TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 3 / 6 İlkİlk 123456 SonSon
Toplam 83 mesajın 31-45 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Engellektuel Avatarı

Gerçek Adı
    Gomez Addams
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    09:21
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Avrupa Yakası
    Alınan Beğeniler
    104
    Verilen Beğeniler
    181
    Blog Mesajları
    21

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Olaya başka bir açıdan bakar isek
    Neden Engellilere ötvsiz araba satılmaktadır ?
    neden neden diyerek kök nedene inebilen varmıdır aramızda ?

Üye
    edipbalkan Avatarı

Gerçek Adı
    edip
    Son Giriş
    29.11-2021
    Saat
    08:10
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    21
    Verilen Beğeniler
    1

Devletin ÖtV den zararı yok bana göre Engelliye o otoları satıyorki Yakıttan Otoyoldan v.s fazlası ile kazanıyor o parayı zaten o alımlar ilede ekonomi güçleniyor sanıyoruz İthalat bu kadar arttı bilmem Ekonomi bu kadar gelişti v.s

Misal şuanki aracımı TR de alan 100 kişiden 85 i ÖTV indirimi ile almıştır çünkü araç satışları Ötv zammından dan sonra sıfıra dayandı

Üye
    DJ_BORAN Avatarı

Gerçek Adı
    Ahmet Ali Şahin
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:38
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    82
    Verilen Beğeniler
    2

Merak ediyorum; İnsanların görüşlerini neden yok sayıyorsunuz; Ortaya bir makale atıyorsunuz ve bizden yorum istiyorsunuz. Yorumumuzu hem de detaylı ve makale niteliğinde yazdığımız halde, Sırf sizinle aynı fikirde değilim diye, Utanmadan sıkılmadan hemde hiç bir açıklama yapmadan yorumlarımızı konu başlığının altından kaldırıyorsunuz. Eee şimdi sormak gerekiyor o halde, Siz bile ENGELLİLER arasında bu tarz bir ayrımcılığa imza atarken BAŞKALARINI ELEŞTİRMEYE HAKKINIZ VAR MI?

Üye
    _çalıkuşu_ Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Memleketim
    Alınan Beğeniler
    885
    Verilen Beğeniler
    179
    Blog Mesajları
    26

Ben kac sene önce sağ koldan engelli olduğum halde cebeci vergi dairesindeki şef hanımefendiler benim raporumu beğenmeyip sen ötv den muaf olamazsin dediler.kolumu görüyorsun.üç kagitci olmadigim belli. hakem heyetin yolunu gosteriyor bana.

çalışıyorum bir yandan.nallıhan neree numune hastanesi nere.hay dedim sizin vereceginiz araca.gittim ikinci el araç aldim.tertibat yaptırdım.alacagim araç alt tarafı auris di.ben hak ettiğim halde lüks olmayan araci alamadım.Allaha havale ettim.

Engelli olmadığı halde luks arac alabiliyorsa insanlar,devlet kamu çalışanlarını kontrol etsin.

Üye
    MUR37 Avatarı

Gerçek Adı
    murat tosbıyık
    Son Giriş
    20.03-2023
    Saat
    22:50
    Yaşadığı Yer
    kastamonu
    Alınan Beğeniler
    77
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    Bu arada gözden kaçan bir durum var,engelli ötv ödemez ama kdv öder ancak bazı bürokratlar hiç vergi vermeden şahsi araç sahibi olabiliyorlar.

Editör
    hozgul Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan Özgül
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    09:53
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.236
    Verilen Beğeniler
    752

@DJ_BORAN

Önceki mesajınızı taşıdık, çünkü: Konu, "ÖTV istisnasından yararlanan engelliler lüks arabalara binip adaletsizlik oluşturuluyor" diye hezeyanda buluna birine verilen cevap ve bu eksende sürdürülen katkılar, tartışmalar, yorumlar veya eleştirilerdi.

Sizin (taşınan) mesajınız ise "engelliler arasında ÖTV konusunda ayrımcılık yapıldığı iddiasıydı." Yani siz tartışılan konuyla bağlantılı ama konusu farklı olan başka bir fikir ortaya koydunuz. Önceki tartışmanın şirazesinden çıkmaması, bu konuya daha fazla önem atfetmek ve okununabilirliğini kolaylaştırmak maksadıyla mesajınızı taşıdık.

Üstelik mesajınızı taşırken de bunun "gerekçesini açıkladık ve yazdık" (Bkz. https://www.engelliler.biz/forum/ayr...ml#post1858292)

Yaptığınız eleştiriyi haklı bulmadığım gibi amacını da aştığını düşünüyorum. Zira utanma duygumuz da var, sıkılma da! Ayrımcılık???

Yakıştıramadım...

Üye
    DJ_BORAN Avatarı

Gerçek Adı
    Ahmet Ali Şahin
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:38
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    82
    Verilen Beğeniler
    2

Sizlere neden böyle bir tepki gösterdiğimi anlayabilmeniz için küçük bir kıssa ile cevap vermek istiyorum.. Belki o zaman anlarsınız ne demek istediğimi..

Vaktiyle, Büyük üstad lardan birisi öğrencilerine bir ders vermek ister ve suratlarına birer tokat aşkettikten sonra der ki; Size birer testi vereceğim.. Sizde bulduğunuz ilk çeşmeden bana su getireceksiniz. Suyu abdest almak için kullanacağım o yüzden namaz vakti girişine kadar zamanınız var.. Çocuklar yedikleri tokadın acısıyla ne yapacaklarını bilemez. Amma durum da çok ciddidir. Üstelik çöl iklimine yakın bir yer olduğundan öğrenciler arar arar bulamazlar. En nihayet yorgunluktan bitap düşmüş bir şekilde bir çeşmeye rastlarlar. Ve en nihayet Bir pınar bulurlar. Yedikleri tokadın etkisinden olsa gerek alel acele doldurdukları testilerini bir çubuğa dizerler ve el birliği ile taşımaya karar verirler. Ancak en küçük olan öğrenci arkadaşlarını aralarına almazlar. Çünkü yedikleri tokadın sebebini o çocuğun hiç kimseye yalan söyleyememesinden bilmekte ve yine hocalarına kendilerini ispiyonlayacağını düşünerek izole etmişlerdir arkadaşlarını..

Velhasıl küçük çocuk iyi niyetinden olsa gerek bu durumu umursamaz ve tek başına taşımaya devam eder testisini.. Ancak yolda bir kaza olur ve arka arkaya giden bütün testiler kırılır.. Çocuklar korku içerisinde ne yapacaklarını düşünürken küçük arkadaşlarının arkadan geldiğini görürler. Elindeki testi kırıktır amma o diğer arkadaşları gibi kırık testi ile hocasının huzuruna çıkmaktan utanmamış ve küllüye ye kadar kırık testi yi taşıımıştır. Nihayet menzile varıldığında hoca öğrencilerine. Testüler nerde? Diye sorar. İşin arka planına vakıftır hoca amma yine de sorar. Hepsi de farklı bir yalan söyler hocalarına.. Hoca da şu ibretli cevabı verir.. Bu gün bir kırık testi nin hesabını vermek için bunca yalana başvuran birine ben nasıl ilmimi emanet edipte insanların arasına salayım. Yarın Huzur u mahşerde bana bunu sormazlar mı der ve bir daha gitmemek kovar onları huzur dan... Bir tek küçük öğrenci herkesten sonra geldiği ve hor görüldüğü için İçeri edep le girer ve Kırık testi yi ortaya koyarak. "Emrinizi yerine getiremedim ferman başım üstüne der ve susar" İşte bu tutum bu davranış küçük bir çocuğu çağın en büyük ilim adamı yapmaya yetmiştir.

