TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 4 / 4 İlkİlk 1234
Toplam 57 mesajın 46-57 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    ağa Avatarı

Gerçek Adı
    mustafa
    Son Giriş
    14.01-2017
    Saat
    13:17
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    chatir: Öncelikle yazdıklarınız için teşekkür ediyor ve birçoğuna katılıyorum. Lokman ayva'ya gelince onun avukatı filan değilim. Yaptıklarının bir çoğunu da bilmem. Fakat engelli siyasetçiler içinde en aktifi olarak göze çarpmış olup, birçok konferans ve çalıştaya imza atmıştır. Şu anda engellilere yönelik uygulamaların birçoğunun hayata geçirilmesinde de onun emeğini inkar etmemek gerekir. En basitini söyleyeyim. "Türkiye Engelliler Vakfı" onun sayesinde kuruldu. Başkanı da Başbakanın kendisidir. Bu vakıf hakkında internette bilgi vardır. Siz kendinizi onun yerine koyunuz. Acaba hangi önemli sorunu nasıl çözerdiniz? Kaldı ki size göre önemli olan sorunu, engelli olmayan birisi çözemez mi? Demek istediğim bu iş engelli olup olmama meselesi değil, anlayış meselesi. Öreneğin 1970 li yıllarda ilk kez bir ilçede Reh. ve Arş Merkezi ve yine aynı ilçede zihinsel engellilere yönelik özel okul kuruldu.(Karabük) Kim niçin kurdu. Zihinsel engelli çocuğu olan bir baba bunları kurdu. Demek istediğimi anlatabiliyor muyum. Bu iş zihniyet işi, anlayış işi. Yoksa engelli olup olmama işi değil. Hatta laf aramızda engelli arkadaşların doğrudan kendisi ile ilgili olmayan sorunlara uzak durduklarını müşahade ediyorum. Örneğin bedensel engelli, görme engellinin yaşadığı sorunlarla hiç de alakadar değil. Ya da sen, kaç tane zihinsel engelli çocuğu ziyaret ettin, ilgilendin! Onun için bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmak en doğru adım olur diye düşünmekteyim. Esenlikler dilerim.

Üye
    rusa Avatarı

Son Giriş
    17.07-2020
    Saat
    15:32
    Yaşadığı Yer
    istanbul-ataşehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sağlam vatandaşları temsıl edecem dıye çıkıp..şuan vatandaşları temsıl eden mıllet vekılı varmı...???ki de.... engelileri temsil edecek millet vekilini tartışıyoruz.....siyasete bulaşan herkes....siyaset yapar..siyaset demek hizmet olmadığına göre turkıyede...gersisi ni siz duşunun.....ayrıca engel sadce fızıkı olmuyor...

Üye
    yelpaze Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Halikarnasos
    Alınan Beğeniler
    773
    Verilen Beğeniler
    520

1921 yılında, 39 yaşında çocuk felcinden sakat kaldı. o andan itibaren her yere tekerlekli sandalye ile gitti.

bundan 7 yıl sanra vali secildi, 4 yıl bu görevde kaldı. (1928)

1932 de başkan seçildi. bu sırada büyük buhran yaşayan, % 25 i işsiz olan, 2 milyon evsizi olan ülkede. ''yeni düzen'' adıyla yaptığı reformlarla ülke ekonomisini düzeltti.

bu sakat adam ölüm tarihi olan 1945 yılına kadar
    ülkesinde 4 defa üst üste seçilerek, 2. dünya savaşını yönetti ve galip geldi. bu kişi, amerikanın 32. başkanı FRANKLİN D. ROOSEVELT

sakat bir adamı başkan seçen o halkı düşündüm, sonrada yurdum insanının sakat'a bakış açısını düşündüm.

nereden çıktı bu şimdi derseniz. HUDSON'DAKİ HYDE PARK filmini izledim. sanırım etkisinde kaldım.

Üye
    mstfsmsr Avatarı

Gerçek Adı
    Mustafa ŞİMŞİR
    Son Giriş
    30.08-2014
    Saat
    13:27
    Yaşadığı Yer
    Manisa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Engellileri engelli temsil etmeli.Bir çoğumuz önceden engelli değildik ve sorunları bilmiyorduk şimdi öylemi?Her birimiz sağlık sorunlarımızdan yaşam koşullarına kadar bilgi sahibiyiz.Kısaca yaşamayan hatta çekmeyen bilmez.

Üye
    Muhammer Derin Avatarı

Gerçek Adı
    Muhammer Derin
    Son Giriş
    25.08-2014
    Saat
    00:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba. Aranıza yeni katılan bir arkadaşınız olarak selamlıyorum sizi. Hepinizi HOŞ buldum. konuyla ilgili yorumuma geçmeden önce kendimle ilgili bir kaç hususu paylaşmak istiyorum. Ben belki bir çoğunuza kıyasla biraz daha şanslı bir engelliyim. Tip 2diyabet, ve bay-pas ameliyatı olmuş kronik kalp hastalığı yanında ortopedik olarak sadece kalça kireçlenmesi hastasıyım. Yani yardım almadan ve FİZİKİ engellere takılmadan hayatımı sürdürebiliyorum Artı, daha önce 6 yıl öncesine kadar engelsiz yaşayan birisi olarak toplumun engellilere (maalesef çok duyarlılık göstermeyen) GENEL bakışını da biliyorum. Ayrıca sosyal bilimlere vakıf, siyasete de ilgili birisiyim.

