TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
Toplam 33 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    canfeda20 Avatarı

Gerçek Adı
    PARAPLEJİ
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    17
    Verilen Beğeniler
    10

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    bende bakım parasıyla ilgili kendim bakıma muhtaç bir engelli olarak söylim yatırılan para kesinlikle ama kesinlikle bakıma muhtaç kişinin adına yatmalı ve onun kontrolünde olmalı benim parayaı almak harcamak gibi bir sorunum olmadı bana bakan kişi babam alıyor ve kart bende ben çekip harcıyorum ama çevremde çok engelli arkadaş tanıyorum bazılarının bakıcısı parayı onlara göstermemekle beraber bakımlarını yapmayıp ilgilenmiyorlar bile oysaki o para engelli kişinin eline geçse bu devirde para için kim ne yapmazki

Üye
    ağa Avatarı

Gerçek Adı
    mustafa
    Son Giriş
    14.01-2017
    Saat
    13:17
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

canfeda bizlerde bunu savunuyoruz ama bu ikinci derecede sorun. Öncelikle şu gelir limitinin kalkması yönününde çabalarımızı yoğunlaştırmalıyız. Bu ikinci belki de üçüncü derecede problem. Zira birde vasi meselesi var. Vasi çocuk ve zihinsel engelliler için olması gerekirken, bakmakla yükümlü kimsesi olmayana vasi istiyorlar. Bu fevkalade inciticidir. Ancak, sırasıyla mücadelemizi sürdüreceğiz. Kalın sağlıcakla.

Üye
    S.V.C. Avatarı

Gerçek Adı
    seydi cengiz
    Son Giriş
    30.05-2013
    Saat
    17:35
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Evde bakım aylığı hesaplanması şu şekilde yapılmaktadır:Eve giren toplam gelir hane içerisinde yaşayan kişi sayısına bölündüğünde kişi sayısına düşen gelir asgari ücretin 2/3 sinin altında kalması gerekiyor.O da şuan itibariyle 520 tl olarak hesaplanmaktadır.

Üye
    ağa Avatarı

Gerçek Adı
    mustafa
    Son Giriş
    14.01-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu asgari ücretin 2/3 hikayesi kişi özerkliği,insan haklı, medeni kanun ve anayasanın 2.5. 60.ve 65 maddeleriyle çeliştiği gibi, insanhakları evrensel beyannemesi ile de çelişkilidir. Kaldı ki özürlüler yasası ile de çelişkilidir. Zira özürlüler yasasındaki "bakıma muhtaç özürlü" tanımında böyle bir ifade yok. Kanun koyucunun iradesinin öngörmediği düzenlemeyi yürütme yapamaz. Bu hukuki güvenlik ilkesiyle bağdaşır bir durum değildir. Vesselam

Üye
    serhatemin Avatarı

Gerçek Adı
    serhat
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhaba annem alzheimer hastası % 73 oranında rapor aldık evde bakım hizmetlerinden yararlanmak için ama alamazmışız rapor aldığımız yer söyledi ne yapmamız gerekiyor

Üye
    ağa Avatarı

Gerçek Adı
    mustafa
    Son Giriş
    14.01-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Rapor aldığınız yer pencereden atlayın deseydi onu da yapar mıydınız? Ya raporunuzda "ağır engelli" yerini işaretlemişlerdir, ya da annenizin kendi işini görecek düzeyde olduğunu gözlemleyerek kanaat bildirmişlerdir. Raporda ağır özürlü kısmı evet olacak. Sonrada müracaat edeceksiniz, alıp alamayacağınıza aile ve sos. polikalar il md. karar verecek. Selamlar

Üye
    mrflute Avatarı

Gerçek Adı
    selcuk
    Son Giriş
    03.03-2014
    Saat
    12:53
    Yaşadığı Yer
    ısparta
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

acıklamalarınız cok guzel yorumlarınız tamamını okudum fakat yapılmıs olan kanun degısmesı mumkun neden bu kanun degısmesı ıcın bır calısma yurutulmuyor aynı seylerı tekrar tartımamın da bır anlamı yok melek hanım dıkatıne

Üye
    ağa Avatarı

Gerçek Adı
    mustafa
    Son Giriş
    14.01-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

mrflute, kanunun değişmesi için çalışma yürütülmediğini nereden çıkarıyorsun. Yeni kanun tasarısı şu an elimde. Çok güzel şeyler var. Özet olarak diyebilirim ki, BM Engelli Hakları Sözleşme iç hukuka uyarlanmaya çalışılmaktadır. Kanun Başbakanlığa sunuldu. Haziran ayı gibi yasalaşabilir. Ona uygun yönetmeliklerin çıkarılması için son tarih Temmuz ayı diye kanun tasarısına ibare düşülmüş.Selamlar

