TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 3 / 6 İlkİlk 123456 SonSon
Toplam 87 mesajın 31-45 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    gul38 Avatarı

Gerçek Adı
    gül
    Son Giriş
    10.11-2019
    Saat
    21:12
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    7

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bende araba alırken yaşadım bu sıkıntıları. H sınıfı ehliyet verdiler ama otomatik vites araca tadilatla yapılan özel tertibata rağmen sol ayak sağ ayak olayına takıldım. En sonunda baktım olacağı yok vergi dairesinde müdürün masasına bıraktım anahtarı. Trafik h sınıfı engelli diyor vergi dairesi otomatik vites normal diyor. Alın araba sizin olsun ortada sorun kalmasın dedim. Adam baktı olacağı yok tamam dedi, art niyetli olmadığınız için onaylayacağım işleminizi dedi.

Üye
    kantele Avatarı

Gerçek Adı
    fuat
    Son Giriş
    08.10-2021
    Saat
    10:42
    Yaşadığı Yer
    Kocaeli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    12

EEE abi birşeyler yapmalı
    H sınfı ehliyet alır raporu aldım unuttum ilglienmedim 1 sene gecti diye git bir daha rapor al dediler kıl oldum ara verdim. zor işler harbiden 1997 de ilk raporum % 40 dı yasa değişti dediler eskimiş raporun dediler git yine al dediler gittim aldım %44 iyi dedim cıktım geldim iki raporumdada sürekli yazıyor her kanun cıktıgında gitip rapormu alcam ya offf pufff enegreliler bakanı yokmu o bakanda ennegli olsun anlasın halimizden
    ennegli raprun varsa git arabıda al ehliyetinide değiştir. engeline uygun apart takır veya yoksa taktırma bun bimere yazdım ama cevap vermediler yanlışmı yazdım acaba diye düşünüyorum

Üye
    kantele Avatarı

Gerçek Adı
    fuat
    Son Giriş
    08.10-2021
    Saat
    10:42
    Yaşadığı Yer
    Kocaeli
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    12

Nereye kimi dava edicez ordanda vay dava ettin haklarını geri alıyoruz derlermi diye düşünüyorum. ama yanlışmıyım git rapor al maliye için git h ehliyeti raporu al h ehliyetini koy cebine gir ötvden faydalana bilir raporu al yok otoamtik vitesli alamsın bu ne lan otomatik vitesli verin ne olcak yani adam zaten aparat lı takmak zorundaysa devletin buna demesi gerekmiyor. Sacma sapan işler birokrasi oldugu gibi Bülent abinin dedigi gibi a devlet hastensi vermiyor b devlet hastensi veriyor

Üye
    ilkerg Avatarı

Gerçek Adı
    İlker Günebakan
    Son Giriş
    02.02-2023
    Saat
    00:59
    Yaşadığı Yer
    tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    2

Merhaba;

Aslında bahsedilen sorunların, hatalı talimat ve yönetmeliklerin, Hekim ve kurul raporlamalarında yaşanan problemlerin ana kaynağı, engelli sorunlarını yaşamayan siyasiler tarafından önerilmiş, engelli sorunlarını tam manası ile bilmeyen bürokratlarca da kaleme alınmış olması.
    Sorunun ana çözümü, gerçekten, parti liderlerinin boyunduruğu altında kalmayacak, engelli sorunlarını tüm boyutları ile dile getirebilecek Milletvekili/vekilleri olması. Bazen parti disiplini adı altında yapılan saçma kararlara uymayacak özellikle bağımsız vekiller olması.
    Burda sorunlardan biri yine örgütlenmek. Ne yazık ki, Türkiye'de sivil toplum hareketlerine katılım aktif olmadığı ve insanlarımız bunun önemini tam kavrayamadığı için bağımsız bir hareketi organize etmek çok güç. Yine bir parti içinde mücadele etmek rolü kalıyor ki, yine çok zor olur diyorum.
    Öbür yandan, bürokraside, engelli bir çalışanın çok özel durumlar harici, yönetici bir konuma gelmesi çok zor. Kanun ve yönetmelikler hazırlanırken, bu sebepten dolayı onları yine işin içinde bulunmayanlar yazacak.