Bu uzun sayılacak girizgahtan sonra şunu çok rahatlıkla ifade edebilirim; Engellilerin problemlerini ENGELLİLER ve onlar ile aynı sıkıntıları yaşayan ENGELLİ YAKINLARI konuşup tartışabilir, ve çözüm önerilerini de ancak onlar geliştirebilir. Dolayısı ile yalnız SİYASETTE değil, bütün toplumsal platformlarda engellileri..ENGELLİLER temsil etmelidir. Zaten felsefi olarak da TEMSİL aidiyet içinden yapılması öngörülen bir aksiyondur. Ait olmadığınız bir sınıfı, zümreyi, kesimi TEMSİL kabiliyetine sahip olmanız da mümkün değildir.

Elbette, bütün toplum kesimleri ile DAYANIŞMA içinde olmalıyız. HAK mücadeleleride toplumun her kesimi ile birlikte olmalıyız. Ancak konu TEMSİL noktasına geldiğinde,kendimize, sorunlarımıza, haklarımıza ve sorumluluklarımıza sahiplenme bilinci ile hareket etmeliyiz. Ancak; örneğin bir hristiyanın sorunlarına duyarlı olmak, haklarını savunmak başka şeydir...Bir Müslüman olarak onlaraın kliselerinde pazar ayinlerini yönetmeye kalkışmak başka bir şeydir. Sağlıkla kalın.

Üye
    Maon Avatarı

Gerçek Adı
    Mustafa
    Son Giriş
    14.05-2015
    Saat
    10:41
    Yaşadığı Yer
    Kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Her kim gelirse gelsin Allah korkusu olması lazım önce. 578 TL malül maaşıyla bir ev geçindirilemeyeceğini bilecek ve bu duruma karşı duracak kapasitede birinin olması lazım.

Askıda Üyelik
    PİGMALYON Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    TÜRKİYE
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Tabiki de her alanda engel teşkil eden engelliler kadro doldurur mentalitesi.

Bu tür engellilik çalışmalarına bu tür kurumlarda gönüllülük esası değil,rahat iş gözüyle bakılıp uygun kadro olarak görüp koltuk işgalcileri el atmakta. Dolayısıyla engelli arkadaşların bu tür taleplerinin artma sebebide bu işgalciler diye düşünüyorum

Üye
    turkuaz06 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    09:58
    Yaşadığı Yer
    Bolu
    Alınan Beğeniler
    46
    Verilen Beğeniler
    43

bana göre gereksiz..şafak payev,lokman ayva milletvekili oldular da ne yaptılar.

özürlü partisi kurulsa,oy vermem.

Üye
    indigo_girl Avatarı

Gerçek Adı
    .....
    Son Giriş
    10.01-2015
    Saat
    18:13
    Yaşadığı Yer
    YOK
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

bence empati yoksunu olmasın yeter!!!

Üye
    DepresifLife Avatarı

Gerçek Adı
    Deniz y.m.
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:13
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    43
    Verilen Beğeniler
    43

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.
    Öncelikle yazı için Syn. Volkan Yılmaz'a teşekkür etmek istiyorum. Yerinde bir çıkarım yaparak nokta atışı bir yazı yazmış. Bende şahsi düşüncem olarak engelli bireylerin; siyasette veya temsili söz konusu olan bir durumda, engelli bir birey tarafından temsil edilmesi kanaatindeyim. Lakin.. Lakin bu temsilde tek ağızdan değil de, Söz konusu temsil edecek kişinin de tüm engel gruplarının sözlerini ve düşüncelerini taşıyabilmesi için tüm engel gruplarından birer yada ikişer adet üyesi olan bir komisyona ihtiyacı olduğunu düşünmekteyim. Aksi taktirde ortak paydada buluşulabileceğini sanmıyorum.
    Durumu örneklendirmek gerekirse; bundan daha önceki siyasi oluşumlarda engelli bireyler bizleri temsil etti. Ancak kendisinin kas rahatsızlığı veya görme engeli olduğu için bu rahatsızlığı taşıyan bireyleri daha iyi anladı ve buna göre adım atıldı.Öte yandan diğer engel gruplarına giren bireylere; yine kalıplaşmış çözümler eleştirme veya değişim süreçleri uygulanmadan direkt olarak sunuldu.
    Bu durumu şu şekilde aşabileceğimizi düşünüyorum. Belli başlı ana engellilik durumları söz konusu. Bu ana engelli guruplarından bir yada yada ikişer adet seçilen üyelerce kurulacak komisyon, siyasi iradeye sahip yetkili kişi (vekil,bakan vs.) ile direkt olarak fikir alış verişinde bulunarak ilgili kurumlara veya karar mercilerine görüşlerini iletebilir. Böylelikle hem karar alma süreci kısalmış hem de daha geniş bir kitleye; nokta atışı çözümler üretilerek ihtiyaçların ve standartların karşılanması sağlanabilir diye düşünüyorum. Saygılar selamlar..

Üye
    burhanettin Avatarı

Son Giriş
    14.08-2017
    Saat
    13:10
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Arkadaşlar sinekten yağçıkarır casına baskı altında kalmıyalım başkalarının esiri ayak takımı olmuyalım
    Asla ama asla Engelliyi bir başka engelli temsil etmemeli bu haksızlığı kendimize yapmamalıyız ancak bizi bir engelli anlıya bilir bir engelli temsil edemez

Üye
    novandan Avatarı

Son Giriş
    03.07-2018
    Saat
    10:16
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    burhanettin ancak bizi bir engelli anlıyabilir bir engelli temsil edemez.!!!!

Bana bunun mantığını açıklayabilirmisiniz lütfen.

Sayfa 4 / 4 İlkİlk 1234