama

Üye
    canfeda20 Avatarı

Gerçek Adı
    PARAPLEJİ
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    10

Senden bahs ediyorum

Üye
    egemmm Avatarı

Gerçek Adı
    Osman
    Son Giriş
    25.09-2023
    Saat
    15:37
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    360
    Verilen Beğeniler
    815

Zaten Değerlendirdiniz! 4
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @SiyahPelerinliAdam

Senın demene gore zengın engellılere iyi oldu ? MEsela nedır zengınlık rakamı araba alırken ? 1,6 motor uzerınden .. SImdı adamın parası var ama engellı mercedes alamasın oylemı ? yada BMW ye bınmesın ? bugun zengın olan yıne BMW ye bınıyor zaten arkadsım ÖTV sı olsa ne olmasa ne .

Bugun ozel fırmalar gıder gosterıp devlete 5 kurus vermezken mılyon dolarlık futbolcular vergı vermezken.Yatı olan 1,25 tl ye mazot alırken . Pırlantadan vergı alınmaz ıken . Buyuk kuluplerın 300-500 mıyon dolarlık borcları AF edılırken .. Senın benım ÖTV me mı kaldı bu avrupanın kıskandığı !! devlet ? valla kaldıysa cok yazık. Sen hala dersın 5 i 3e ındırsın KDV yı muyaf etsın . Sen elındekini tut da bu satten sonra pirince gıderken eldekı bulgurdan olma.

Sayfa 4 / 6 İlkİlk 123456 SonSon