Üye
    mrflute Avatarı

Gerçek Adı
    selcuk
    Son Giriş
    03.03-2014
    Saat
    12:53
    Yaşadığı Yer
    ısparta
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bakın aga bu kanun nasıl degıscek ce bıran once degısın yenı taslancaksa tasarlansın benım ıstegım ozurlu vatandasım magdur olması bu konuda

Üye
    hasan09800 Avatarı

Gerçek Adı
    hasan
    Son Giriş
    01.09-2016
    Saat
    23:12
    Yaşadığı Yer
    aydın
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

kardeş bu konu siyasi görüş deyil.ne zaman özürlü oldun yada gelir durumunu bilmiyorum.fakat bildigim kadarıyla şuanda uygulanan kanunların %80ni eski hükümetlerin çıkardıgı kanunlar.ben 2001 yılında özürlü statüsüne geçtim o zamanlar bu iktidar yoktu evde bakım hariçinde diyer haklarımız vardı.ama sen sadece evde bakım aylıgına kafayı takmışsın.2006 yılında bu iktidarın cıkardıgı kanunla bir gecede yaklaşık 11 milyon özürlü 9 milyon civarına düştü.2008 de cıkardıgı sgk konunuylada malülen emeklilik 15 yıldan 18 yıla cıktı.ve bu yılın sonunakadar da yeşil kart sahibi kişi sayısınıda 4 milyona düşürmeye calışacak.bilgin varmı bilmiyorum ama 2022 den maaş alanların tamamı yeşil kartlıdır.bu demektirki yakında 2022 maaşıda kalkacak. bu arada söylüyeyim benim siyasi görüşüme uygun bi partide yok.ben sosyalizim yanlısıyım.benim için ne varsa senin içinde aynısı olsun.ama bizim gibilere kominist damgası vururlar.fakat TÜRKİYE demokrasiyle deyilde yarı kominizimle yönetilir(örnek olarakta bir maçtaki polis satısını bak öyrenirsin) şu andaki yönetiçilerde fazimi benzer yönetiyorlar olaylara bide bu yönden bak.evde bakım aylıgı alan evde durur varmı böyle mantık.
    benim biraz psikolojik sorunlarım var bir seneyi geçik yatalaktım şimdilerde kendi işimi görecek kadarda olsa gezebiliyorum ben evde bakım parası alıyorum diye evde hapismi olacagım.ceza konunlarına baktın özürlü hapsini evde geçirir diye bir madde yok hem benim hastalıgımla ilgili bir cezada yok
    yani bu kanunu yapanlar yanlış yapmış bilmem anladınızmı

