TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 5 İlkİlk 12345 SonSon
Toplam 75 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    faruk34 Avatarı

Son Giriş
    24.09-2023
    Saat
    17:02
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    70
    Verilen Beğeniler
    20

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    LGBT (Lezbiyen Gey Biseksüel Trans) ile sakatları aynı kefeye koymak doğru olmaz..LGBT olmak tercih meselesidir, sakat olmak sa farklıdır.Kimsenin yaşam hakkına mudahale edilemez ,isteyen bu memlekette özgür gibi yaşar, kanunlarımız buna musait ediyor fakat herkez seçiçidir yaşadagı semti ,oturduğu apartmanı seçmek zorundadır.çekirdek aile yapısı farklıdır, bugün bırak LGBT liye ev vermeyi, bekara bile ev verilmiyor.Bu yüzden herkez dengi ile aynı mekanda yaşamak zorunda, buna itiraz yok.Bügün sahnedeki BULENT ERSOY u alkışlarken, sokaktaki BÜLENT ERSOYA a sırtımızı dönersek bu ayrımcılıktır.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Faruk, "tercih" meselesi bence önemli değil ama, yine de bilgi olması açısından yazıyorum: LGBTİ olmak bir tercih değildir. Bir kişi neyse odur. Bu hiç bir şekilde değiştirilemez bir olgudur.

Burada önemli olan, kişinin olduğu şey için toplum tarafından ayrımcılığa maruz bırakılmasıdır. Yazımda da ifade etmeye çalıştığım gibi, sakat olmakla LGBTİ olmak arasındaki sosyolojik temel o kadar benzerdir ki, bir lgbti hikayesi alın, oradaki kişiyi "sakat" olarak değiştirin, kimse şaşırmaz.

Ve biz sakatların bu yaşanmışlıklar nedeniyle daha bir halden anlar olmamız gerektiğini, bu tür ayrımcılıklara karşı daha bir taraf kalabilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Üye
    düşle Avatarı

Son Giriş
    29.09-2023
    Saat
    19:02
    Yaşadığı Yer
    06
    Alınan Beğeniler
    16
    Verilen Beğeniler
    113
    Blog Mesajları
    4

lütfen izleyelim, sizede tanıdık gelmiyor mu? paylasımını zevkle okudum,izledim özet: demek ki entellektüel anlamda düşünüldüğünde "ha engelli, ha engellenen...

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: düşle Mesajı Gör
    bu çalışmanın bi benzeri de engelliler için yapılmalı ki farkındalık oluşsun...
    ...yapılsa bi engelli olarak bilirdim. kaldı ki bizim toplumda cinsiyetimiz bile yok sayılıyor. bu soru ve durumdan çok daha saçmalarına maruz kalıyoruz...
    engelli olduğumu ne zaman farkettiğime gelince: cocukken kardeşlerime serbest olan bana gelince "dur, yapamazsın vs" denince yani engellenince...
    ...kendi yaşamlarımızda söz hakkımız da yoksa… Ben Engell(i) enenim iiri - Nurten Akta meraklısına konuyla ilgili yazım.

“Sakat” LGBTİ: Hepimizi Yuvadan Atmak İstiyorlar | Kaos GL Gey Lezbiyen Biseksüel Trans Eşcinsel Haber Portalı

Üye
    faruk34 Avatarı

Son Giriş
    24.09-2023
    Saat
    17:02
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    70
    Verilen Beğeniler
    20

Heteroseksuel sözcük anlamı karşı cinse ilgi duymak anlamından yola cıkarsak, doğanın kanununda bu var zaten, üremek çoğalmak insan nesli için olmazsa olmaz.

Hollanda daki gibi eşcinsel evliliğemi özeniyorsunuz, lud kavminin başına ne geldiyse eşcinsellik yüzünden gelmiştir, eşcinsellik islamda en büyük günahlar arasındadır.

Üye
    ArTe Avatarı

Son Giriş
    31.08-2021
    Saat
    23:10
    Yaşadığı Yer
    ---
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

büyük engelliler bi yana ilkokulda gözlük takıyoruz diye de alaylara maruz kaldık

eşcinselliğin bi kere günah olup olmaması önemli değil, kendi etrafınıza bi bakın önce kaç tane erkek arkadaşınız daha kaç yaşında başlayıp da evlenene kadar kaç kızla yattı kaç kızı internetten , mahalleden üniversiteden düşürdü , en namazında niyazında olanların bile böyle her hafta bi kaç kadınlar yatan arkadaşı var, bunlar günah değil mi , kızla yatma konusu arkadaşlar arasında hava atma populerlik meselesi iken sorun değil, neden mlllet kuranda sadece kişiler helal eşleriyle cinsel ilişkiye girebilir denirken böyle günahlar işleyen insanlar instagram kralı oluyor, böyleleri neden el üstünde tutuluyor, kendilerini bi bok sanıyorlar

kimse tercihlerinden ötürü öldürülemez şiddet uygulanamaz bunlar kanunlarla garanti altına alınmalıdır , dışlanır mı dışlanır farklı gözle bakılır mı bakılır yapcak bişi yok toplumsal bazı gerçekler var sen çıkıpta ben erkeklerle yatıp kalkıyorum dersen kadın-erkek düzeni olan bir dünyada sana hoop dur bakalım noluyo derler

yatak odası ilişkisi toplumu değil kişiyi bağlar. eşcinselliğin itici karşılanmasının sebebi bence türkiyedeki travesti mesleğidir. travestilik olmasa belki daha ılımlı yaklaşıbilinirdi daha kolay hak hukuk sağlanabilirdi. insanlar bence bu yüzden önyargılı

