Hakikaten çok sevimli ve tatlı@OturanBoğa Bülent abi teşekkürler. Çok güzel bir konuya değinmişsin.
Kesinlikle katılıyorum. Eğer çocuk doğuştan engel sahibiyse sağlığına ve vücut düzenine uygun olacak şekilde hareketi de sağlanmalı. Doğuştan sağ diz altı ampute olarak doğdum ancak bir bebek ne zaman yürümeye başlarsa o zamandan itibaren protezle yürüyorum. Küçükten proteze alıştığım ve koltuk değneği fazla kullanmadığım için kanedyenleri verimli şekilde kullanamam mesela. Benzer şekilde alışmadığı için koltuk değneği kullanmak yerine tek ayağı üzerinde sekmeyi tercih eden birçok çocuk tanıdım.
Özgürce hareket edebildiğimiz sürece kendimizi aşabiliyoruz. Bunu sağlayalım ve sağlanmasına yardımcı olalım.
bülen abi okadar güzel bir ya deyindin ki bir görme engelli olarak bedensel engelli çocukların çocukluklarını yaşayamamasına üzülüyordum. bana da önemli bir bakış açısı oluşturdun. peki senin gibi aileleri dinleyip yönlendirecek kaç tane sandalye satıcısı var?
bu yazını musaden olursa sayfam da paylaşmak istiyorum.
Merhaba, yazınızı sosyal medyada paylaşabilir miyim
@aliaydogmus
@emineöz
Buradaki her yazımı paylaşabilirsiniz tabii. Paylaşılsın diye yazıyorum![]()
Fiyatları da kendileri gibi yüzümüzü güldürebilse keşke. Maalesef çok pahalılar herkes sahip olamıyor.
Bülent kardeşimin yazısında kısaca değindiği EĞİTİM konusu çok ama çok ehemmiyetli. Biz sakatlar için diyebilirim ki tedavi kadar, hatta ondan daha önemli bir konu. Aileler korkmadan, çekinmeden, yılmadan sakat evlatlarına en güzel eğitimi aldırmaya gayret etmeye çalışmalıdırlar, hatta buna mecburdurlar. Zira sakat zaten toplumda ekseriyetle hor görülürken cahil bir sakatın düştüğü veya düşeceği durumu artık siz hayal edin. Sakat kişi de kendini mutlaka geliştirmelidir, bilgisayar başında saatlerce oyun oynamak, lak lak etmek yerine, kitap alacak parası olmasa bile, en azından internet üzerinden okuma alışkanlığını geliştirip bilgi dağarcığını her daim arttırmalıdır. Arttırmalıdır ki sakatı hor görenin, sakatı adam yerine koymayanın sakatın bilgisi karşısında utanıp yüzü kızarsın. Selametle