TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 30 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    kasap_sadik Avatarı

Son Giriş
    07.11-2018
    Saat
    08:19
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bence yabancılığın sebebi bencillik...
    İnsanların bazıları engellileri sorun olarak görüyor ve ne kadar uzak dursam o kadar rahatım diye bakıyor..

Üye
    Riera Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    1

Nasrettin hocanın dediği gibi "damdan düşeni ancak damdan düşen anlar"

İlgili yöneticilerin kendileri veya yakınları engelli olmadıkça bizi anlamaları imkansız, kapitalist düzenin doruklarında gezinen bu ülkede vicdan, insanlık, evrensel kriterler v.b. maalesef vefat etmiştir, defnedeni yok.

Üye
    tsrahman Avatarı

Gerçek Adı
    Tayyip Rahm Saltoğlu
    Son Giriş
    15.01-2023
    Saat
    11:34
    Yaşadığı Yer
    Trabzon
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    4

Kendine hastalığı yakıştırmayan, vah vahçı zihniyetlerle dolu etrafımız. Düşünebilen her birey engelli engelsiz ne olursa olsun İnsan gibi davranılmayı hak etmiyor mu? Bu beklenti nasıl bir suç teşkil edebilir ki? En büyük engel düşünememek ve tiksinçlik verecekse birileri; ben biz değil onlar olmalı öyle değil mi?
    Gökhan Bey' e ve bütün görüş bildiren arkadaşlara kendi adıma teşekkür ederim.

Üye
    Gece Yolcusu Avatarı

Gerçek Adı
    şadi
    Son Giriş
    30.11-2013
    Saat
    16:31
    Yaşadığı Yer
    manisa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Görmek ayrı içinde bulunmak çok ayrı. Onun için kimse engelli nin halini engelli kadar anlamaz. Ayrıca bu engelli birinin diğer bir engelli arkadasina anlamadığı gibi şartlar aynı değil çünkü eğer içinde insanın vicdan yoksa ve kibir üst seviyede ise kimse kimseyi anlamaz. Biraz gerçekçi olursak Engelli ler bile bir birini anladigini sanmıyorum .

Çok sağol gokhan kardeşim beni bir çok şeyin adına koymamı vesile oldun . Balin tadını yemeyen bilmez ne kadar tarif etsen de bilemez.

Üye
    *Sevgili* Avatarı

Gerçek Adı
    Melike
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    03:59
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    1.235
    Verilen Beğeniler
    988

Ülkemiz henüz engelli bilinci konusunda emekleme aşamasında olduğu ve en önemli problem mimari problemler olduğu için ben yine de bunu bir empati sebebi, herkesin arada sırada yapması gereken bir deneyim olarak kabul ediyorum ve destekliyorum.

Üye
    idosente Avatarı

Gerçek Adı
    ismail
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:42
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    63
    Verilen Beğeniler
    0

samimiyetsiz geliyor bana yada 5 dk kalığına samimiler oda o sandalyeye oturduklarındaki ve kalkdıkları an unutacakları korkudan olsa gerek 5 dakika benim içimdeki yalnızlığı anlamaya yetmez...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Böylesi bir deneyim yaşayarak empati kurmak isteyen herkes de aynı değil tabii. Yani, içlerinde samimiyetle anlama isteği olan da var mutlaka... Buradaki eleştirilerimizin amacı da kalp kırmak, üzmek değil. Biz sakatlar konuyla ilgili böyle düşünüyoruz, bu pencereden baktığınızda bizi daha iyi anlayacaksınız demeye çalışıyoruz. Yani, derdimiz diyalog ve anlayıp anlaşılmak...

Üye
    tsrahman Avatarı

Gerçek Adı
    Tayyip Rahm Saltoğlu
    Son Giriş
    15.01-2023
    Saat
    11:34
    Yaşadığı Yer
    Trabzon
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    4

bizim penceremizden bakmalarını sağlamak her zaman anlayış açısından faydalı olacaktır. zaten bize acımalarını değil var olduğumuzu ve ihtiyaç duyabildiklerimizi farketmelerini sağlamak istemiyor muyuz?

Üye
    idosente Avatarı

Gerçek Adı
    ismail
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:42
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    63
    Verilen Beğeniler
    0

empati yapmak istiyorlarsa işin kolayına kaçıp 5 dk t.sandalyeye oturmasınlar bizlerle aynı şartlarda aynı imkanlarla 1 ay yaşasınlar bu ülkede daha samimi olur

Üye
    indigo_girl Avatarı

Gerçek Adı
    .....
    Son Giriş
    10.01-2015
    Saat
    18:13
    Yaşadığı Yer
    YOK
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

antipati uyandırmaz bence hiç anlamayan birine birazcıkta olsa anlayabilme olasılığı verir.

sevgililer bile birbirinin duygusunu anlamazken sağlamlardan bunu beklemek hayal gibi duygu olarak anlamak

Üye
    mami23082 Avatarı

Gerçek Adı
    Muhammed
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    19
    Blog Mesajları
    3

bence de antipati uyandırır sonuç olarak ne o yani tenezzül ediyorsun sandalyeye oturarak mı beni anlamaya çalışıyorsun karşımda oturup konuşmamışsın hayatında engelli insanlarla bişeyler paylaşmamışsın ve sadece sandalyeye otur vicdanını rahatlat bu böyle olmaz olmamalı da fikirlerim sizinle aynı yönde
    ayrıca ne kadar yakın arkadaşınız olursa olsun toplumun yargı kalıplarından çok farklı düşünemez mesela ben bir örnek vereyim ben ünide sağlam bi kızdan hoşlanıyordum bi arkadaş dedi ki hiç konuşma bence nasıl olsa kabul etme olasılığı az zaten yani beni bilen tanıyan değer veren birinin bunu demesi biraz koydu ama dediğim gibi toplumun bütün önyargılarından kendini soyutlaması ne bizim için ne de başkası için zor bence
    engelli sağlam birbirimize önyargılarımız var ve bunu aşmanın yollarını ancak üstteki arkadaşların da dediği gibi arkadaş olarak komşu olarak eş olarak hayatlarına girdikçe yavaş yavaş değişecektir inşallah

Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    2.460
    Verilen Beğeniler
    3.459

bir gunluk empati ile tekerlekli sandalye kullananlar baston kullananlar gozunu baglar azda olsa korun yuruyemeyenin topalin neler yasadigini iyi niyeti anlamaya calistigi kadar anlar

ama sagirlarin ne yasadigini kulagini tikayarak anlamaz. sagir olarak bizleri daha rahat daha isi kolay duymadiklari icin hosuna gitmeyecek seyleri duymayarak hayatlari daha kolay oldugunu bile dusunenler var kulagina pamuk tikarsa gene ses duyuyorlarmis birde bagirinca ses duyuluyorya bunu illede konusmayi anlama saniyor duyan insanlaroyle sansinlar ne diyelim bende duyanlarla empati kuruyorum onlara zorluk yukluyoruz duymayarak

Üye
    Plumeria Avatarı

Gerçek Adı
    Gül
    Son Giriş
    24.10-2017
    Saat
    15:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    1

Sonuna kadar katılıyorum.. (:

Özellikle;
    Engelliler için etkinlik yapıyorlar tüm engellileri bir araya topluyorlar ve sadece aileleri dahil oluyor.
    Ne anladım? Engelli engelliyle tanışsın çabasında mısınız? Ha durum öyle de olmuyor ki
    Ayırmak yerine toplumda bir yer etmeye çalışılmalı.
    1 günü bırak 1 hafta denese bizim gibi yaşamayı yine de anlayamaz sanırım.
    Bizdeki olan şey sadece eksik olan organımız değil ki bu zamana yaşadıklarımızı nasıl deneyimleyecek?
    Ameliyat mı edelim
    Bir şeyler yaptıklarını göstermeye çalışır gibi iş yapıyorlar amaç biz değilmişiz gibi..

Üye
    PURHAPS Avatarı

Gerçek Adı
    PINAR
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    VENÜS
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

@Plumeria cok haklısınız. empati yaparken bile gun sonunda ,reklamlardan sonra hayatına kaldıgı yerden devam etme garantisinin verdiği rahatlıkla nasıl empati yapılır ki....engelli bir bireyin sağlığı icin duyduğu kaygı,yasadığı zorluklar bunlar yasanır sadece,taklid edilmez,empati yapılamaz

Üye
    ılgaz20 Avatarı

Son Giriş
    26.08-2022
    Saat
    22:16
    Yaşadığı Yer
    Denizli
    Alınan Beğeniler
    55
    Verilen Beğeniler
    26

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Denizli Haberleri - Tekerlekli sandalyeyle empati yaptılar - Yerel Haberler
    Denizli'de yapılan "empati" yürüyüşünde gıcır gıcır asfalt yolda akülü sandalyelerle geçit töreni düzenlendi. Denizli'de ara sokakların tamamı kilit taş döşelidir ve kaldırımlarda kullanılan traverten döşemelerde yer yer küçük oyuklar görülmektedir. Aslında görülmemektedir çünkü akülü sandalyeyi ne kadar dikkatle sürersem süreyim bu oyukları ancak 1,5 metreden yakın bir mesafe kala seçebiliyorum, ve insanları tehlikeye atmamak için ani kaçınma manevrası da yapamıyorum. Üstelik traverten yağışlı havalarda yaşlı genç engelsiz ayırt etmeden herkesi kaydırıyor. Başkan mı? S kasa mersoyla geziyor 3 4 yıldır...

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12