TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 23 mesajın 16-23 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Bio Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    121
    Verilen Beğeniler
    293

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Söylemler ile düşünce ve uygulama arasındaki uçurumlar birde samimiyetsizlik..

Üye
    sağlam türk Avatarı

Gerçek Adı
    recep sağlam
    Son Giriş
    18.02-2021
    Saat
    12:08
    Yaşadığı Yer
    samsun
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

bir kere kardeşim engelli birey kendi ile barışık olacak ve daha sonra kendisini ve sorunlarını iyi ifade edecek ve sorunların çözümü noktasında herkese eşit mesafede olacak dernekçilik yapan arkadaşlar bilir her siyasi partiye eşit olacaksın bir de partiler arası ayrım yapıp ben sağcıyım o solcu işim olmaz ya da ben solcuyum o sağcı işim olmaz deyip onların gözünde kötü izlenim bırakmayacak ve en önemlisi dernekçilikte ve engellilikte siyasi olarak ayrım gözetmeyecek yani önce kendi içimizde hiçbir şekilde ayrım yapmayacağız ve bu sayede isteklerimizi ve düşüncelerimizi gerçekleştirebiliriz

Üye
    aysel2727 Avatarı

Son Giriş
    03.11-2017
    Saat
    01:45
    Yaşadığı Yer
    baku
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merabalar ben oyretmenim engelli deyilim ama FAdan dolayi hareket bozuklugum var calisdigim okulun muduresi bu nedenle isden atmaya kalkdi benii cok asagiladi(((dava acdim ama simdi de inkar ediyo((

Üye
    remzi71 Avatarı

Gerçek Adı
    remzi
    Son Giriş
    29.06-2014
    Saat
    23:17
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

cok sacma kapitalist sistem elbette dört dörtlük degilama onun karsısında savundugunuz sacma sömuru sistemlerinden çok daha iyi.

en azından bir sekilde calısarak veya zekasını kullanarak insanın dahacok kazanma ve zengin olma sansı var. ayrıca ben bakıyorum etrafımdakı kapitalizme karsı olan genelde cogu aynı mezhepten ve sol goruslu arkadaslara hepsınınde tuzu kuru gelırı gayet yuksek ve o karsı oldukları kapitalist ulkelerın markalarındanda vazgecemiyolar. ama her ne işse yinede kapitalizme karsılar. daha bugun ankarada işyerime gelen bir chp de siyaset yapan ama mutahitlikle ugrasan bir asırı solcu arkadasla konusuyordum. basladı uzuluyorum yaa dedi insanların hali cok kotu ulke nolacak boyle bılmıyorum. secımlerdede ısrarla benımle ıddıa ediyordu akp bitti bu secimde ankarayı silip supurecegız diye ben ise onların halkı anlayamadıgını hesaplarının yanlış oldugunu ısrarla söylemöeme ragmen iddia ediyordu tabiki yine dogruyu ben görüyordum üstelik bir oyumla onu destekledigim halde cünkü bir sevdigim belediyeci abime söz vermiştim...konuya dönersek en sonunda kendimi tutamadım...bu adamın yaklasık bes altı tane cok katlı blok insaatı var abi dedim sen halkı bu kadar düsünüyosun ya önce kendinden baslasana yakınında olan beş on hatta yirmi kişiye bir el atsana son model bmv ye binip lüks evde oturup halka uzulmekte herhalde ancak bu chp li siyasetcilere mahsus bir ahmaklık olsa gerek.......

Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    2.584
    Verilen Beğeniler
    3.620

hehehhhe valla alemsakatin ayirimciliga ugramasiyle chp nin alakasinida gorduk sayende gozume carpmadiydi.
    chp komur makarna dagitamiyo cunku iktidar degil. melihin ramazan cadirlarini kurmasina az kaldi biz engellilerde sadakaya muhtacizya chp diilde bmwli mueahhitte azicik sadaka versin sakatlara diyosun. sosyal devlette belediyeler ayirimcilik yapmasin once. kiii melihin yaptigi yollarda iki damla yagmur dusunce balikadam gereklisaglam iki ayaklilar bogulacak altyapisiz yollarda. bizim sakatlar yola sokaga cikmasin ise filan gitmesin ramazandan ramazana melihin cadirlarinda karni doyar yagmur filan yagmadiginda. chp suclu ya kurbandada et kesmemisler etsiz kalmasin diye akpler veriversin iste.kapitalist diyosun ya chpyi sadaka kulturuyle abat edersiniz akp sayesinde

Üye
    sedatgedik Avatarı

Gerçek Adı
    sedatgedik
    Son Giriş
    20.06-2017
    Saat
    00:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

buna ne denirki kardeşim... insanlık gerçekten vijdanen yok olmuş...

Üye
    ilhanyalcin Avatarı

Gerçek Adı
    mimar İlhan YALÇIN
    Son Giriş
    27.11-2016
    Saat
    17:28
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar herkes yazmış benim fikrimde konuya bir objektif - birde subjektif açıdan bakmanın yarar sağlayacağına inanıyorum.

1. İdolojik olarak baktığımız zaman bizlerin tarafı kaçınılmaz olarak antikapitalist düşünceye sahip olmamız gerekliliğidir.Mehmet arkadaş için bu müslüman antikapitalistler olabilir.
    2. Ayrımcılık ve Ayrıştırma her kapitalist toplumlarda katmer katmer oluşur engellisi,yoksulu,işsizi vb. Günümüzde örnekleri oldukça fazla bu nedenle ayrımcılığın sadece bizler için değil toplumun her kesiminde olduğunu ve katmanlaştığını görüp öncelikle top yekün mücadele gereklidirki birinci aşamadan sonra kendi derdimize düşelim.
    3.Günümüzde iş hayatı ise berken arkadaş özel sektörde çalışıyor anladığım kadarı ile yıllarca kendi şirketlerimde yöneticilik yaptım yüzlerce kişi çalıştı. Özel sektörde personelin işine ve verime bakılır hiç bir yöneticinin gözünden verimli personel kaçmaz ve kaybetmek istemez. Bu nedenle yaptığımız her işte işimizin gereğini fedakar bir şekilde yerine getirelim ödülünü mutlaka alırsınız.
    Resmi kurumlara gelince orada tecrübem sadece gözlem , Gözlemime görede kimseye bakmadan , duymadan verilen görevi yerine getirmek olduğuna ve özel yaşantı ve düşünceleriniz ile çalışmanın tamamen ayrılması gerektiğine inanıyorum.
    Arkadaşlar Allah bizlere çok farklı üstünlükler vermiş emin olun örnek olarak ortapedik özürlü arkadaşların %85 i zeki. Bu engellerine göre değişiyor.
    Kendimize güvenimiz tam olsun öne çıkan engelimiz değil öne çıkan sağlam idolojimiz , Sağlam kültürümüz , sağlam işimiz konusundaki geniş bilgimiz , Sağlam ahlakımız , vb

Üye
    mami23082 Avatarı

Gerçek Adı
    Muhammed
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    19
    Blog Mesajları
    3

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    engelli ayrımcılığı bence sadece das kapitale düşmanlıkla açıklanamaz engellilere yardım edeceğini söyleyen sosyalist düşünceli insanların da çok samimi olduğu söylenemez hele ki godoman kısmının samimiyetinden hiç hayır gelmez çözüm bence daha etik ve daha insana özgü olmalı bu yüzden İslamiyeti öneriyorum İslamiyet insana insan olduğu için değer verir insan olduğu için mahlukatın en kıymetlisidir ve insanlar arasında üstünlük takvadadır yan, ALLAH'ın kurallarına uyan daha fazla iyilik yapan daha fazla yardım edendedir.Toplum halinde yaşamanın ana sebebi birbirimize yardım etmektir elbette yardım ederkende bazı karşısındakini üzmeyecek şekilde yada kendi nefsini tatmin etmek için değil kardeşine yardım edip ALLAH'ın rızasını kazanmak içindir.Ama malesef toplumun sosyo kültürel olarak değişmesinden ötürü bazı kavramların içi boşaltıldı ve çok yanlış anlamlar kazandırıldı sadaka gibi ...Sadaka zannedildiği gibi zenginin fakiri başından defetmesi için kullanılan karşısındakini ezerek ve üzerek verilen kendi nefsini egosunu tatmin etmek için verilen bişey değildir .Aksine kalbi ısıtması karşısındakine güzel hissettirmesi gerekir .Tebessüm sadakadır , babanın oğluna bişey öğretmesi sadakadır , eşine yardım etmen sadakadır . Sadakanın kullanıldığı yerlere bakarak aslında hep samimiyetin iyi niyetliliğin olduğu yerlerde kullanılmıştır şu andaki gibi dilenciye 2 3 lira atıp başımın gözümün sadakası olsun diyerek karşındakini rencide edersen sadaka olmaz, gösteriş olur aksine.Hz. peygamber sadaka ile ilgili olarak şöyle buyurmuştur: "Güneşin doğduğu her yeni günde kişiye, her bir mafsalı için bir sadaka vermesi gerekir. İki kişi arasında adalet yapman bir sadakadır. Kişiye hayvanını yüklerken yardım etmen, bir sadakadır. Güzel söz sadakadır, namaza gitmek üzere attığın her adım, sadakadır. Yoldan rahatsız edici bir şeyi kaldırıp atman, sadakadır." (Buhari, Cihad, 72, 128; Müslim, Müsafirun, 84). Başka bir hadislerinde de, "Kardeşine karşı izhar edeceğin tebessümün bir sadakadır. Emr-i bi'l-ma'rufun ve nehy-i ani'l-münkerin sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yolu gösterivermen, sadakadır; gözü sakat kimse için görüvermen, sadakadır (yardımcı olman); yoldan taş, diken, kemik (gibi şeyleri) kaldırıp atman, sadakadır; kovandan kardeşinin kovasına su boşaltman, sadakadır." buyurmuştur (Tirmizi, Birr, 36) Görüldüğü üzere gayet basit ve karşısındakini manen üzebilmesi mümkün bile değildir.Kaldı ki insanın maddiyata değer verdiği bu günlerde hepimizin maneviyata iyiliğe güzelliğe birbirimize iyi söze güzel bir gülümsemeye ihityacımız var sadece bunlar da değil .. Herkes birbirinin hakkını korur gözetir ve saygı ve sevgiyle yaklaşır .. İnsanın derdine sıkıntısına saygı gösterilir eleştirilmez kötü söz söylenmez.. ALLAH katında önemli olanın ki inananlar için önemli olan da bu olmalıdır “Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar fakat o sizin yüreklerinize bakar.” (Müslim, Birr, 45) şeklinde anlatılmıştır esas olan yürektir niyetlerdir amellerdir biçimin ve bedenin ALLAH katında önemi yoktur inananlar için de önemli olan ALLAH katında önemli olandır.Elbette bu zamanın insanları bunu unutmuş olabilir ama hatırlatmak ve öğrenmekle çok şey kazanırız inancındayım.Ayrıca Peygamber efendimizin hayatındaki örneklerde çok güzel bir şekilde islamiyetin engelliye daha doğrusu her insana bakış açısını anlatmıştır.Görme engelli sahabe olan Ümmü Mektum’a sahabe içerisinde yüksek payeler vermiştir. Öncelikle onu Mus’ab b. Umeyr ile birlikte Medine’deki Müslümanlara Kur’ân öğretmekle görevlendirmiş, (Buhari, Tefsir, A’lâ, 1) ardından onu, Bilal-i Habeşi ile birlikte Mescid-i Nebevi’nin müezzinliğine tayin etmiştir. (Buhari, Ezan, 11; Müslim, Salat, 8) Bu vazifelerin yanında savaşlara giderken onu Medine’de yerine tam 13 kez vekil bırakmış; Ümmü Mektum, geride kalanlara namaz kıldırmıştır. Hz. Peygamber’den sonra onun halifeleri de bu muhterem sahabeye çok önemli görevler vermişlerdir.Yani görme engelli olması ona değer vermesine ve onu birçok önemli görevde hem eğitip hem de çalışmasına asla engel olmamıştır.Bu da insana insan olduğu için değer veren Hz. Muhammed'in en güzel örneklerinden biridir.Engellilere bu yönde verilen pozitif ayrıcalıkların çoğu da Hz. Muhammed (s.a.v.) le başladığına inanılır zira başka kaynaklarda engellilerden pek iyi şekilde bahsedilmez.Allah Rasûlü (sav)’nün önemli görevler verdiği engelli sahabelerden birisi de Muaz b. Cebel (ra)’dir. O, ayağı aksayan Muaz b. Cebel (ra)’i Yemen’e vali olarak göndermiştir. (Buhari, Cihad, 164.) Hz. Peygamber zamanında, engelli olmalarına rağmen kendi istekleriyle savaşa iştirak eden sahabeler de dikkat çekmektedir. Bunlardan en önemlisi ayağı aksak olan Amr b. Cemuh (ra)’dur. O, bir gün Hz. Peygamber’e gelerek, “Ey Allah’ın Rasûlü! Eğer ben şehit oluncaya kadar Allah yolunda savaşırsam cennette bu topal ayağım düzelmiş bir şekilde yürüyebilecek miyim?” diye sorar. Hz. Peygamber, “Evet” der. Amr, Uhud Savaşı’nda şehit olur. Savaş meydanında Amr’ın cenazesiyle karşılaşan Hz. Peygamber, “Ben sanki seni cennette bu ayağın iyileşmiş bir vaziyette yürürken görüyor gibiyim” buyurur. (İbn Hanbel, V, 300.) Engelli olmasına ragmen savaşa katılmak isteyen ve cennete gitmeyi isteyen engellileri de geri çevirmemiştir Onların onurlarını kırmamış onları insanlarının içinde rencide etmemiştir.Bu örneğe ilaveten Allah Rasûlü (sav) “İki sevgilisi olan gözlerini almak sureti ile kulumu sınadığımda sabrederse, o ikisi yerine ona cenneti veririm” (Buhari, Merda, 7.); “Bir Müslümanın başına gelen hastalık, dert ve hüznü Allah o kişi için günahlarına kefaret sayar” (İbn Hanbel, Müsned, III, 24.) sözleriyle de sabreden engelli engelsiz herkese günahlardan arınma ve cenneti vadetmektedir.Ayrıca Peygamber Efendimiz engelli sahabe için kız da istemiştir ve evlenmelerine çok büyük vesile olmuştur .Evlendikten sonra da onlara hayır dualarını eksik etmemiştir yani engellileri her yönden topluma kazandırmıştır engellileri dışlamak bir yana onlara engelli oluşlarını hatırlatacak söz bile söylememiş söyletmemiştir böylesine güzel davranışlara sahip İslam dininin Peygamberi Hz. Muhammed(s.a.v.) dir ki bize her konu da örnek olmuştur. ALLAH O'ndan razı olsun inşallah bizi de O'na komşu etsin ...

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12