Kafanızı çok şişirdim, kusura bakmayın ama, işin tek yolu ciddi, aktif, geniş katılımlı bir sivil inisyatif oluşturmak.Bu sivil inisyatif, belli bir süre sonunda, kendi vekillerini Meclise gönderip, temsil hakkını elde edebilir.
    Ve ne yazık ki, bu işin başka bir çözümüde yok.
    Sabrınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla

Üye
    snmkrks Avatarı

Gerçek Adı
    Senem
    Son Giriş
    06.06-2016
    Saat
    08:39
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

cok doğru benim de raporum%38 e düşürdüler ama almadım eski raporumda yüzde 45

Üye
    eyvah_emin Avatarı

Gerçek Adı
    yasar
    Son Giriş
    13.10-2015
    Saat
    12:20
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

aynı sorunları bizde yaşıyoruz.raporu bir hastane süreli veriyor digeri süresiz.. akciger kanseri ve kulagından işitme engelli gecen sene babam %90 alıyor. durumu iyiken. bu sene adam ayakta duramıyor %88. niye tasıt almasınlar diyee

mecliste engelli bir milletvekili olmadıkça ve engelli kişi vicdanı olmadıkça kimse sesini cıkarmaz .. anca engelliler gununde kutlarlar gecerler...

Üye
    Kederli Avatarı

Son Giriş
    16.05-2023
    Saat
    08:37
    Yaşadığı Yer
    *
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    1

Hemen hepimizin hayatımızın bir döneminde önemli bir sorunla karşı karşıya kalıp çaresiz kalabiliyoruz. Maddi sıkıntılar var, zaten herkesin başında var bu. Ama bunun üstüne bir de engellilere uygulandığı söylenen kolaylıklar vs var ki... Mesela vergi indirimi diye bir şey var ücretlilerde. Hesapladım sadece 38 lira fark ediyor 3. dereceden engelliler için. Hadi bir yerden para denkleştirdin, borç kredi araba alacaksın. ötv siz alıyorsun diye bayisi indirim yapmıyor; devlet donanımı var diye eşinin kullanmasına izin vermiyor. Ya tamam ötvsiz aldırdınız aracı da neden sadece tek kişi kullanıyor? Neredeyse kendi kendine giden araçlar çıkacak biz hala yok "ehliyet alamazsın, yok araç kullanamazsın.." masallarını dinliyoruz.
    Hepsini geçtik diyelim; yahu insan engelli olmak ister mi? Sapasağlam insana sor bakalım "senin kolunu bacağını alacağız, karşılığında indirim olacak" Kaç kişi kabul eder? Devletin yaptığı kolaylık mı yani? Yaptıkları indirim, muafiyet(!) her sorunu çözüyor mu?

Üye
    ilkerg Avatarı

Gerçek Adı
    İlker Günebakan
    Son Giriş
    02.02-2023
    Saat
    00:59
    Yaşadığı Yer
    tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    2

Hangi meslek grubu ile bir işimiz olduğu zaman o meslek grubu çalışanlarının yarattığı / yaptığı olumsuzluklardan bahsediyoruz. Burada üzerinde durulması gereken problem, aynı talimatı mesela, farklı kurumların veya hekimlerin farklı yorumlamaları. Halbuki bu talimatlar yoruma açık olmadan belli kıstaslara göre işlese, kimsenin itiraz edecek hali olmaz. Bu işin uygulama kısmı. Birde objektif olmasını istediğimiz kuralları hazırlayan ve uygulamaya koyan teknotratların durumu. O kişilerinde, engelli olan, engelli gibi düşünen kişiler olması şart. yoksa her durumda bu isteklerimizde uygulanır olmayacak.

İşin bir diğer kısmı özellikle hekim ve diğer sağlık personelinin davranışları. Öne sürülen bahane hep aynı. " o çalışma koşullarında, o stres altında, o hasta yükü ile, hekimlerinde o şekilde davranması doğaldır."
    Hayır doğal değildir. Bir meslek seçildiğinde, o meslekle ilgili bilgileri alırsınız ve aynı zamanda meslek uygulanırken karşılaşacağınız problemleri bilirsiniz. Eğer şartlar uygun değilse, ya şartları değiştirmek için mesleki ağırlığınızı koyacaksınız, yada başka bir hastane/muayehane/ yada başka bir işte çalışacaksınız. Bunları göz ardı edio, sıkıntılarınızı bize yansıtırsanız, benim size itiraz ve şikayet hakkımıda tetiklemiş olursunuz.

O zaman sadece engelli olanlar değil, normal hasta olanlarında doğru düzgün davranışlar beklemesi kadar doğal bir şey olamaz.

Kısaca;

a-) Raporlama kriterlerinin her hasta ve her hastalık için objektif olmasını istiyoruz.
    b-) Engelli ve normal hasta fark etmeksizin saygılı muamele görmek istiyoruz.
    c-) Engelleri yüzünden bazı fiziksel kısıtları olan ama onun haricinde normal bireyler gibi davranılmasını bekliyoruz.

İşte, bu sorunlarımızın çözümü için, adam gibi bir STK oluşumu etkili ve yetkili temsil olmazsa olmaz şarttır.

Üye
    mehmetzone Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet mehmet
    Son Giriş
    28.08-2017
    Saat
    15:27
    Yaşadığı Yer
    hatay
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent bey yazınız okunmaya değer, bende sorunlar yaşıyorum bir engelli olarak faka ben böyle anlaşılır anlatamazdım elinize sağlık.

