TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 25 mesajın 16-25 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    deryaaslanturk Avatarı

Gerçek Adı
    Derya
    Son Giriş
    02.05-2018
    Saat
    16:48
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bülent bey benzer durumu bizde ortez ve protez yaptırmakta yaşıyoruz. Yerli ortezi malesef en az 2 sene kullanmak zorundayız. 2 seneden önce mesela yapımından 1 sene sonra tamir tadilat yaptırırsak hoop başa dönmek ve 2 sene daha beklemek zorundayız. Bu arada yerli protez ve ortezler malesef çoğumuzun kullanımına uygun değil. Ben çocukluğumdan beri İsveç kilit denilen sistemi kullanıyorum ve artık hepimiz biliyoruz ki Ottobock marka bu konuda ihtiyacımıza en uygun olanı. Ancak devlet bunu ödemiyor. Yerli yapım kullanmak zorundasın diye beni ve diğer bütün ihtiyaç sahiplerini mecbur bırakıyor. Ama benim durumuma yerl,i yapım uygun değil. Ben çalışan ve sürekli koşturan bir engelliyim. Üstelik anneyim 2 çocuğuma yerli ortezle yetişmem yüzük sistemi denilen sistemi (bacağın dizden katlanmazı) kullanmam mümkün değilki. Ben ödedim farkı Avrupa yaptırdım ama durumu müsait olmayan maddi zorluklar çeken engelli napacak. Bu meseleler bizim için çok büyük sıkıntılar ama malesef hükümetimiz için bizi insan yerine koyabilmekten öteye gidemiyor

Üye
    *Sevgili* Avatarı

Gerçek Adı
    Melike
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    02:07
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    1.236
    Verilen Beğeniler
    989

ben de yeni akülü araba almak için rapor çıkarttırdım.hem 2022 maaşlıyım hem yeşil kart kullanıcısı.ama araba raporu için 200 küsür para ödedim.araba raporları ücrete taabi imiş.sgk ellerinde araba varsa size uygun gördüğü aracı kendi veriyor.yoksa siz istediğiniz aracı seçebiliyorsunuz ancak.şu an için sgk nın ödediği tutar 2050 tl.ya bu fiyatlarda döküntü bir araç alacaksınız ya da üste para verip iyisini kendiniz alacaksınız.

ödedikleri 2050 tl lik aracı kullanma süresi 10 seneye çıkmış
    Tuhaf olan diğer bir ayrıntı ihtiyaç sahibi olarak devletten destek alıyorsunuz ama aracın ücretini önce kendiniz bulup ödemek zorundasınız..
    Fiyatı 200 tl civarında olan araçlar çoğunlukla dışarıda değil evde kullanmak için üretilmiş araçlar.

Üye
    idosente Avatarı

Gerçek Adı
    ismail
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    19:49
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    63
    Verilen Beğeniler
    0

bülent bey bu anlattığınız olay tıpatıp sosyal yardımlar içinde geçerli büyük şehir belediyeleri sağlık raporu ve ihtiyaç sahibi olduğuna dair belgeleri istiyorlar genelde her seferinde 100 akülü sandalye dağıtılıyor ve 100 ü de aynı tip akülü sadalyeyi sakatlığının derecesine bakmadan kullanabilir mi sormadan sanki bütün herkes kullanabilirmiş gibi veriyorlar ve birde bunla övünüyorlar
    Allah aşkına bu dağıtımları yapanların hepsimi cahil 5 yaşındaki çocuk bile akıl ederde sorar sen bunu kullanabilirmisin diye bana verdiler dedim bunu ben kullanamam dediler bişey yapamayız hepsi aynı firmayla görüştüm dedim ben bunu kullanamıyorum aradaki farkı ödeyeyim buda 200 tl gibi çok azbi rakam dediler biz belediye ile ihale yoluyla anlaştık değiştiremeyiz onları arayın aradım bişey yapamayız herkese aynısını verdik biz kişiye özel dağıtmıyoruz bunları dediler
    ne güzel cvp dimi 3-4 ay uğraştım sonuç alamadım sonra dedim bari bunu satıp bi ihtiyacımı alayım nereye sorsak biz bu sandalyeleri almıyoruz neresinden baksan çıkmaz sokak sonuç akülü sandalye bodrumda ben evde 3 yıldır yatıyoruz yazık bu sandalyelerin parasını zaten biz ödüyoruz böyle şerefsizlerde bizle resmen dalga geçiyorlar nereye şikayet etsem kapı duvar belediye başkanı bile görmezden geliyor sgk dan almaya kalksam peşin alacak para yok birde o değil arada en ucuzunu alsam bana uygun 1000 tl fark var bunu karşılamam bile zor
    bu ne biçim hizmettir anlamadım gitti... sgk nın birde komedisi var 250 tl lik manuel sandalyeyide 5 yıl kullanmamızı istiyorlar... bu yasaları kriterleri maliyeciler yerine doktorlar belirlese olmuyor mu...

Üye
    indigo_girl Avatarı

Gerçek Adı
    .....
    Son Giriş
    10.01-2015
    Saat
    18:13
    Yaşadığı Yer
    YOK
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

çok haklısınız bülent bey aynen katılıyorum

Üye
    on-off Avatarı

Gerçek Adı
    Muhammed Bilal
    Son Giriş
    23.11-2021
    Saat
    17:11
    Yaşadığı Yer
    afyonkarahisar
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    1

heralde aktif sandalyelerin fiyatlarına bakmayla geçicek ömrüm... minder de hiç ödeme yok

Üye
    aysem6129 Avatarı

Gerçek Adı
    ayşe
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ayrıca verdiği bu çook kaliteli sandalyeleri hastalar vefat edince geri alıyor devletimiz .iki yıl önce almış olduğum akülü sandalyeyi kullanıyormuyum diye kurumdan araştırmasını bile yapıyorlar acaba evin önüne bir dedektif koyarlarmı.....

Üye
    leomemo Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    04.08-2020
    Saat
    15:01
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    1

ben tekerlekli sandalye kullanan bir engelli bireyim. Tekerlekli sandalye yürüyemeyen engelli için artık vücudunun bir parçası gibidir. Nasıl ki bir birey ayakları rahat etsin diye rahat ayakkabı giyer ise , tekerlekli sandayedeki bir birey de sandalyesinde o rahatlığı ister. çünkü günün her saati o tekerlekli sandalye üzerinde hayatını idame ettirmektedir
    Bir tekerlekli sandalye almak için devletin bize verdiği destek yaklaşık 350, 400 tl civarındadır. Ancak bir engellinin sosyal hayata karışması , rahat bir şekilde işini görebilmesi,için sandalyesinin, hafif, dayanıklı, engellinin yaşına ,engel durumuna ,vücut yapısına uygun olması gerekmektedir.
    Ayrıca hastalığının ilerlememesi ve iyileşme sürecini de olumlu yönde etkilemektedir.

Bu tür sandalyelerin ise maliyeti yaklaşık 6000 tl den başlamakta olup devletimizin bizlere verdiği destek devede kulak kalmaktadır. ampute bireyler için protez alımında devletin maddi olarak baya yardımı oluyor da neden yürüme engellinin aktif tekerlekli sandalye almasında yardımı çok düşük kalmaktadır.
    diğer engellilere yapılan yardımı eleştirmiyorum ama , hepimiz engelliyiz. Aktif tekerlekli sandalye alımında devletin bizlere protez alımında yapılan destek gibi destek olunmasını istiyorum ,sosyal devletin gereği de bu olduğunu sanıyorum.

Bu konudaki eleştirilerimi bimer den başbakanlığa bildirdim tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarımda bimer e bu konuda sıkıntıları iletirler ise sevinirim ..

Üye
    Plumeria Avatarı

Gerçek Adı
    Gül
    Son Giriş
    24.10-2017
    Saat
    15:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    1

Devletin hangi yönden tam anlamıyla iyi olduğunu nerede gördük ki..
    Allah hepimize kolaylık versin, herkese geçmiş olsun.
    Ve Allahım kimseyi elden ayaktan düşürmesin, birilerine de Devlete de muhtaç etmesin.

Üye
    leomemo Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    04.08-2020
    Saat
    15:01
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    1

aminn, dua edip, sonrada sesimizi yüseltmek gerek .engelli bireyler olarak bürokraside daha çok ağırlığımız olacak yerlerde olmamız gerekiyor.

Üye
    Cloud. Avatarı

Gerçek Adı
    Enes
    Son Giriş
    20.03-2023
    Saat
    22:30
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    38
    Verilen Beğeniler
    4

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    manuel sandalye ödeneği nedir Allah aşkına nedir? Neydi 250 liramııydı? O ödeneği çıkartan ve uygun gören aptalları bulucaksın.
    O 250 tllik demir yığınına oturtucaksın.
    Belden aşağı sını bantlıcan. Yine makul oliym quadriplegic lerle empati yapmasın beyni yanar.
    5 gün kullandırcan.
    İşe gidicek.
    Toplu taşıma kullanıcak.
    Bozuk asfalt ın tadına bakıcak.
    O demir yığınını arabasına katlayıp koyucak.
    Rampasız kaldırımlarda pop atıcak.
    2 elini kullananların akülü sandalye ödeneği olmadığı için 2 km yol gitmesi gerekiyor sa manuel sandalye kullanıcak artık arnold schwarzenegger Olur
    Bunları yaparken yastığını poposunun altına koycak yada o 1cm bezde takılcak çünkü havalı minder ödeneği Yok
    Kısacası maddi imkanı yoksa yada biri destek çıkmazsa yaşam kalitesi bu.

5 gün sonunda hala diyosa 250 tllik güzel ve yeterli Daha lafım yok.
    Tekerlekli sandalye konusunda alım gücü yükselmedikçe Çin malı gibi ürünler yerlerini hiçbir zaman kaliteli modern sandalyelere bırakmıcak.
    yurtdışındaki sandalyelere çoğumuz anca internetten bakıcaz.
    Sadece Boynunu hareket ettiren insan baş kontrollü akülü sandalye değil refakatçi itmeli sandalye kullanıcak Bağımsızlık mı oda ne?
    parapleji olanlar uzun mesafeli sürüşlerde akülü sandalye opsiyonu olmadığı için kolları ölücek.
    Çoğu tekerlekli sandalye kullanıcısı hareket kabiliyetini tam kullanamıyacak vs

Buda o paraya alıcağınız sandalye

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12