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Burada şu soruların cevabı önemli:

Herkes kendi inancına/dünya görüşüne göre yaşamakta özgür müdür değil midir?
    Güçlü olan birilerinin kendi doğrularını başkasına dayatarak onun yaşamını baskı altına alma hakkı var mıdır, yok mudur?
    İnsanlar oldukları halleriyle ve kimseye bir zararları olmaksızın özgürce birarada yaşayabilmeli midir, yaşayamamalı mıdır?

Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    2.586
    Verilen Beğeniler
    3.621

senin anlattigin olay bilgili toplumlada demokrasinin iyi isledigidir patron. simdikilerin ileri demokrasi söylemiyle alakasi yoktur.

Üye
    jonquil Avatarı

Son Giriş
    29.12-2014
    Saat
    15:42
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

OturanBoğa;

Kesinlikle Bu sorusal yargılara katılıyorum.

Ayrıca tüm yazılanları okudum. Yaşanan bir çok sıkıntıları bireysel olarak ben de çok yaşadım. Ama hiç bir zaman mücadeleden vazgeçmedim.
    Önemli olan bence kişinin kendini eğitmesi ve ne olursa olsun asla pes etmemesi. Tamam bazen insan çok bulanıyor ve zaman zaman hayatı pas geçiyor. Ama bu pas geçmeler arttıkça da kişi kendisini es geçiyor...

Hiçbirşey kolay değil . Toplumsal baskı ... Aile akraba baskısı ... fiziksel dışlanma .... vb vb ... maalesef değişmiyor. Bu yargıları değiştiremiyoruz. Ama en azından zaten zor olan hayatımızı daha da kendimize zorlaştırmamak...

Üye
    alifatih1958 Avatarı

Gerçek Adı
    Fatih
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/B.Çekmece
    Alınan Beğeniler
    171
    Verilen Beğeniler
    7

Sevgili Bülent Bey kardeşim fikirlerinin nonoşlarla olan kısmı hariç tamamına katılıyorum. Nonoş işine bakış açısı daha doğrusu sakatlar ve nonoşlar konusunda çıkış noktası önemlidir.. Ben bu meseleye dini açıdan bakıyorum ve çıkış noktam dinim yani İslamiyet olduğu için de diyorum ki nonoşluk hiçbir zaman dinimizde hoş görülmemiş ve nonoşlara yani ibnelere toleranslı davranılmamıştır.. Sakatlık durumunda ise durum tam tersidir.. Daha teferruatlı yazmak istemiyorum zira yazarsam gereksiz bir tartışma ortamı oluşacak ve insanlar burada isteyerek veya istemeyerek birbirlerini incitecekler.. Ben sadece çıkış noktamı ve düşüncemi söyledim.. Öte yandan bütün samimiyetimle ifade ediyorum ki ne ilk okulda, ne yatılı okuduğum TC.nin bir numaralı lisesinde ve ne de üniversitede ve hatta ne de iş hayatımda sakatlığımdan ötürü bir kez bile rencide edilmedim.. Ama biliyorum ki ben bu konuda şanslı idim zira karşıma veya ailemin karşısına asla cahil, kaba, saygısız ve vicdansız insanlar, daha doğrusu insan kılığındaki mahlukatlar, çıkmadı.. Lâkin senin de belirttiğin gibi olumsuz örneklere çok sık rastlamak mümkün.. Nonoşlar konusunda son birşey daha söylemek istiyorum elli tane evim olsa bir tekini nonoşa vermem, otostop çeken bir nonoşa rastlasam asla arabama almam, nonoş olduğunu bildiğim birinin cenaze namazını kılmam.. Zira ben hiçbir konuda asla nonoşlarla işbirliği yapmam, ama yapana da kolay gelsin, işiniz rast gitsin derim..

Üye
    Selin_ Avatarı

Gerçek Adı
    Selin
    Son Giriş
    09.08-2023
    Saat
    23:52
    Yaşadığı Yer
    Trabzon
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    6

Engelli olmak nasıl bizlerin seçimi değilse homoseksüel olmakta onların seçimi değildir. Bu tamamen duygusal bir olaydır. Şöyle düşünün içinizde seçme şansı olsa engelli olmayı isteyecek var mıdır? Onlarında seçme şansı olsaydı eminim bir çoğu istemezdi. Kim horgörülmek,aşağılanmak ve dışlanmak ister ki. Bizler nasıl bir çok zorlukla karşılaşıyorsak onlar da bir çok zorlukla karşı karşıyalar. İzlemenizi tavsiye ederim

http://youtu.be/x_f5i6sY2oM

Üye
    aemre Avatarı

Son Giriş
    21.03-2023
    Saat
    01:33
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    10

aslında toplumda eşcinsellerin durumu engellilerin durumundan daha vahim.
    engelli bireyler bile nonoş tabiri kullanıp küçük görmüş,hastalık diyenler,lanetli diyenler falan....
    gerçekten üzücü....
    toplum içinde var olan ve yok sayamayacağımız bir topluluğa engelliler bile böyle yaklaşıyorsa;kendilerine yapılan farklı muamelelerden de şikayet etmemeli bence...
    birbirimize saygı duymayı öğrenmeliyiz...

