TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 22 mesajın 16-22 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    engelliler Avatarı

Son Giriş
    14.08-2021
    Saat
    22:25
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    guzel olmuş iyi duşunmuşsun OturanBoga
    bende anlatayım 2000 yılında evraklar gelmeyince ben gittim memur bey hocam diyince zoruna gitti.?Burası cami degil dedi ben devletin memuruyum diyince içimden baya guldum.Sanki adama kotu bi şekilde hitap emişim gibi neyse bende komutanım moduna geçtim benim evrak yolda kaldı galiba dedim bana git gel yaptırmaya başladı.ben iyice sinir olmuştum hatta bi ara adamı oldurmeyi bile aklımdan geçirdim o an aklımdan ulan ben askere giderse bunların hepsi piskopat ayvayı yerim diye aklımdan gecirdim neyse hastaneye sevk ettiler sonra ugraş dur.çok sıkıntılı sureç saglam olsan zaten ugraşmasın gider paşa pasa yaparım dersin.ama şuna anladım benim hiç şansım yoktu 4 cm kısalık vardı bacagımda zaten ama kimsenin gormeye niyeti yoktu avn zengin hastalıgı diyodu doktor benim gibi bi garibanı niye buldu diye hep kendime sormuşumdur.ama şukur bunada.ama gerçekten iyi insanlarda var hayatta yoksa hayat çekiilmez olurdu dogadaki yaşamdan farkı kalmazdı guçlu gucsuz yok ederdi

Üye
    engelli_eskisehir Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim
    Son Giriş
    29.10-2019
    Saat
    01:45
    Yaşadığı Yer
    alabama
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

konu hakkında kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum.

Haydarpaşa GATA'ya çürük raporu almak için başvurdum. Yaklaşık 1 ay sürdü. abartmıyorum tam 1 ay boyunca defalarca hastaneye gidip geldim. Allah'tan evim İstanbul'da olduğundan kalacak yer sorunum yoktu. ama beni en çok üzen olayı anlatmak istiyorum:

Sırayla tüm doktorları geziyorum. Aslında görmem gereken sadece ortopedi uzmanı. engelim çıplak gözle görülebiliyor. buna rağmen diğer doktorları da basit bir imza için gezdirdiler. sıra psikiyatri doktoruna geldi. normalde bu doktorun insanların psikolojik rahatsızlıklarını tedavi etmesi gerekir ama bu adam benim normal psikolojimi bile bozdu.

ne istiyorsun? dedi. elimdeki kağıdı gösterdim engelliyim rapor için geldim dedim.
    bana özürlü raporu mu ? diye sordu.
    hayır efendim, engelli raporu dedim. (koskoca doktor olmuş ama insan olamamış.)

bana inatla tekrar: ÖZÜRLÜ raporu için filan yere git ordan filanca mühür vursun imzalasın diye inatla ÖZÜRLÜ kelimesini kullandı. bunu yaparken suratının ifadesini görmeliydiniz. İnşallah kendisi de birgün engelli olur. Suratında meymenet olmayan biriydi. Ben bu insana doktor der miyim?

Ondan sonra doktorlar dayak yedi diye isyan ediyorlar. Askeri doktorlara kimse cesaret edemez ama sivil doktorların da kafa yapısı aynen böyle. bu zihniyetteki doktorlara yazıklar olsun!

Diğer bir uzman doktor ise hiç sebep yokken bana hakaret etti. ben girmeden önce bir asker içerdeydi. çocuğun acı sesleri dışarıya geliyordu. resmen dayak yiyordu içerde. ardından o çıktı ben girdim ve bana da bağırdı ortada bir sebep yokken. Allah hepsinin belasını versin.

Üye
    yasin258 Avatarı

Gerçek Adı
    Yasin
    Son Giriş
    20.03-2023
    Saat
    02:28
    Yaşadığı Yer
    Denizli/Merkez
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    0

Valla ben yaşadığım olayı anlatayım.
    Askerlik şubesine gitmiştim.Kaydım ilçede olduğu için gittik.Gezmeye gittim.Ben dedim hangi belgeler isteniyor?Adamlar beni hemen soyun yoklamaya girecen.Hatta hiç unutmam oradaki doktor tansiyonumu ölçtü.Dedi ki çok mu heyecanlandın dedi.Tabi ki dedim ya.Her gün mü yoklamaya giriyoruz dedim.Adam bastı kahkahayı.

U şeklinde masanın etrafında dediler senin evrak eksik geri git.Neyse ben merkezdeki askerlik şubesine gitmiştim.Adamlar o kadar ciddi ki.Bana dediler rapora imza attıracağım şu ayakla gir bu ayakla çık şunu yap bunu yap.Ben dedim sivilim kardeşim.Olsun sen yap dediler.

Ama şunu da belirteyim.Benim ailemde asker yada polis yok.Şunu da söyleyeyim bu ülkeye hizmet etmek herkese nasip olmaz.Hatta derim bazen keşke beni alın bende gideyim deseydim diye.Çünkü ben disiplini kuralcılığı severim.Biliyorum herkes nefret eder ama düzenden hiç kimsenin başına bir şey gelmez.Tabi askeri düzen biraz farklıdır.Kardeşim gitti abi ortam güzeldi falan filan diyorlar.

Ama ben millete bakıyorum adam askerlikten korkuyor.Bir şeyin emri altına girmekten korkuyorlar.Bir de üniforma meselesi var.Kardeşim bir yere gittiğinde saygınlığın oluyor ister istemez.Polis içinde geçerli asker içinde

Ama her zaman demişimdir.Keşke asker olsaydım!

Üye
    Master Avatarı

Son Giriş
    17.03-2023
    Saat
    14:04
    Yaşadığı Yer
    IZMIR
    Alınan Beğeniler
    49
    Verilen Beğeniler
    68

3 veya 4 kez asker hastanesine gidip "çürük" raporu almaya çalıştım. Git gel git gel sonunda almayı başardım.
    Bu arada raporu tekerlekli sandalyeyle ordan oraya koşturarak aldım.
    Ben hayatımda bu kadar rezil bir hastane görmedim! "İzmir Hatay askeri hastane"
    Tekelekli sandalye ile gelen bir engelliyi sen hangi hakla 3 kez 4 kez hastaneye çağırıyorsun ?
    Sonrada ben gidip 1 gün engelli askerliği yapmak için uğraşacağım öyle mi ! Geçeceksin onu TSK

Üye
    selim karaduman Avatarı

Gerçek Adı
    selim karaduman
    Son Giriş
    12.03-2014
    Saat
    23:55
    Yaşadığı Yer
    konya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar ben yeni bir üyeyim askerlik konusu bana göre dünyadaki en mantıksız işlerden birisi ve boşa zaman kaybı bende burdaki herkes gibi askerliğe elverişli değil yazısı aldım ama kader gittim iş yapacak gibi sözleşmeli işçi oldum ve kabus başladı bütün dengesiz kompleksli ve makam manyağı insanlar toplanmış bir araya 12 sene oldu allah nasip ederse kurtulmama 1 ay kaldı ve inanın askerlik mantıksız ve zaman kaybı

Üye
    Pegasus Avatarı

Son Giriş
    10.12-2018
    Saat
    01:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    53
    Verilen Beğeniler
    20

Sakat bedenle askerlik arasında doğrudan bir ilişki değil benimkisi. Askere gittiğimde bedensel olarak mükemmel denebilecek sağlıklı bir gençtim. Bu nedenle askerliğimi G. Doğuda bir dağ komando tugayında yaptım. Askerliğim boyunca Güneydoğuda Şırnak, Mardin, Siirt, Diyarbakır dağlarında çıkmadığım dağ tepe girmediğim mağara kalmadı. Çoğu zaman aç susuz çileli ve çok tehlikeli bir askerlikti bizimkisi. Komutanlarımız "bu millet fedakarlıklarınızı asla unutmayacak, bu ülkenin gerçek sahipleri sizlersiniz" diyordu. Biz de gerçekten ülkenin "gerçek" sahipleri olduğumuza inanmıştık. Taki askerden sonra geçirdiğim trafik kazasının ardından uğruna canımızı seve seve verebilecek şekilde kodlandığımız devletimizin gerçek suratıyla yüzleşinceye kadar. Sırtıma takılacak platinlerin parası gelene kadar hastane önünde 3 gün can çekiştim. Platinlerin parası gelmeyince o "kutsal" devletimiz beni ameliyat etmedi. Sonunda para bulununca devletimiz lütfedip değersiz hayatımı kurtardı. Sağlam bedenimi, kendi bekası için kutsayan ve bugun maaşımdan her ay kaliteli bir tekerlekli sandalye parasını sigorta primi olarak kesmesine rağmen tekerlekli sandalye için bana sadece 200 tl ödeyen devlet o...20 yaşında bir erkek kördür. Bugün olsa bu devlet için can vermemi isteyecek devlete sadece gülümserim...

Üye
    2xLcompton Avatarı

Gerçek Adı
    Kubilay
    Son Giriş
    14.12-2016
    Saat
    15:27
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Ben yaklaşık 1-1.5 ay önce Askerliğe Elverişli Değildir raporu aldım.

En başında 2013'ün sonlarına doğru ilk muayenemde 113 kilo 1.67 boy göstermeme rağmen erteleme yerine kilomu rapor'da 98 boy'umu ise 1.71 gösterip beni göndermişlerdi. Bunun yanında çapraz bağ & menisküs ameliyatı olmuştum ve adeta bir fiyasko geçmişti ameliyat sonrası yine sıkıntılarım devam ediyordu ( Bilmeyenlar araştırsın çok sıkıntılı bir ameliyat ) Ve sağ ayak bileğimdede kemik kayması vardı normal bir şekilde yürürken bile bi süre sonra burkulma oluyordu bunları tek tek dile getirdim film çektirdim ve a-a grubu arızalı , komando olamaz , askerliğe elverişlidir raporu aldım fakat hiç askerlik yapmama gibi düşüncem yoktu
    2014'ün sonuna doğru 4/4 tertip olarak başladım acemi birliğinde daha 2. gün çapraz bağ'ım aşırı zorlandığından tekrar nüksetti ve yere yığılıp kaldım .
    Hastaneye götürdüler orada sürekli yatak istirahati verip geçiştirdiler adeta dalga geçer gibilerdi sonuçta yatınca birşey değişmiyor yine sıkıntı var. Acemi birliği 21 gün boyunca yatak istirahatiyle bitti ve usta birliğine gittigimde yanlış hatırlamıyorsam 4. gün yemekhaneye giderken merdivenden düşmüştüm yine aynı ayaktan sıkıntı tabiiki
    Başka birliğe gönderdiler beni oradada artık psikolojim altüst olmuştu istanbul gata , izmir askeri hastanesi , bursa askeri hastanesi , manisa devlet hastanesi , edremit devlet hastanesi yine Balıkesir askeri hastanesi . Buralara sırf dizimden sıkıntılı olduğum için gittim ve sadece spor istirahati verdiler Onlardan ben istirahat yada hava değişimi istemiyorum ki sadece gerekli tedavimi yapın ağrıdan duramıyorum diyordum fakat nafile. Askerlerimize iyi bakıyoruz

Psikolojim altüst olmuştu her saniye ağrıdan duramıyordum ve bi süre sonra psikiyatriye çıkmaya karar verdim ordada nöbetlerde ayakta duramadğım için psikiyatri muayenelerim yarıda kaldı ve Ağrı'ya gönderdiler beni . Allah oradaki üsteğmen'den binlerce kez razı olsun ki ilk bakışta sıkıntımı anladı ve hava değişimi sonrasında geliyorsun çürük veriyorum dedi

Gerçekten rezil bir sisteme dönüştü iyice ve bizi askerlikten resmen soğuttular. Şimdi ise ameliyatımı kendi imkanlarım ile oldum yatıyorum . Umarım yeni asker olacaklar aynı sıkıntıya düşmezler , yada psikiyatriye kadar çıkartıcak sorunlarla karşılaşmazlar...

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

LinkBacks (?)

Başlığın Etiketleri