Şimdi siz de aynı şeyi yaparsanız, Huzurunuza kırık bir testiyle çıkan ve gerçekleri olduğu gibi anlatan insanları sırf sizden farklı düşünüyor, Sizden farklı inanıyor, Sizden farklı önermelerde bulunuyor diye dışlar, Ötekileştirir Yok saymaya görmezden gelmeye kalkarsanız yarın öyle bir gün gelir ki; Hayat sizi bir zamanlar karşı çıktığınız fikirlerin gönüllü avukatlığınızı yapmak zorunda bırakarak cezalandırır. UMARIM MERAMIMI ANLATABİLMİŞİMDİR

NOT: İNSAN RUHU İÇİNDE SU BULUNAN SÜRAHİ MİSALİ SADECE BİR KEZ İNCİNSE KIRDIĞINIZDA DAHİ NE YAPARSANIZ YAPIN YENİDEN ESKİ HALİNİ ALMASI OLANAKSINIZDIR.

Askıda Üyelik
    Love Master Avatarı

Gerçek Adı
    Emrah
    Son Giriş
    26.09-2018
    Saat
    14:54
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    829
    Verilen Beğeniler
    649

Çok güzel yazmışsın Bülent abi ellerine sağlık ...

Üye
    Kederli Avatarı

Son Giriş
    31.12-2022
    Saat
    18:35
    Yaşadığı Yer
    *
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    1

Keşke engelli olmayıp da aracımı (o da kaç yaşımdan sonra borçla) normal yoldan (!) ötv sini ödeyerek alabilseydim.

Üye
    hera Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    2

sevimsiz, sıkıcı ve zırcahil olmaya engel yok, taşınan etiket ne olursa olsun...

Üye
    avaz Avatarı

Son Giriş
    21.10-2017
    Saat
    22:05
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

Tivite denk geldiğimde 'kendini bilmezin biri yazmış' deyip üstünde durma gereği bile duymamıştım. Ama sonra yazan kişinin ülkenin en kaliteli üniversitelerinden birinde akademisyen olduğunu okuduğumda içimde bir yerler cız etti. Bu ülkenin acı durumu aslında. Engelli olmak Türkiye'ye has değil ama engellileri bu denli anlamamak bu ülkeye has galiba. Vallahi yakıştıramıyorum ülkemin insanına.

Üye
    pps_977 Avatarı

Son Giriş
    13.01-2023
    Saat
    14:35
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 1

Avrupa ortalamasın 10 katı kamu aracı batmamış , hayali ihracat sonucu ödenen milyar dolarlar batmamış , vekillere 2-3 hizmet sonrası verilen maaşlar batmamış , taksiciler verilen ötvsiz araçlar batmamış , vergi adaletsizliği batmamış , peşkeş çekilen kamu arazileri batmamış. maalesef engelli ötvsi ve yetim maaşı batmış.

Üye
    fevzieryilmaz Avatarı

Gerçek Adı
    CADILLAC_MAN
    Son Giriş
    Saat
    Alınan Beğeniler
    100
    Verilen Beğeniler
    75

Kurban olduğum Allah, Ergün Yıldırım kardeşimize de Ötv'siz araç almayı nasip etsin.....

Amin.......

Üye
    powerthink Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    .
    Alınan Beğeniler
    30
    Verilen Beğeniler
    22

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    1- lüks araç alımında emre özpeynirciye halen katılıyorum

2- Ergün YILDIRIM istiyorsa onu sakat bırakabilirim

Üye
    nightmare Avatarı

Son Giriş
    15.09-2022
    Saat
    22:16
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    18
    Verilen Beğeniler
    4

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Ve beklenen haber geldi

Arabaların üzerine sandalye, baston ne varsa bağlayıp çıkalım sokaklara basalım kornalara başka çare kalmadı
    Hazır çıkmışken, herzaman çıkamıyoruz çünkü şu 5 yılı 3 yıla indirmelerini isteyelim

Engellilere ÖTV'siz araç alımına 70 bin lira sınırı - Memurlar.Net

Bülent reis üyelerimi meydanlara davet ediyorum demen yeterli bence...
    Yoksa bu gidişata bakılırsa önümüzdeki sene işimizden gücümüzden de oluruz. Engelliler çok lüks işlerde çalışıyor diyip işten atılabiliriz, biri bu engelliler çok erken emekli oluyor diyecek diye korkmaya başladım ben... @OturanBoğa

Sayfa 3 / 6 İlkİlk 123456 SonSon