Üye
    ArTe Avatarı

Son Giriş
    31.08-2021
    Saat
    23:10
    Yaşadığı Yer
    ---
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

-------------------
    Konu ArTe tarafından değiştirilmiştir (06.08-2014 Saat 02:05 ).

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Onlarca eşcinsel arkadaşım var. Bazıları oldukları şeyi açıkça dile getiriyor, bazıları baskılarla baş etmeye çalışmaktan bıktıkları için kendilerini gizliyor. Hepsi de saygın, sevgi dolu, güzel insanlar...
    Doğrusu ya alifatih1958, çok kırıldım senin yukarıdaki mesajını okuyunca. Üzüldüm. Dini öğretilerden dolayı eşcinselliği doğru bulmaman, uzak kalmaya çalışman vs. bir yanıyla anlaşılabilir bir şey. Ama senin yukarıdaki yazın bunu aşıyor. Kendince eşcinselleri aşağılamaya çalışan, onlarla alay eden dili kullanman, düpedüz ürkütücü düzeydeki dışlayıcı üslubun, bu apayrı bir şey. Bu sitede sakatlığıyla dalga geçilen on binlerce kişinin karşısındaki incitici figür gibisin.

ArTe, evet, dikkat çektiğin tezat önemli. Sadece, işin dinle ilgili kısmına girecek bilgim de niyetim de olmadığı için o kısma dair tartışmaya girmemeyi tercih ediyorum.

Üye
    alifatih1958 Avatarı

Gerçek Adı
    Fatih
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/B.Çekmece
    Alınan Beğeniler
    171
    Verilen Beğeniler
    7

Bülent Bey kardeşim, bundan bir müddet önce Maliye’ye bir yazı yazmış idim ve sualime karşılık tek evet tek bir kelime dahi cevap verilmemiş olmasına karşın iki sayfalık bir cevabi metin yollanmış idi. Akabinde Maliye’nin bu cevabını üst mercilerine şikayet edince, bana ilk yazıyı gönderen yer, yani yazımın ilk muhatabı olan müdürlük, bu kez yarım sayfalık bir yazı yollamış ve sualime de net bir cevap vermiş idi. Geçenlerde bu kez bir başka devlet dairesine bir yazı yolladım ve tarafıma net bir üslupla cevap verilmesini istedim.. Bu misalleri şunun için aktarıyorum: kimi şahıs veya kurum iki sayfa üç sayfa yazı yazar veya saatlerce konuşur ancak ne yazdığı onca sayfa yazıda, ne de konuştuğu onca dakikalarda meseleye dokunmaz, laf ebeliği yapar, sözü dolaştırır durur yani lafı eveleyip geveler ama neticeye gelmez. Ben ise lafı dolandırıp durmaktan haz etmem,düşündüğümü net bir şekilde ifade ederim.. Bu üslup kimileri tarafından yanlış anlaşılıp kırıcı bulunabiliyor, tıpkı senin bulduğun gibi..Ben nonoşları aşağılamıyorum,kendi hayat ve yaşam tercihleridir ama nonoşlardan ve yaşam biçimlerinden hoşlanmadığımı lafı dolandırmadan belirtiyorum sadece.. Dini hassasiyetlerimden ötürü hoşlanmadığım için de her şekilde ve ortamda kendilerinden uzak kalmayı tercih ettiğimi ifade ediyorum.. Bir misal vermek gerekirse farzı mahal nonoşlarla biz sakatların beraber düzenleyeceği bir etkinlikte mesela asla yer almayacağımı da belirtmiş oluyorum.. Onlar için yapabileceğim tek iyilik Allah’ın kendilerini ıslah etmesi yönünde dua etmek olacaktır zira tövbe kapısı son nefese kadar her zaman açıktır.
    Öte yandan mukaddes kitabımızda bu konuda bir hüküm bulunmadığını belirten arkadaşımıza naçizane tavsiyem Lut Kavmi ile ilgili bölümleri okumasıdır.
    Hepiniz sağlıcakla kalın..

Üye
    Selin_ Avatarı

Gerçek Adı
    Selin
    Son Giriş
    09.08-2023
    Saat
    23:52
    Yaşadığı Yer
    Trabzon
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    6

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Aşagilamiyorum diyorsunuz fakat nonoş demeye devam ediyorsunuz. Bu kelime zaten yeterince asagilar niyelikte.

Sayfa 2 / 5 İlkİlk 12345 SonSon