süper özetlemişsin eline diline sağlık bülent kardeş.
"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyen yüce, haşmetli, ulu devletimiz "görünür engeli" olan engelliyi engelli sayıyor. İşitme engelliler herhalde sorunu "görünür" olmadığı için H ehliyet verip ÖTV muafiyeti vermiyor.
Tamam.
Hem Ötv hem de otomatik vites ile fiyatı yüksek olduğu düz vitese mecbur kalan işitme engellilerin sıkıntılarını siz çözün:
Düz vitesi yükseltmek gerektiği zamanını duyamadığı için sürekli hem kadraja hem yola bakmak zorunda olan, trafik kazası geçirme riski bulunan işitme engelli sürücülere "özel sağlık - kaza sigortası" yaptırın.
Sürekli balata yakmaktan, otomobil tamircilerine götüren, işaret dili ile derdini anlatamayan işitme engellilere işaret dili tercümanı verin veya tamir masraflarını karşılayın.
Hem H verip hem de ötv muafiyeti yok. Ayıp olmuyor mu ama?
Hem de otomatik vitesin "özel tertibat" olduğunu kendin bile kabul ettiğin halde?
Engelliler en çok devletten çekiyor. Doktorlardan değil. Allah devletimize zeval vermesin.
süper özetlemişsin eline diline sağlık bülent kardeş.
Çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık Bülent Bey,
Nasılda özetlenmiş durum.
Bende ehliyet ve araç alımında benzer sorunları yaşadım.
Kurul başkanı bayan doktorun hakareti cabası.
Ben derdimi anlatmaya çalışıyorum. Kadın şimdi sen yarı fiyatına lüks sıfır arabaya mı bineceksin diye yanıt veriyor hakaret ediyor.
Beğenmediniz mi beni hocam neden binmeyeyim dedim. Ama benim aldığım fiyatın yarısına alacaksın dedi. Bende değişelim ayaklar var mısın? Hayatımda ben hiç etek giyemedim, sen giyiyorsun dedim. Ben araba alarak sağlıklı olup etek giyemem ama sen engelli olursan yarı fiyatına araç alabilirsin dedim. Elim demi bu benim diye azarladı. ende gülerek evet elinde, hastanenin en üst katından atla çok araç istiyorsan. hatta sen kedini atamazsan ben sizi iter yardım ederim dedim. Birbirimize girdik.
bülent bey çok güzel yazmışsınız ama kapitalist düzende sistem böyle işliyo. gücü yeten eziyo işte. sistem bozuk.
Eziyetten başka birşey değil, vatandaşı pinpon topu gibi oradan oraya atıyorlar kendi aralarında. Bir hastane vermiyormuş, neymiş diğerine gidilecekmiş, e orası veriyorsa da 3. hastaneye göndermenin anlamı nedir. Bu doktorlar aynı eğitimi almıyorlar mı?
Bir hastane zaten olumsuzsa, ikincisine gidiyorsak ikisi arasında fark olursa üçüncüymüş, e ilki zaten olumlu olsa ikincisine gerek kalmaz, ikincisi olumluysa neden tekrar üçüncü hastaneye gönderip bir de hakemliğe lüzum duyuyorlar?!
Bende gecen hafta hastaneye gittim,sağ bacağımda titreme başladı,bu sıralar iyice arttı.doktora anlattım ama pek inanmadı bana( rapor için gitmedim muayene için gittim) dediği her insan heyecanlanın caveya sinirlenince eli ayağı titrer ,birşeyim yokmuş öğle dedi.benimki sürekli titriyor ama sorun burada ama anlatamadım derdimi
aynen katılıyorum bende eziyetten başka bi şey değil; bacağı olmayan ben; silikon yenilemesi yapacağım yine hastane yolları gözüktü, her protez bakım parça değişiminde o bacağımın olmadığını ispatlayacağım (ya kendiliğinden uzarsa yeniden varolursagörmeleri lazım ama ))
bu rapor eziyetleri konusu son birkaç yıldır tavan yaptı,
anlaşılan devletin kasasını engellilerin aldığı üç kuruş para boşaltıyor,
yüksek oranlı rapor vermemek için doktorlara talimat filan mı geliyor anlamadım..
gerçekler acıdır canı acıtır,devlet bu acıya ilaç yazmak zorunda ama elimizdeki haklar bir bir kamufüle ediliyor,yok sayılıyor,artık bu kara düzene son diyecek bir hükmet olmalı,koskoca bir devletiz,böyle ufacık sorunları büyütmek,madem sosyal bir devletiz,avrupa birliğne girecez neden bunlar düzeltilmez,bugün engelliler günü,tüm yetkili merciler günümüzü kutlar göstermelik olrak,bizim günümüzn kutlanmasına ihtiyacımız yok,gerçekten sorunlrın bir an evvel halledilmesi içn çaba gösterilmeli,bir engelli bunalıma girip intihar ederse bunun sorumlusu,başımızdaki milletvekilleri,bakanlar başbakandır,sayın Bülent sizin yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum,engelli engelinden dolayı zaten bunalımda,birde yangının körükleyicisi olmasın hemde hiç kimse,orman yanıyorsa,herkes elindeki son bir bardak kalan suyunu ateşe döksünki,o orman milletin yaşam kaynaklarından biri olsun,hayata tutunsun.
Biz içinden çıkamadık bizden sonrakiler umarım yaşamazlar bu sıkıntıyı . Güzel dile getirmişsin Bülent abi sağ ol.
Bülent abi Çok doğru yazmışsın... bir ay önce Hastahaneye başvurdum %85 kalıcı rapor istedim özel tertibatlı araç kullanabilmek için ellerimi kullanabildiğim halde %92 2 yıllık rapor verdiler c6 zedelenmeli yani ellerini ve ayakalarını kullanamayan arkadaşım başvuru yaptı %90 üzeri rapor almak için ona verilen rapor işe %87... malesef böyle bir ülkede yaşıyoruz ve böylede gideceğini tahmin ediyorum(
Yazınızda çok doğru tespitler mevcut.. Bu durumda sadece doktorların hatası yok,Sgk,kanunlar,yasalar,engelliler için yapılmaya çalışan ama bir türlü yerine oturmayan şeyler de var.. Engellilerin kullanması gereken şeyleri kötüye kullanan hasta ve engelli yakınları çok güzel rol kesiyor..Dün bizzat yaşadım bir olay çok ilginç ve komikti..
Bakım ücreti için gelen yaşlı bayana Demans için test uyguladığım sırada yaşlı bayanın torunu, " Babanne sen bu sorulara cevap verirsen biz nasıl rapor alırız" diye ağzından lafı kaçırdı
Bu tür şeyler o kadar çok yaşanıyor .Bu tür kötüye kullanımları önleyemedikten sonra gerçek anlamda ihtiyacı olan insanlar her zaman mağdur olmaya mahkum...
Bülent bey elinize yüreğinize sağlık bir çoğumuzun yaşadıklarını çok güzel anlatmışsınız umarım bize bu yaşatılanları reva görenler de yazınızı okurda sakat olmalarına gerek olmadan da bizleri anlar çözüm çare üretmek adına adım atarlar.Gerçekten yeter artık müslümanın müslümana yaptığı eziyet değlide nedir bu yaşadıklarımız.
maalesef allah herkesin yardımcısı olsun..Elimde sihirli bir deynek olsa herkesi sapa sağlam yaparım ama maalesef yaşama tutulmamız zor meşekatli yorucu engelli sırtından çok sırtlan karnını doyurdu..yıllardır yazılıyor çiziliyor..Engelli ençok engelliden çekti..Damdan düşen engelliyi anlamazsa sağlam ne yapar..kısacası egitim egitim avrupa modeli gerekli türkiyede..adamlar gavur ama harika kanunlar koymuşlar