teşekkürler..
Kuran'da toptan yokedildiği belirtilen topluluklardan biri de Lut kavmidir. Cinsel sapkınlığa düştükleri için peygamber gönderilen ama yaptıklarından vazgeçmeyen Lut kavminin başına gelenler Kuran'da oldukça ayrıntılı anlatılır. Kuran'da birçok ayette sözedilen bu helak olayı bugün o bölgede araştırma yapan bilim adamları tarafından da onaylanıyor.
Kuran'da birçok ayette pek çok kavmin neden ve nasıl yokedildiği anlatılır ve "akıl edenlerin" bunlardan ders alması istenir. Ayetlere göre bu kavimler ya şiddetli bir çığlığa, ya kuvvetli bir sarsıntıya ya dondurucu bir rüzgara ya da sel felaketine maruz kalmıştır. Tarihin belli döneminde herhangi bir kavmin bir takım sebeplerden dolayı toptan ölmesine "orta kıyamet" deniyor. İşte Kuran'da adı geçen toplumların yokedilişi onlar için bir kıyamettir. Bunlardan biri de Lut peygamberin kavmidir. Kuran'da bildirildiğine göre, "Kadınları bırakıp erkeklere yönelen" Lut toplumu, "gökten indirilen bir azapla" toptan helak edilerek cezalandırılmıştır.
Kuran'ın eşcinselliğe bakışı, Nisa suresi 16. ayette şöyle geçer.
"Eşcinselliği içinizden iki erkek yaparsa onlara eziyet edin. Bu ikisi tövbe
eder, durumlarını düzeltirlerse onlara eziyetten vazgeçin. Allah Tevvab'dır, tövbeleri çok kabul eder; Rahim'dir, merhametine sınır yoktur."
Baştaki videoda Heteroseksuel misin sorusunu sanki homoseksüelmisin der gibi algılıyorlar ,hatta bayanın biri ''' heteroseksüel olduğunuz için ayrımcılığa maruz kaldınızmı sorusuna ''' sorunun cevabında EVET ÇOCUK ALDATTI BENİ BU AYRIMCILIK OLMAZMI DEDİ demesi çok komikti.Son videodaki bir bölüm ise eşçinsellerin sadece üreme döneminde karşı cinsle beraber olduklarını söylüyor.Demekki söyledikleri gibi erkek erkeğe ve kadın kadına cinsel beraberlik fantaziden öteye gecemez.Cinselliğe çok doymuş insanlar gey veya lesbiyen ilişkilere yöneliyor.Karadeniz şivesiyle vurdi vurdi ,furuldi.Buradaki tehlike ,transseksüel yarı erkek yarı kadınlar, lezbiyen ve gey evliliklerin kurumsallaşması.Hükümet kadının kahkaha atmasına karşı iken, eşcinsellerin tebessüm etmesine ne der bilinmez.
Konu faruk34 tarafından değiştirilmiştir (05.08-2014 Saat 23:12 ).
teşekkürler..
Bülent Bey yazınıza başından sonuna kadar katılıyorum, bu konuda aynen sizin gibi düşünüyorum.
insanlar farklı olanı hiçbir zaman içine almak istemiyor. dindar-dinsizi, hetero-homoyu! halbuki herşey bu yüzden çıkıyor. biraz tanışmaktan hiçbir zarar gelmez. bunun farkına varın artık!
engellileri de dışlıyorlar, bundan ne kadar mutlu oluyorsunuz da farklı tercihleri hisleri olanları dışlıyorsunuz? biraz empati hiçbirşey kaybettirmez!!!
baskısız konuşun, tarfınıza çekmeye çalışmayın insanları yeterli.
Çok yerinde bir yazı olmuş. Tebrikler. Her türlü ötekileştirmeye karşıyım.
Bülent bey yazınız gerçekten doğru acı ve toplumdan gerçek tespitler içeriyor. Sizinde değindiğiniz bir konuda ki düşüncelerimi eklemek isterim izninizle... toplumsal saygı ve ayrımcılıkla mücadele konusunda öncelikle biz engellilerin bir birimizle dayanışma içinde olması ve birbirimize gereken saygı ve desteği göstermeliyiz. Açıkçası bundan 3- 5 yıl öncesine kadar hiç engelli arkadaşım olmamıştı ve kendimi bir engelli gibi görmemiştim. Ailem konusunda şanslıydım asla bana sen yapamazsın gimezsin gibi olumsuz pekiştiri yapmadılar. Üniversite yıllarımda polio aşısı yapmak ve insanların sakat kalmasını önlemede katkı sağlamak için seçtiğim hemşirelik mesleğimde sen hemşire olamazsın başka meslek seç dendiğinde yüzleşmem gereken bir engelimin ve baş etmem gereken milyonlarca engelli zihniyetin varlığını anladım. Vazgeçmedim. Bitirdim okulu ve polio aşısı yaparken ve annelere eğitim verirken çok mutlu oluyorum. Vazgeçmemeliyiz, biz önce kendimizi gerçekleştirmeliyiz. Birlikte mücadele etmeliyiz ....
Bülent abi ilk önce ellerine kollarına sağlık;
buradan benim anladığım ayrımcılık / ötekileştirme den başka bir şey değil.
* çocukluk yıllarımda ötekileştim. 10 - 14 arası arkadaş maç yapmak için toplanır, ikisi adam seçerdi. ben en son bırakıldığımda
* okul zamanında, okulda - mahalle de bana yapılan kötü hakaretlere
* evlilik hayatında herkesin bana eşinde engelli mi ve çocuklarınız da engel var mı? demelerine
* en basiti ikametgah adresim Beyoğlu. hafta 1 veya 2 kere kesin uğrarım. sizlerde biliyor yada tahmin ediyorsunuzdur ki ara sokaklar dilenciler dolu. (suriyelilerin gelmesiyle daha da arttı) dilenciler bile normal de ağzı durmaz. ha bile allah razı olsun. allah ne muradın varsa versin falan da filan da söylenir. bu söylentilerini söylediği vakit beni karşısında görünce elini - kolunu indirip konuşmasını kesiyor. hani " bu derdi bu yeter" + " bundan bir şey gelmez" der gibi sesini soluğunu kesip kollanırını indiriyor. Bu nu sadece bizim vatandaşımız değil suriye den türkiye ye göz edenler de yapıyor. bu demek olur ki sorun sadece türkiye de değil dünya çapında genel bir sorun.
doğruya doğru ara sıra bu durumlarla karşılanında keşke " ağaç olsaydım - hayvan olsaydım" o zaman da bu muameleyi görürmüydüm diye![]()
helal olsun nefes alamadım okurken . aklınıza , yüreğinize ve ağzınıza sağlık .
ben bi konuya katilmiyorum,evet,insan sakat da ola bilir,saglam da ola bilir,onemli olan insan olmak zaten,ama escinsellik falan bu ayri konu,bu bizim dinimizle,Kuranla uyusmuyor,Allah insani erkek ve kadin yaratti,peki insan Allahtan cokmu biliyor neden begenmiyor erkek ya kadin oldugunu?
lgbti lerle aynı cümlede olmak istemem ama onlarda bu ülkede özgürce yaşayabilmeli![]()
escincellik normal bi durum deyil bu bi hastalik tedavi zaten bunun hastalik oldugunu kabul etmekle basliyor....
@Nafe
bence kötü bir tercih
ya engelli olmak çok zor ama engelli olmak insanların elinde olan bir şey değil ve engelliye bakış açısı İnsanlığın ayıbıdır biz engellilerin ise yapması gerekenler çok basit kendimizi normal gibi hissedip başarılı olmak çalışmakEşcinselliğe gelecek olursak Homofobik biri değilim ama eşcinsellik onayladığım bir durum değil Lut Kavmi Pompei şehri hep bu durumlardan dolayı helak oldu ha Dini yönden inanıp inanmamak şahsa kalmış ancak 2 eşcinsel şahıs evlendi diyelim Avrupa ülkelerinde ki gibi bunlar bir çocuk evlat edindi büyüttüler çocuk büyüdü ben Işid'e katılacam Hizbullaha katılacam Ya da başka bir durum buna ailesi tamam senin hayatın deyip izin verirmi? eşcinsel şahıslar bence biraz bu yönden düşünmeli ailesini ve kendilerini düşünmeliler ve ayrıca tamam eşcinsellik tercih meselesi değil insanın elinde olan birşey değil diyelim ama bence tedavisi olan değiştirilebilecek bir durum gibi geliyor bana
Bende gayim. eşcinsellik tercih değildir. hastalık hiç değildir! bir yönelimdir. kendimi bildim bileli böyleyim (16 yaşındayım) .
Bence LGBT lilerin haklarını engellilerin dışlanmışlığı ile kıyaslamak doğru değil. Biri inanç yüzünden meydana geliyorken diğeri karaktersizlikten meydana geliyor. Bundan dolayı LGBTyi dışlayan engelli ve engelliyi dışlayan LGBTli de vardır.
Sanırım bu başlıkta LGBTlilerin sorunlarını yalnız ele almak daha doğru olur. Çünkü tek ortak yanımız dışlanmış olmak ama dışlanma nedenlerimiz farklı olduğundan kıyas yapmamız yanlış çözüm yollarına sevk edecektir bizi.
Tabiki her kişi kendi doğrularına göre, başkasının haklarını ihlal etmeden yaşamakta özgür olmalı. Bizim müslüman insanlarımızın anlamakta zorluk çektiği konu bence budur. Tabi ki kimse onları sevmek zorunda da değil. İşte bu ince çizgiyi ancak haddimizi öğrenerek yakalayabilmeliyiz. İslam inancına sahip bir insanın eşcinsel durumlardan ve kişilerden uzak durmaya hakları var elbette. Ama uzak durmak dışlamak, düşmanlık etmek, haklarını gasp etmek değildir. Bunları yapmak "Haksızlıktır", hadsizliktir. Müslüman arkadaşları şöyle bir empati kurmaya davet ediyorum: Eğer siz İslamın lanetlendiği bir toplumda yaşasaydınız bir müslüman olarak hangi haklara sahip olmanız gerektiğini düşünürdünüz? O toplumun minimum hoşgörüsünün ne olmasını beklerdiniz? Kendi inançları sizi lanetlediği için sizi aşağılama, dışlama hakları olmalı mıydı?
Diğer bir açıdan bakacak olursak: Sizin bu dışlayıcı uslup ve tavırlarınız LGBTlilerin İslama düşmanlık etmesine neden olmuyor mu? Düşmanlık edilenin düşmanlık etmesi doğal değil mi? Oysa olması gereken şahıslara saygısızlık etmeden, birlikte yaşamayı zorlaştırmadan fikri mücadele vermek değil midir?
Allahın bizden istediği İslama uymaktır ve insanları buna davet etmektir. Dışlamak davet ruhuna aykırı olduğu gibi toplumun huzurunu da bozmaktadır.
Bazı insanlar kendini haşa Allahın yerine koyuyor gibi geliyor bana. Eti haram diye bir domuzu taşlamak ne kadar saçmaysa Allah lanetlemiş diye dışlamak da bana o kadar saçma geliyor