Volkan Yılmaz sormuş:
"Ama yine de, siz sakatların parti siyasetine dahil olma isteği ve milletvekilliğine aday olmaya artan talep hakkında ne düşünüyorsunuz? "
Bence öne çıkma gayretidir. yetmiş milyon sıradan insan arasından "kendini özel hissetme" çabasıdır. Sıradanlıktan, halk olmaktan kurtulup koltuk kapma savaşıdır
seçilmiş olmanın dayanılmaz keyfidir.
Niye böyle yorum yaptım peki? Ne saçma bir yorum di mi?
Merak etmeyin bu yorum bana ait değil. Yazdıklarına tanık olduğum bir yöneticiye ait.
Vatandaş eleştiri getirdiğinde, sinirlenip kavga ettiğinde, çalışıp kendince mucadele ettiğinde (doğru yanlış olması sorun değil burada), yani biraz ortada fazla göründüğünde,
yönetici geçmiş yönetim toplantısında vatandaşlar için yöneticilerine "Sakın muhatap olmayın onlarla, yetmiş milyon sıradan insanın arasında olmayı kabullemeyip işte fırsat bulur bulmaz sataşıyorlar size" diyor
Seçilmişlere bu gözle bakan yöneticiler, vatandaşa bu gözle bakan yöneticiler, seçilmiş olmayı "sıradanlıktan kurtulmak" olarak yorumlayan yöneticiler ve seçilmişler oldukça sakat ya da sağlam olmanın pek önemi kalmıyor yani.
Sorun "dert, mucadele" olmadıktan sonra isterse sakat olsun bir şey değişmez.
ayrıca bir diğer konu da lutuf konusu. seçilmiş olmayı lutfuna baglamayı beceren yönetici hukumdarlığı, fetişizmi de var.
yönetime gelmeyi ve getirmeyi lutuf sanan bir cehalet
tabanda ne dönüyorsa yukarısı da aynen öyledir.
burada vatandaşının görüşünü bir kere sormayı akıl edemeyen yönetici, AKP'nin buradaki versiyonundan başkası değildir.
aynı kibir aynı ustunluk taslama aynı böbürlenmişlik.
Sakatlar birçok siteye sahip. hiçbir sitede de uyeler aktif değil. yönetim cazip gosterilior hep. ve yönetime alınmaları da lutuf sayılıyor.
boyle bir yaklaşımla terbiye edilen sakatlar seçilmişliği de lutuf saymaya devam edecek ve maalesef her yerde bu tuzaga düşecek.
tartışılacak konu çok vesselam.
ama izlemek, sizleri takip etmek daha keyfli.
tabi bu asla sahada olmaktan daha buyuk bir keyf oldugu anlamına gelmez.
Sahada olmak, sıradanlığı savunmak ayrıcalıktır vesselam