Üye
    sabzen Avatarı

Son Giriş
    23.05-2016
    Saat
    22:36
    Yaşadığı Yer
    samsun
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

aslında yazmayacaktım ama konudan o kadar bunaldım ki anlatamam. 2007'den bu yana yaklaşık iki yılda bir rapor alıyorum dava ettim dava için 2 tane istediler. Ya birde adliyeden mühür basıyorlar koluna damızlık koyun gibi kesime gidiyorum sanki kaybolmayım yolda. gittim aldım tmm sorun yok gibi hepsini dolandım abi garanti olsun fizik hastanesine de git. o ayrı hastanede onu da aldım heyet baş doktoru aldı eline kağıdı onu çizdi bunu çizdi ben sadece bir doktorun dediğiyle işleme girmiş oldum. boşuna dolaştım bu işkence iki kez oldu.
    birde derneğin birinden araba istedim bana dedi rapor al.gittim almaya ben dedim ki tüm kriterleri tam olsun devamlı gelmeyim. (yani iş ehliyet vs hepsi olsun)
    danışmadan verdiler ama kimse bilmiyor kağıdı doldur gel bildiğimiz basit akülü araba elime baktı koluma baktı olumsuz yanıt vermişler dedim lanet olsun kaldı akülü araba başka şekilde temin ettim şimdi kullanıyorum. doktor akülü arabayı bilmiyor ki nasıl bana kullanır onayı versin. o nasıl birşey diyor.
    şimdi niyetim var araba almak için ama gidecek hastane kalmadı ilçeler var öncekilere itiraz ettiğim için.
    oda ayrı konu ben itiraz etmiyorum sadece rapora ek istedim o hastaneye gitme başkasına git. ilk gittiğim hastanedeki doktor beni anlamıştı bunlar hiç konuşturmadı.
    bülent bey çok teşekkürler içimi dökme fırsatı buldum .

Üye
    Coskun695 Avatarı

Son Giriş
    11.07-2015
    Saat
    00:30
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bende aynı sorunları yasıyorum sol 3 parmagım yok b ehlıyeti için rapor almaya gıttım vermediler beni küçük görüp geciştirdiler ve ehlıyetı alamadım
    Konu Coskun695 tarafından değiştirilmiştir (26.12-2014 Saat 20:17 ).

Üye
    .BLADE. Avatarı

Gerçek Adı
    Bulent
    Son Giriş
    04.08-2018
    Saat
    18:15
    Yaşadığı Yer
    Şanlıurfa
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Her yerde sorunlar coook özurluler evden cıkmasınlarmı yanı dort duvar arasında kalsınlar dıyorlar yaşamak bızımde hakkımız

Üye
    sağlam türk Avatarı

Gerçek Adı
    recep sağlam
    Son Giriş
    18.02-2021
    Saat
    12:08
    Yaşadığı Yer
    samsun
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

ben görme engelliyim benim de gözümde kayma ve titreme var yıllar önce Samsun'da bir profa muayene oldum adam bana makinadan gözle yol takibi yaptırdı gözlerim kaydığı için yolu takip edemedim bana bağırıp çağırmaya başladı ben de sanki keyfimden mi yapıyorum sen doktorsun bunu anlamadın mı dedim ve bir daha ona muayene olmadım kbb göz ortopedi gibi alnlarda uzman olmuş doktorlar bile engellilerin sorunlarını anlamıyor yahu sen bu dal üzerinde uzman olmuşsun hastanın derdini anlamıyorsun o zaman ne diye bu mesleği seçtin yazık çok yazık

Üye
    tsrahman Avatarı

Gerçek Adı
    Tayyip Rahm Saltoğlu
    Son Giriş
    11.05-2023
    Saat
    09:23
    Yaşadığı Yer
    Trabzon
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    4

Üzerimize düşeni yapmalı ve tüm haklarımız için yetkili mercilere bıkmadan usanmadan uygun dille, dilekçelerle, mail yada hangi yolla olursa olsun Derdimizi Anlatmalıyız. Bir kenara çekilmek eve kapanmak ne kadar doğru? İmkanlarını sonuna kadar kullanan bilinçli bir engelli bireyin topluma ve tüm engelli dostlarına katkı sağlar. Ağzına sağlık Bülent Bey.

Üye
    FuatMs Avatarı

Gerçek Adı
    Fuat
    Son Giriş
    10.02-2015
    Saat
    13:30
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Umarım bu yazı gerekli yerlere ulaşır ve bir daha böyle şeyler yaşanmaz bizlere tercüman olduğunuz için teşekkürler

Sayfa 3 / 6 İlkİlk 123456 SonSon

LinkBacks (?)

1. 01.12-2014, 22:02

Başlığın Etiketleri