Üye
    ağa Avatarı

Gerçek Adı
    mustafa
    Son Giriş
    14.01-2017
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Hasan09800; Burada yardımlaşma ve paylaşma amaçlı yazışıyoruz. Bu sebeple senin neci olduğun filan önemli değil. İnsan olduğun ve insan olduğumuz öncelikli. Yoksa ister sosyalist ya da faşist ol, bu sana bir paye veya bir değer katmaz. Sen insan olduğun için değerlisin, buna ilaveten inandığın sosyalizme ne kattığın da sosyalistleri ilgilendirir ve belki yaptıklarınla sosyalizm tarihine geçersin. Tüm bunlar bir tarafa hangi hükümetin ne yaptığı da önemli değil. Önemli olan neyin yapılmış olduğu ve neyin yapılması gerektiğidir. Buna göre geçmişten gelen bir yasa 2022 tarihli yasadır. 1976 da çıkarılmıştır,geçen yıllarda revize edildi. İkincisi 2828 sayılı sosyal hizmetler yasasıdır. Ayrıca yurt dışından gümrüksüz araç getirme (10 yıl satılamaz) eskidir. Bu hükümet döneminde yapılanlar ise bakım ücreti, gündüzlü ve yatılı bakım merkezi hizmeti, engelli ihtiyacı olan araçlardan kdv'nin % 1 indirilmesi (maalesef otomobil hariç), evde eğitim hizmeti, özürlü memur sınavı ve istihdamı,yurt içinden araç alımı (5 yıla indirildi) vb. bu hükümet zamanında atılan adımlardır. Bunların hiçbiri o kadar önem taşımaz. İki şey önemli. 1. 2005 çıkarılan engelliler yasası (bu genel bir yasa olduğu için önemli) 2. BM Engelli Hakları Sözleşmesine İmza koyulması ve taraf olduğunun kanununun çıkmış olması. Bu çok önemli. Çünkü usulüne göre yürürlüğü konulmuş uluslarası insan hakları sözleşmeleri anayasaya aykırılık iddiasıyla dava edilemez ve iç hukukun üstündedir. Dolayısıyla engelli hakları konusunda uluslararası standartlar isteyebileceğiz ve bu amaçla dava açabileceğiz. İşte bu yeni kanun tasarısının 7. md. 7/1. Englliler diğer bireylerle eşit koşullarda bağımsız olarak toplum içinde yaşamaları esas olup, özel bir yaşama düzenine zorlanamazlar, 7/2.... bu amaçla toplum içinde yaşamaları amacıyla bireysel destek hizmetleri de dahil olmak üzere ihtiyaç duydukları toplum temelli destek hizmetlerine erişimleri sağlanır." Demekki, kimse seni evine mahküm edemeyecektir. Bunlar güzel gelişmeler kardeş. Sonra seni eve mahküm etmeleri yasal değil. Güya sana iyi bakılmasını sağlamak. Yani amaçları iyi fakat yöntemleri yanlış. Sonra engelli sayısını düşürmüşler diyorsun. Elbetteki tıp bu kadar gelişti, müsaade et de biraz azalsın. Sonra engellilerin doğru düzgün bir sayımı da yok. Dünya ortalaması % olarak alınıyor. Onun dışındaki rakamlar çok sağlıklı değil. Yaklaşıktır. Çünkü nüfus sayımına dayalıdir. Buna göre gözü şaşı olanı da, bir tırnağı olmayanı da engelli yazmışlar. Umarım bunlar tez zamanda akademik çalışmalarla düzeltilir ve gerçek veriler üzerinden iş ve işlemler yürütülür. Sana geçmiş olsun dileklerimi sunar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Üye
    vasfiyeteyze Avatarı

Gerçek Adı
    Melek.
    Son Giriş
    28.04-2014
    Saat
    17:54
    Yaşadığı Yer
    Ankara.
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

arkadaşlar geçmiş olsun dileklerimle bizlerin siyasi düşünceleri özeldir bu portal altında toplanmanın ana amacı biz engellilerin daha iyi yaşama koşulları oluşturulmasıdır. Benim annem emekli bağkurdan babam ssk dan emekli idi ben kızkardeşim ve annem babamın maşını paylaşmaktayız annem diyaliz hastası ve kızkardeşim ona bakım maaşı almakta miktarı tam olarak bilmiyorum ama evde 4 kişi yaşamaktalar . ben babamdan yetim maaşı almaktayım kaymakamlık shv dan bağlanan aylığımdan vaz geçtim hiç almamıştım zaten onaylanmasının ardından burda okuduğum yazılar yüzünden iptal ettirdim kaymakamlık faizi ile geri alıyor diye bir yığın yazı okuyunca korktum . babamdam 221 tl amktaydım ve evde 7 kişi 4ü çocuk beraber yaşıyoruz oğlumda 600 tl maaş alıyor ssk sı yok ev kira ben ve benim durumumda olan bir yığın engelli olduğunu biliyorum esas olan tek şey insanca yaşamak hakkımızın sağlanması olmalı... Hayırlı kandiller...

Üye
    Gül_can Avatarı

Son Giriş
    19.07-2016
    Saat
    15:01
    Yaşadığı Yer
    Gaziantep
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Öncelikle bakım için gerekli ödeme kesinlikle ama kesinlikle bakım ihtiyacı duyan kişinin kendisine yapılmalı. Ekonomik gücü elinde bulunduran kişi her açıdan çok daha rahat ve özgür bir yaşam sürer. O maaş her zaman benim elime geçmeli ve ben bana yardımcı olacak kişiye ya da kişilere aktarmalıyım. benim kendi elimde olmalı bakıcımı seçmek

Üye
    ahmet3847 Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet
    Son Giriş
    28.03-2014
    Saat
    06:51
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende %64 oranında engelliyim alamıyorum

koltuk değnekleriye ağır özürlü EVET yazsını alan varmı ?

Üye
    Gokhan7077 Avatarı

Son Giriş
    03.11-2013
    Saat
    12:13
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    uzun uzun yazmışsınız insan okumaya üşeniyor

şimdi benim engelli oranım %48 sol bacakta ve sağ bacağın bileğinde sıkıntı var
    Ağır sakat yazmıyor fakat bizim köyde

adamın bir gözü kör başka problemi yok %60 vermişler hatta ağır sakat
    adam benden daha kral yaşıyor yani

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon