TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
Toplam 36 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    recep cetin Avatarı

Son Giriş
    23.04-2022
    Saat
    19:17
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Saçma kardeşim engelli suçluların,normal suçlularla aynı yere konulması saçma. Kim ne derse desin. Engelliler için onlara göre dizayn edilmiş büyük bir cezaevi açılması ve oraya konmaları daha makul değil mi?

Üye
    birkan01 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:21
    Yaşadığı Yer
    Siirt
    Alınan Beğeniler
    66
    Verilen Beğeniler
    41

Kendi hayatını tek başına sürdüremeyen engelliler yani sürekli birine muhtaç olan engelliler ne yapıyor cezaevinde Ben mesela ailemden uzak 2 gün duramıyorum engelimden dolayı

Üye
    YARGIC Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    29.05-2015
    Saat
    12:44
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşlar benim kardeşim lisanslı boksör birgün 3 tinetci bunun yolunu kesiyor. para istiyor. kardeşimde param yok diyor sonra kavga başlıyor kardeşim birine tekma atıyor kaval kemiğini kırıyor diğerine kafa atıyor beyin tranvası geçiriyor sonuncusunnda kolunu kırıyor bu yüzden ceza aldı prafosyonel dövüştüğü için lisanslı sporcu olduğun için hakimin dediği şu sen dışarda dövüşemezsin kardeşimde doğru doğüşemem ben ringe çıkmadımki sadece kendimi savundum keyfi dövüşmedim camera kayıtlarıda var. veselam lisanslı sporcu olduğu için ceza aldı. ve ceza evinde kendisini ziyaret ettğimde arkadaş okadar zorluk çıkarıyorlarki anlatamam her taraf merdiven bereket kanedyenlerle yürüyoruz tekerlekli sandalyede olsa işimiz harap. rabbim kimseyi düşürmesin ayağımda ortez var xray cihazından geçerken hadi onu çıkar bacağından soyun tekrardan giy baya zorluklar var rabbim kimseyi düşürmesin.

Üye
    burhanettin Avatarı

Son Giriş
    14.08-2017
    Saat
    13:10
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Merhabalar arkadaşlar ne bitip tükenmek bilmiyor şu engellilerin sorunları gerçi fazlada değişen bir şey kalmadı sağlam insanların engelli insanlardan ayrılacak oldu olacak artık engellileri sacılar, solcular diye ikiye ayırın eskiden osmanlı devletimi varmış hepimiz 5 Mahmutun torunlarıyız der koğuşta volta atarız çekimede Devletten birileri gelir anma komik olur
    Her şeyin hayırlısı korkak bir devlet olmaktansa sürüngen bir korkak olmayı tercihlerin arasına işaretlerin.
    Kanun adamları bir birlerini vuruyor yüksek mertebe deki emniyet görevlileri intihar ediyor, Doktorlar sevgilisini kıskanıp vuruyor bir tane engelli ddahi hapiste yatamaz çok büyük bir yara varsa akıl hastanesine sevk edilmeli kevkesseridemi biz bulduk amirim

Üye
    Alexandros_Velios Avatarı

Son Giriş
    23.11-2016
    Saat
    21:44
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zannımca tartışma; 07.07.2005 tarih, 25868 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan: 01.07.2005 tarih, 5378 sayılı "Engelliler Hakkında Kanun" da tanımı yapılan; Engelli Bireylerin yani bizlerin (Bundan Sonra "Sakat" olarak anılacaktır) hayatlarımız boyunca karşı karşıya kalmamızın ve tâbi olmamızın oldukça olası olduğu Ceza İnfaz Sistemi dahilinde Mahpus olarak karşı karşıya kalmakta olduğumuz elzem sıkıntıların tespiti ve dile getirilmesi ardından da legal sivil insiyatif ve farkındalık sahibi bireyler olarak; konu hakkında çözüm üretme çalışmaları üzerinden yürüyor. Bir düşünmenizi isterim; Ceza İnfaz Memuru arkadaşımızın belirttiği hüküm ile mi alakalı sadece sizce bu konu?. Ya da belirtilen hüküm ile Ceza İnfaz sürecine dahil olmuş bir kişi için; "Özgürlüğünden yoksun bırakılan herkese, insan haklarının gerektirdiği gibi saygılı davranılmalıdır, Özgürlükten yoksun bırakarak hapsetmenin kendisi bir cezadır. Bu nedenle tutuklu mahpuslara uygulanan rejim hapsetmenin doğasında var olan sıkıntıyı daha da ağırlaştırmamalıdır" hükmünü göz ardı mı ediyoruz ya da edilmesine göz mü yumuyoruz? ayrıca ekonomik, düşünsel, beşeri, siyasi, iftiraya - isnada uğrama gibi çok çeşitli nedenlerle bir gün bu gerçek ile herbirimiz karşı karşıya gelebiliriz. Konuya burdan bakmak lazım derim ben. Bu arada hiç kendimden bahsermedim Adım Alexandros doğuştan kısmi görme engelliyim yani az gören -monokülerim siteyi çok yeni duyarak üye oldum.

Üye

Son Giriş
    23.11-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Konuya Şu Açıdan da Bakmalıyız Bence; Düşünün ki, Doğuştan ya da daha sonra meydana gelmiş ve müştekisi olduğunuz bir vaka sonucunda fiziksel engellisiniz ya da halı hazırda sizi engelli tanımının içerisine dahil eden bir rahatsızlığa sahipsiniz. Tekerlekli sandalye ya da yardımcı tools kullanmak zorundasınız ve hakkınızda kesinleşen bir hüküm sonucunda hapis cezası ile karşı karşıya kaldınız (Verilen hükme konu olan ve faili olduğunuz durum başta ekonomik,adli,siyasi vb. olabilir) Ben engelli bir mahpus olarak karşı karşıya kalacağımız ve üstesinden gelmekte maksimum zorlanacağımız uygulamalardan bir kaç konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
    1- Cezaevine kabul aşamasında kullanmakta olduğunuz yürüme cihazı vb. tools lar ile cezaevine kabul edilmezsiniz. Bu cihazları tekrar kullanabilmenizin tek yolu kurum reviri üzerinden sevk edilerek ilgili cihazı kullanma mecburiyetinize dair heyet raporu almanızdır.
    2- Kronik ve / veya anlık rahatsızlıklarınıza yönelik olarak kurum revirine çıkmak için dilekçe yazarak başvurmak ve sağlık hizmeti veren aile hekiminin müsait olduğu çalışma gününü beklemeniz gerekmektedir.
    3- Revirde sunulan sağlık hizmetinin yetersiz kaldığı durumlarda aile hekimi sizin sevkinizi yapar ancak bu sefer de sevkinizin gerçekleşeceği ring araçları aynı zamanda adliye-duruşma sevk işlemleri içinde kullanıldığından ve duruşmalar ertelenemez olduğundan ring aracı ve personel müsaitliğini haftalarca beklemeniz gerekecektir.
    4- Hali hazırda engelli erişimine yönelik herhangi bir modifikasyonu ve tertibatı olmayan ring araçlarına biniş ve inişler konusunda tamamen kolluk kuvvetinin yardımına, kimi zaman da çekiştirmelerine maruz kalarak; toplam 3 adımlık bölmelere ayrılmış, nakiller sırasında insani ihtiyaçları giderilmemiş mahpuslardan kalan sıhhi olmayan ve bulaşıcı hastalık riski barındıran atık kalıntılarının bulunduğu ring araçları ile kimi zaman 8-10 saatleri bulan nakiller sonucunda hastaneye ulaştıktan sonra yine kolluk kuvvetlerinin yardımına muhtaç olarak araçtan inerek hekime ulaşabilirsiniz.
    5-Bazi hekimler ve kolluk kuvveti tarafından sıklık ile uygulanmasında ısrarcı olunulan kelepçeli muayene uygulamasına maruz kalabilir, sizinle birlikte hastaneye nakilleri yapılan tüm mahpusların muayeneleri bitene kadar farklı iklim koşullarında ring aracında kapalı olarak bekletilirsiniz.
    6- İlgili sevk ve muayeneler sonucunda bir ameliyat gereksiminiminiz ortaya çıktığiında yoğun bakım sonrası süreçte genellikle hastanelerin bodrum katlarında bulunan, hastane morglarına çok yakın olan, güneş ve temiz hava almayan, enfeksiyon mücadelesi ve hijyen amaçlı genel temizliği aksatılarak yapılan mahpus koğuşlarında müşahede altında tutulursunuz.

Burada bahsettiğim tespitler basılı kaynaklardan edinilmiş bilgiler olup, Bu bilgileri paylaşmamdaki asıl amaç; sadece uygulamaları eleştirmek olmamakla birlikte, İnsan hakları ve yaşam hakkının kutsallığı zemininde, bir farkındalık yaratmak ve Hapis edilme cezası dışında kalan ancak yaşamın insan hakları ölçütlerinde devamı için gerekli olan zemin ve koşulların iyileştirilmesine yönelik olarak yürütülen legal sivil toplum çalışmalarına destek vermektir.
    Konu Alexandros_Velios tarafından değiştirilmiştir (11.11-2016 Saat 06:11 ).

Ahmedkilicc
    Misafir Üye
    Ahmedkilicc Avatarı

Yazmayım yazmayım dedim de şu bahsettiğin konuların çoğunun cezaevleri ile alakası yok yazılan tüm postları okudum ilk yazılan kısmın zaten çoğu yalan da o terketmiş forumu her neyse son yazan vatandaş mahkum hiç bi zaman arabada beklemez bekletilmezde zaten her hastanede mahkum koğuşu vardır yok orda musahade altında tutulurmus o da yalan orda sıra bekler mahkum değildir bu arada onun adı hükümlüdür yoğun bakımdan çıkınca kazan dairesine gitmez özel günlük temizlenen normal vatandaşin kullandığı odalara da alinir. Babasının etmediği yardımı kolluk kuvveti eder. hukukta herkes eşittir ne adamlar gordum tekerlekli sandalyele de kolsuz bacaksız hakim cezasını okurken sen yerin dibine giriyosun onda tık yok suçu islemeyi bilen herkes cezayı cekmeyide bilmeli

Üye
    Pejmurde Avatarı

Son Giriş
    02.01-2023
    Saat
    23:58
    Yaşadığı Yer
    soğuk şehir
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    2

Benim anlamadığım nokta da şu LGBT'nin nasıl oluyor da engellilerle, özel yardıma muhtaçlarla aynı mağduriyet kategorisinde ele alındığı?
    LGBT acaba cinsi sapkınlık bakımından mı değerlendiriliyor bilmek istiyorum. Şahsen hiçbir fiziki sorunu olmadığı halde aşırı doymuşluğun verdiği sapkınlık hisleriyle türedi bir cinsiyet türü olarak normalleştirilmeye çalışılan LGBT nin sağlıklı, makul bir biyo-genetik temeli olmadan ele alındığını ve bu sayede Avrupai bir görünüme öykünmenin amaçlandığını düşünüyorum.

Yani bir Lezbiyen veya Gay neden normal bir kadın veya erkek mahkumdan ayrı ele alınıp hapishane koşulları ele alınacak bilmek istiyorum. Yoksa sözkonusu edilen şey, LGBT-i nin insan doğasına aykırı "sapkın" eğilimlerinin tedavisi için gerekli olan rehabilitasyon hizmetlerinin yetersiz oluşu mu? Eğer buysa, bence de çocuk istismarcılarıyla, uyuşturucu bağımlılarıyla veya alkolizmle mücadelede olduğu gibi profesyonel iyileştirme, topluma kazandırma, ıslah çalışmalarının yapılması gerekir.

Üye

Son Giriş
    23.11-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Genel olarak sadece bir iki cümleyi şahsım adına, düşünce beyanı olarak tartışmaya eklemek istiyorum. Legal Lgbti+ hareketinin bir faili yani tarafı, üyesi ve yaradılıştan gelen bu farklılıktan onur ve gurur duyan aynı zamanda da doğuştan fiziksel engelli bir birey olarak belirtmek isterim kl, bir insanın kendisini eşcinsel ya da biseksüel olarak, ait olduğuna emin olduğu, psikolojik ve tıbbi olarak desteklendiği Transeksüel olarak tanımlıyor olması ve tabi ki interseksüellik kesinlikle bir hastalık belirtisi ya da hastalık değildir. Yaratılıştan gelen ve saygı duyulması gereken bir farklılıktır, zenginliktir.
    Lgbti bireyler de; yine biz engelli bireyler kadar ceza infaz sisteminde bence dezavantajlıdırlar.
    Dezavantajlı olma nedenleri de en az biz engelli mahpusların yaşadıkları kadar, bazı hususlarda da daha trajiktir.
    Yazılı kaynaklarda herhangi bir hüküm nedeni ile ceza infaz sistemine tabi olmuş açık kimlikli lgbti bireylerin ağır tecrit koşulları altında bulundukları, sevk edildikleri cezaevlerinin yaşadıkları ya da ailelerinin / yasal vasilerinin yaşadığı il dışında ve tutuldukları ceza infaz kurumunun da bulunduğu ilin şehir merkezi dışında olması sebebiyle, lgbti mahpusların ağırlıkla hiç ziyaretçilerinin olmadığı açıkça yer almaktadır.
    Sadece bu konu bile hapis cezasının kendisinin bir ceza olması dışında insan hakları, sağlığa erişim, diğer mahpuslara sağlanan sosyo-ekonomik faaliyetlerden mahrum kalma, kurum içi iş olanaklarından mahrum kalma ve sonucunda da temel insani ihtiyaçların (Temizlik Md. İçme Suyu, diğer gereksinimler) Lgbti bireylerce karşılanamıyor olması dezavantajlılık nedeni olarak sayılabilir. Dezavantajlı olarak öngörülen sanırım farklı gruplarda söz konusu yaşlılar, hasta mahpuslar, yabancı uyruklu mahpuslar gibi.
    Konu Alexandros_Velios tarafından değiştirilmiştir (14.11-2016 Saat 06:51 ).

Ahmedkilicc
    Misafir Üye
    Ahmedkilicc Avatarı

Bir hükümlü yakalandıgi cezaevinde yatar genelde yani o ilde. Veya mahkemenin açıldığı ile sevk olur. Cezaevlerinde isteğe bağlı sevklerin ücretini araç yakıt şoför vesaire dahil sevkini isteyen hükümlü karşılar. Yani burdan aliyim da suraya gonderiyim durumlari mahkum rahatsızlık veriyorsa olur veya zorunlu sevktir. cezaevleri zaten şehrin uzağına kurulur ornek silivri Sincan aliağa cezaevleri

Üye
    besalti20 Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    09:28
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    3
    Blog Mesajları
    1

Merhaba
    Ben kendim CTE Personeliyim ve Yakın bir zamanda engelli tutuklu-hukumluler,engelli ziyaretçiler ve engelli personel ile ilgili bir proje yaptım.
    Hatta bununla ılgılı gazeteyede konu olmuştuk.

Üye
    Münzevi Avatarı

Son Giriş
    25.02-2018
    Saat
    18:56
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    190
    Verilen Beğeniler
    244
    Blog Mesajları
    5

@Ahmedkilicc Ahmet bey, engelli mahkumların şartları yeteri kadar iyi mi yani? Konuya bu kadar muhalif yaklaşmanızın nedeni nedir?

Üye
    basari Avatarı

Gerçek Adı
    başar
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    20:57
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    47
    Verilen Beğeniler
    0

bu konuyu yeni farkettim bende cezaevi anılarımı anlatmıştım bu linkte http://www.engelliler.biz/forum/uye-...-anilarim.html benden beterlerinde yattığını ve hatta süründüğünü kimseninde ilgilenmediğini gördüm konumu okyuyun ve yaşadıklarımı anlayın

Ahmedkilicc
    Misafir Üye
    Ahmedkilicc Avatarı

@Zorsokak çünkü abartılıyor bir insan engelli diye biraz pozitif ayrımcılık yapılır da lgbt ye niye bi pozitif ayrımcılık bekleniyo konu baştan çok saçma şunu üzerine alınmadan okuyup cevaplarsan sevinirim

Üye
    Münzevi Avatarı

Son Giriş
    25.02-2018
    Saat
    18:56
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    190
    Verilen Beğeniler
    244
    Blog Mesajları
    5

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @Ahmedkilicc Anladığım kadarıyla dini nedenden dolayı konuya muhalif olmuşsun, o kadar ki engellileri bile eleştirmişsin önceki mesajlarında ki ben bu nedenle sormuştum.

Cevaplamam gerekirse kimsenin cinsel tercihine karışmaktan yana değilim, haddime değil diye düşünürüm. Eşcinsellere yönelik iyileştirme neden gerekli ben de anlamadım, burada eşcinsel arkadaşlar varsa nedenini açıklasa da anlasak. Bir de ne ben kız kardeşimin kölesiyim nede o benim kölem. Birbirimizden memnun olmadığımız taktirde küsme / ilişiği kesme hakkımız bulunmaktadır. Ama kesinlikle birbirimize yönelik bir baskı söz konusu olamaz.

Ahmet bey ben de sizin gibi alçak sorular sorabilirim; ama sizin seviyenize düşüp ananız, bacınız hakkında sorular sormayacağım. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki eşcinseller haklı da olsa sen allam eder gullam eder yine onlara taş atarsın-ız(dindarlar). Sen burada eşcinsellere yönelik hapishane şartlarını iyileştirmeye ihtiyaç duyulup duyulmadığını umursamaksızın, sadece onlara düşmanlık etmek için yazıyorsun. Oysa bence açık ve net ki engelliler için hapishane şartları iyileştirilmeli ve eğer eşcinsellerin de engelliler gibi böyle bir ihtiyacı söz konusu ise tabi ki onların da şartları iyileştirilmeli.

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon