TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 29 mesajın 16-29 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    demirc Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    16
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    güzel kardeşim sağlıklı birey yaptıklarıyla engelli birey yapamadıklarıyla değerlendirilir biz ne yaparsak yapalım paramız işimiz ne olursa olsun hiçbir önemi yok insanlar bizi işitme cihazı beyaz baston koltuk değneği tekerlekli sandelye olarak görmeye devam ediyor maddi gücümüzün önemi yok ben insanların gözünde dilenci statüsündeyim tabi bunda sağolsun engelli arkadaşlarımızında katkısı bir hayli fazla elk su doğalgaz benzin vs.. beleş olsun devletin vermesi gereken sandelyeyi hadi kapak toplayalım engelli kardeşlerimize destek olalım zırvalığını desteklerseniz toplumun sizi adam yerine koymasını bekleyemezsiniz paranız olduğu zaman değişen çok şey var mesela hastanede canımla boğuşurken kimse ziyaretime gelmezdi şimdi hatrımı sormak için gelenler baya fazlalaştı ftr için hastaneye yattığımda refakatçi bulamadığım için parasıyla adam tuttum şimdi boktan bişey için hastaneye yatırıldığımda refakatci adayları arasında seçim yapmam gerekiyor birşey istermi korkusundan telefonuma cevap dahi verme zahmetinde bulunmayan insanlar arayıp hatrımı soruyor tabi bunca zahmetin sonunda istenenler hep aynı ya borç ya araba yada kefil olma sizin güç anlayışınız insanların sizi yolunacak kaz gibi görüp sömürmeye çalışmasıysa evet para güçtür

Üye
    mayhan2515 Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet
    Son Giriş
    03.11-2016
    Saat
    11:01
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    9

Evet ama kardeş haklı olduğun yanlar var. Ama bu kadar da katı olma dinimizde dayanışma yok mu? Kapak toplamak ne zamandan beri acizlik oldu bu yaklaşımın ben ce yanlış ama farkındayım ki çok dolusun ondandır diyorum.. engelli olmak yolunacak kaz olarak görenlerin yanında ondan çok fazla engelli insan değerinde görende ve el üstünde tutanların var olduğunu ve bunların da azımsanmayacak kadar çok olduğunu unutmayalım ... Yine iyimser olmak lazım ve para önemli bir etken olduğunu unutmayalım ama o kadar da önemli değil yeter ki insana insan olarak bakabilirsek ...

Sakatlık Çalışmaları
    Süleyman Akbulut Avatarı

Gerçek Adı
    Süleyman
    Son Giriş
    01.04-2014
    Saat
    00:22
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Tartışmalardan genel olarak çıkan sonuç... sorunların daha ziyade algıdan kaynaklandığı yönünde yanılmıyorsam.

Tabi bu aslında karşılıklı olarak birbirini etkileyen bir süreç.. ekonomik sorunlar ve erişim sorunları yüzünden oluşan bağımlılık hali zamanla algıyı olumsuzlaştırıyor, olumsuzlaşan algı da dönüp, engellinin ekonomik ve sosyal katılım durumunu daha da kötüleştiriyor. BU iş öyle bir noktaya geliyor ki, bireysel olarak bu döngüyü kıran, iyi bir eğitim alan, kendi ekonomik gücünü oluşturan engelli bile bu yaklaşımdan kurtulamıyor. O yüzden durumunuz ne kadar iyi olursa olsun, örneğin kimse (ya da en azından ezici bir çoğunluk) çocuğunun bir engelliyle evlenmesini istemiyor. Bir görme engelli olarak hukuk fakültesi bitiriyorsunuz, ama sizi santralde telefonlara bakan bir görevliye dönüştürüyorlar. Öğretmen oluyorsunuz, veliler engelli öğretmeni istemiyorlar. Örnekler çoğaltılabilir.

Tabi ki toplum içerisinde engelli bireyi, tıpkı toplumun din, etnik köken ya da mezhep farklarını bir olumsuzluk olarak değil, tam aksine, bir zenginlik olarak gören, onu toplumu yücelten, geliştiren bir unsur halinde algılayan bireyler de var. Ama ne yazık ki bu bireyler çok küçük bir azınlık. Azınlık diyorum çünkü azınlık değil de çoğunluk olsalardı, engelliler bu kadar dışlanmış, ötekileştirilmiş, yok sayılan ve zor şartlarda yaşayan, hatta daha da önemlisi, eşit olamayan vatandaşlar olarak kalmazlardı.

Üye
    nehirsu Avatarı

Gerçek Adı
    nil
    Son Giriş
    30.06-2017
    Saat
    21:26
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

sorunun algılamadaki eksiklik olduğu konusunda size sonuna kadar katılıyorum süleyman bey. ancak çözüm nedir? nasıl bir eğitim? nasil bir bilinçlendirme gerekiyorki artık toplumdaki bu utançverici algı bozukluğu ortadan kalkabilsin? utanç verici diyorum çünkü gerçekten hala bunları konuşuyor olmamız bana utançverici geliyor.

Üye
    mayhan2515 Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet
    Son Giriş
    03.11-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    9

nehirsu;

Yine aynı kelamları yazacam öncelik hedefimiz kendimiz den başlayarak yavaş yavaş gücümüz nisbetinde hak ve hakikat çercevesinde yanlış olan bu gidişaşı düzeltmeye çalışmalıyız...Şu var ki kararsız ve kısır bir döngü içinde olmamalıyız...

Üye
    nehirsu Avatarı

Gerçek Adı
    nil
    Son Giriş
    30.06-2017
    Saat
    21:26
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

doğru olmakla birlikte artık bu çözüm yetersiz ve geciktiricidir bence. kendi savaşımızı verirken çok daha profesyonelce daha başka şeylerde yapılmalıyeterli o

Üye
    mayhan2515 Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet
    Son Giriş
    03.11-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Dünya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    9

nehirsu;

Olsun gayreti elden bırakmamalıyız amatörde olsak...

Üye
    mami23082 Avatarı

Gerçek Adı
    Muhammed
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    19
    Blog Mesajları
    3

ya tamam toplumun çoğunluğu sıkıntılı ama yeni yeni aşılan bişey bu toplumda elbette sadece kanun önünde eşitlik işe yaramaz ama yavaş yavaş gelişeceğini de düşünüyorum ... amerikadaki siyahi abilerimizinde gidişatı bu yöndeydi ayrıca burada yazanlarda çok sertler şahsen ben bu kadar karamsar değilim benim etrafımdaki kız arkadaş ilişkilerim dışındaki bütün ilişkilerimin çoğunda engelli olmamın önemi yok yada öyle davranıyorlar ki gayet başarılılar ALLAH razı olsun hepsinden okulda 2 sene boyunca aynı evde kaldık beni indirip çıkarmaları dışında evin hiçbir işine de karışmadım huysuz ve sinirli adam olmama ragmen çocuklar bana birkere bile sinirlenmediler bir kere de işini kendin yap demediler biz kardeşiz elbette yapacaz dediler bunlar sadece okuldakiler değil mahalledekilerin bir kısmı da öyleydi yani bu kadar karamsar yaklaşmayalım ben şahsen herşeyin düzeleceğini düşünüyorum haa kız erkek ilişkilerinde ben de hiç başarılı olmadığım için bişey diyemeceğim ayrıca evet bazı insanlarda önyargılıdır bu arada yazı çok başarılı olmuş belki bu sitedeki sadece engellilerle alakalı en başarılı yazılardan biri

Üye
    burhanettin Avatarı

Son Giriş
    14.08-2017
    Saat
    13:10
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Engelliler zaten farklı insanlar sonradan fark arayışı icine girmenin hic anlaşılır bir tarafı yok. Bu evrensel yaş sorunu bizlerin bir gôrevi var yaşama bağlılık ( ôlü sevicilerden olmadığımızı) herkese kanıtlamak, yarışmalarda en iyi ikinciyiz bunun farkındalığını bilelim yeterki bunun hakkını arıyalım

Üye
    burhanettin Avatarı

Son Giriş
    14.08-2017
    Saat
    13:10
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Sadece kanun önünde eşit deyil algılardada eşit olalım? Malisef engelliler kanun önünde eşit olmadığından algılardada eşit veya özgür olamıyorlar, azınlıkta olan biz engellilerin kafa ve ruh hali herzaman geride kalıyor,
    Kanun önünde engelliler eşit olsa, insanlık parcalanmaz bir bütün olarak yaşardı, terör, mafya, kundakcılık, fidye, savaşlar vb olmazdı, Engelliler kanun önünde eşitdeyildir eşitde olamazlar bu yaşamın gerceği,
    Her oyunun kuralları vardır birleri herzaman birinci olmak zorunda biz ne kadar takım anlayışı içinde olsakda, Bence insan kendini bilmeli Kuran'ı ve insan haklarını, Yıllarca Adanalılara ve Kayserilere ôzel kanunlar yapıldı Dolar onlar için ayarlandı, benzin fiyatları ve Gayimenkul onlar için defalarca değiştirildi,
    Kanun önünde engelliler eşit deyil, bizdaha ôlmedik Tıp dada eşit deyiliz hatta insanhaklarında bile! maşerde eşit olurmuyuz olmazmıyız bilmiyorum, benim algılarım veya gerçeklerim bunlar. Günümüzde yeni kanun tasarıları ve yeni Anayasa düzenleniyor, yani gecmişe mazi, su iç bunun üstüne
    Ïnsanlar yaradılıš özelliği Abi kardeş, Abla bacı olarak doğar sonraları nufus artar kimimiz dayıya kimimiz halaya dönüşürüz.farklı farklı huylarımız olur, sorunlarımız ve dertlerimiz olur karşımızdakini algılama özelliğimiz de kimine göre gelişir kimine göre geri kalır.
    Engelliler hayata zaten kardeş olarak ortak olarak geliyorlar eee kayınçomuz bu duruma beleş olarak bakıyor kıskanclığından cahilliğinden fesatlığından Dağı sırtlanıp, ateşte yürúyor, canbazlık yapıp orangutanlık yapıyor, úzülüyorum bir engelli olarak,

Üye
    exof Avatarı

Son Giriş
    16.05-2023
    Saat
    19:27
    Yaşadığı Yer
    dünya
    Alınan Beğeniler
    11
    Verilen Beğeniler
    5

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    engelliler ) üzülerek söylüyorum engelli değil, engellenenler olarak hayatımıza devam etmek zorunda bırakılıyoruz.

erişebilirlik sorunu eşitliğin önunde hala dağ gibi duruyor
    Erişebilirlik sorunu çözümü, kendını temsıl makamında gören engelliler adına iş yapan kendını yetkın goren dernek stk temsiliyetini hakıyla yapmayan nekadar yönetici varsa onların pasifliğinden kaynaklanmaktadır.
    -sırf erişebilirlik konusunda çözüm üretemedıklerı için diğer engelemeleri es geçiyorum.
    Harekete geçirilebilse bir en fazla iki yıl içerisinde engellilerin erişebilirlik sorunu ortadan kalkacaktır
    Yasa onunde 'eşit' olunamamanın nedeni en önemli nedeni erişebilirlik kım ne derse desin

-İş hayatında neden ben engellenmemiş bireyden iki kat efor sarfedeyımkı kı bunu yapmak zorunda bırakılıyorum
    -Sosyal hayata farklılığım gereği niye ötekileştiriliiyorum bunuda anlamıyorum halbukı ben kımseyı goz rengınden ten rengınden sac rengınden ötekıleştırdığımi hatırlamıyorum

sözun özu
    Sorunun kaynağı bizleriz kendilerini, bizi temsılıyet makamında görenlerdir.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12