TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 29 mesajın 16-29 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:47
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.044
    Verilen Beğeniler
    4.314

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Yahu sonda torbası kullanan biri için böylesi bir şey sökonusu olabilir mi? Gören de araç içinde sağa-sola işenecek sanır Ayrıca ben olası zor anlar için bunu önerdim. Kim durup dururken arabada TAK yapmak ister ki!? Ama bazen öyle anlar ve durumlar olur ki, o birkaç metrekare kapalı alan için insan neler vermez...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    nine60 Avatarı

Son Giriş
    18.08-2010
    Saat
    21:21
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba arkadaşlar,ben Londrada bu tip taksiye bindim.İngilizlerin SİYAH TAKSİLERİ meşhurdur zaten .Yüksek tavanlı ,arka tarafta katlanabilir koltuklar. eğer tekerlekli sandalyalı biri binecek ise arka koltuklar arkaya döndürülüyor, yani katlanıyor.şöförler eğitimli.yan kapıdan sizi rampa ile bindiriyorlar.siz de takside yan durumda kalıyorsunuz.sarsıntıdan korunmak için de koltuklara tutunuyorsunuz.sağlam kişiler bindiği zaman da koltuklar indiriliyor.
    taksilerin hepsinin arka kısımları geniş olduğu için hem sağlam kişiler, hem de tekerlekli sandalye için sorun olmuyor. Duraktan taksiyi telefonla çağırıyorsunuz İngiliz belediyesinden resim istenebilir, sanırım yardımcı olurlar.
    Aslında bütün duraklarda bulundurulsa ne güzel olur..şöförlerle tartışmaktan kurtulurum.
    BENİM ÖNERİM TEKERLEKLİ SANDALYEDEN İNMEYECEĞİM TAKSİ SEÇENEĞİDİR.

Üye
    Halil Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bayburt
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Daha önce yazdıl ama yine tekrarlamakta fayda görüyorum bu taksilere akülü yada tekerlekli sandalyeyle binildiğinde akülü yada tekerlekli sandalye bir şekilde taksiye sabitlenebilirse engelliler için sarsıntı problemi tamamen ortadan kalkar.

Bunun için aklıma gelen en mantıklı yöntem tekerlekli yada akülü sandalyelerin ön ve arka tekerlerini bir mandal vasıtasıyla taksiye sabitlemek..

Üye
    bayke Avatarı

Gerçek Adı
    Kemal
    Son Giriş
    07.02-2009
    Saat
    15:10
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL/Beykoz
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

KENDİ ARAMIZDA TOP ÇEVİRİYORUZ GİBİ GELİYOR
    ÇÜNKÜ..
    KONUYU ARAŞTIRAN ARKADAŞ AŞKIN KIRIMLI 6 GÜNDÜR SİTEYE GİRİP YAFU BAKİİM ŞU ÖNERİLERE DEMEMİŞ.
    ARTIIII SON MESAJI
    http://www.engelliler.biz/forum/view...hlight=#371424
    istanbul belediyesinin sunduğu engelli taksi hizmetini kullanan varmı bu konuda bize bilgi verebilecek ve hizmet akışının anlatabilecek arkadaşlar varsa lütfen +/- ler nelerdir?
    OLMUŞ. BİR HAFTA GEÇMİŞ SADECE 25 KİŞİ GÖRÜNTÜLEMİŞ KİMSE CEVAP YAZMAMIŞ.
    MÜTEŞEBBİS BEN OLSAYDIM, MEVCUT HİZMETE(!) BİLE BU KADAR AZ İLGİNİN OLDUĞU BİR İŞE GİRMEK İÇİN Bİ KERE DAHA DÜŞÜNÜRDÜM.

Üye
    GRAHAM BELL Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    2.611
    Verilen Beğeniler
    3.639

:lol: arkadas baktı gordu pabuc pahalı vınnnn
    bu kadar cok sey ısteyıp az para kazancaksa :?
    ne yapsın kahramanlıgı
    malum ıyılık dııl menfaat dunyası

Üye
    ENGEL TANIMAM Avatarı

Son Giriş
    31.05-2011
    Saat
    17:27
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Taksi taşımacılığı otobüsle kombine olmalı.Otobüsler ring seferi yaparken otobüsten inen daha yakın olan gideceği yere taksi ile gidebilir aksi halde uzun mesafelerde ücret çok artar.Damlayan birkaç damla idrar önemsizdir.Zamanla herkes arkadaş olacağından bunu görmezler.Bu proje bütün illerde uygulanabilir.Bu tür araçlar için maliyeden destek de sağlanabilir.Sağlık eğitim hizmetleri kolaylaşır.Projeyi hazırlayanları kutluyor ve başarılar diliyorum.

Üye
    pc_murti Avatarı

Son Giriş
    16.09-2014
    Saat
    17:06
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar bu taksi konusunu herhangi bir vatandaşın yapması biraz zor gibi görünüyor
    biz bu konuyu çözsek çözsek yine devlet aracılığıyla çözeriz
    belediyelerin verdiği taksi hizmetine gelince ramazan ayının son günlerinde 2 gün önceden 153 taksi hizmetini aradım ve 2 gün sonrasına bir taksi istedim ben bağcılarda oturuyorum sultan ahmete gitmek istedim gideceğim saati ve geri döneceğim saati söylememi istediler bende ozman 5 gibi giderim akşamda 10 gibi gelirim dedim yanımda 4 arkadaşımda gelebilirmi bir sorun olurmu dedim onlarda gelebilir bişi olmaz dedi
    2 gün sonra taksi 5 de geldi taksi koca bir transit araba üzerinde herhangi bir engelli ibaresi yok normal bir araba 2 koltuk arkada 2 koltuk önde öndeki koltuklarda şoförün 2 arkadaşı varmış geriye kaldı arkadaki 2 koltuk 4 arkadaşımdan ikisine kusura bakmayın arabada yer yok şoförün arkadaşları varmış 2 kişi gelebilir dedim 2 arkadaımı alarak arabaya bindim ben akülü arabamla bindim arabanın içinde sarsıntıyı ve devrilmesini önlemesi için ipten ayarlı kancalar var benim arabaya 2 yerden kanca taktı sıktı şoförün yanındaki arkadaşlarıda kancalara gerek yok ya o arabanın fireni vardır hadi gidelim diye konuşuyorlardı arabanın arkasındaki asansör gidene kadar tangur tungur adamda kafa beyin koymuyo vallaha bir yandanda şoförün trefikteki diğer şoförlere küfürleri yokmu beni deli etti bu arada şoförün arkadaşlarıda herhalde aynı istikamete gideceklerdi yolda indire indire gittik bide bu yetmiyormuş gibi arabada şoföre bir telefon geldi aynen şöyle konuştu hadiyaa baştan niye söylemediniz ben şimdi otarafa gidiyorum bilseydim sizide alırdım ben iyice deli oldum
    neyse bizi oraya bıraktı akşam saat 9.30 dada şoför telefon açtı murat ben geldim ( acilen ) caminin tranvay tarafına gel diye
    bizde arkadaşlarla apar topar gittik adamı bulduk arabaya bindik mahalleye geldik
    Yinede ALLAH razı olsun güzel bir hizmet biz onlardan yurtdışındakiler gibi hizmeti yapamıyacaklarını bildiğimiz için istemiyoruz zaten ama arabanın içindeki aparatlar biraz daha güvenli dizayn edilse ve şoförlerde birazdaha saygılı olsa daha iyi olacak.

Üye
    AY_ISIGI Avatarı

Son Giriş
    30.11-2009
    Saat
    15:01
    Yaşadığı Yer
    almanya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: bayke Mesajı Gör
    önce yurtdışındakiler nasıl yapmış bu işi onu merak ettim
    nasıl tasarlamışlar? amerika'yı yeniden keşfetmeyelim.sınanmış denenmiş uygulama nasıl?
    Burda otobüsler engellilere uygun oldugundan taksiye ihtiyac duyulmuyor.
    Taxi ile daha rahat oldugundan bunu tercih edenler var tabiki..
    Taxi ile gitme mecburiyetinde olan insanlari devlet destekliyor, yani sosyal kurumlar karsiliyor masraflar.. Ayrica burda özel Taxi duraklari bulunmakta. Disariya cikmak istediginiz zaman yarim saat önce haber vermeniz yeterlidir. Onlar sizin engellinize nasil bir Araba uygunsa getiriyorlar...

Taksi ile de olmazsa... Kizilaya benzer kurumlar var. Sadece engellileri getirip götürmek icin görevli bu insanlar...

Üye
    sertelsen Avatarı

Gerçek Adı
    Sertel Şen
    Son Giriş
    22.03-2019
    Saat
    12:55
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Taksi veya herhangi bir başka araç ile, eğer tekerlekli sandalye üzerinde seyahat edilecek ise , mutlaka ve mutlaka emniyet tertibatı da düşünülmeli, yani sandalyenin araç zeminine sabitlenmesi ve kişinin emniyet kemeri tertibatından söz ediyorum..
    Aşağıdaki link 'te biraz bundan bahsetmeye çalıştım: http://www.engelliler.biz/forum/alim...lye-lifti.html

Üye
    AŞKIN Kırımlı Avatarı

Gerçek Adı
    Aşkın Kırımlı
    Son Giriş
    22.12-2011
    Saat
    14:54
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

şimdilik özellikle anadolu yakasında yakında tüm istanbulda ve daha sonra da belki tüm türkiyede engelli kardeşlerimize ve tekerlekli sandalye kullanan yaşlılara engelli taksi hizmeti sunuyoruz .bilgi için aşkın kırımlı 0532 555 70 70 ve engellitaksi.com

yok arkadaşlar hic biryere kactığımız yok sadece cok zaman gecti biliyorum ama gercekten bu konuda herhangi bi destek almadan engelli arkadaşlarla görüşerek ve madi konuları da sağlam basmak adına size söz etdiğim engelli taksi projesini nihayet hayata gecirebildik facebook da engelli taksi veya engellitaksi.com yada bana 0532 555 70 70 dan ulaşabilirsiziz
    ilginize tşk ederim

Üye
    yeraltı_86 Avatarı

Son Giriş
    12.06-2016
    Saat
    00:15
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Aşkın Bey gercekten cok cok cok gerekli bir hizmet...cok tesekkürler...ne zaman baslayacaksınız avrupa yakasında hizmete? ayrıca nereden aklınıza geldi böyle bir girişim...bunun insanların umrunda olmasına pek alısık değilim de biraz şaşırdım açıkçası...

Üye
    sessiz harf Avatarı

Son Giriş
    06.09-2014
    Saat
    19:37
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

böyle bir taksi hizmetine ulaşabilmek de çok önemli. 444lü bir numara alınabilirse, ki böyle bir hizmet verilecekse sanırım en doğrusu bu, kolay ulaşılabilen bir numara olur engelliler için. bir de bu hizmeti hangi şehir için düşünüyorsunuz ve bunu uygulaması mümkün olan firmanız nasıl bir firma? siz de kendinizi tanıtırsanız çok daha verimli bir paylaşım olur.

Üye
    AŞKIN Kırımlı Avatarı

Gerçek Adı
    Aşkın Kırımlı
    Son Giriş
    22.12-2011
    Saat
    14:54
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhaba şu anda iki araçla andlu yakasında hizmet veriyoruz ama yeterince erken haber verirseniz bu araçlar av yakasına da hizmet veriyor ,daha önce bu uygulamayı yurtdışında görmüşdüm ve dikkatimi cekti türkiyeye dönünce böyle bir hizmetin maalesef varolmadığını görünce bu işe öncü olmaya karar verdik bu vesile ile cevremizde ne kadar engelli olduğunu farketdik ve girişimimiz başladı tabiki bu kriz ortamında bu kolay olmadı ama çok şükür bu düşüncemizi hayata gecirdik gelecek olan taleplere bağlı olarak hizmetimizi büyütebiliriz .
    bize gelince anafor turizm aslında bir otomobil kiralama şirketi ve zaten transfer hizmeti veriyoruz bazı araçlarımızda bir takım teknik değişiklikler yaparak var olan hizmet akışımıza engelli arkadaşlarımızı da ekledik yani gönül den isterseniz bazı şeyler daha kolay oluyor .
    bana 7x24 cep telefundam ulaşabilirsiziz (şarjım olduğu sürece) ofis telefonlarımız sabah 10 dan akşam 18 e kadar taleplerinizi alıyor
    ilginize tşk ederim.

Üye
    düşle Avatarı

Son Giriş
    17.11-2023
    Saat
    15:50
    Yaşadığı Yer
    06
    Alınan Beğeniler
    16
    Verilen Beğeniler
    116
    Blog Mesajları
    4

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    artık bir yerden başlamalı, Ankara da bu en büyük hayalim. ulaşım bizimde hakkımız. özürlüler idaresini bu konuda yeterli çalışma yapmadığı için kınıyorum. o kurum sadece tabeladan ibaret, işlevselliği yok!
    yok böyle bir devlet, bizleri hep yoksaydı. çünkü biz varız diyemiyoruz: sesimiz çok cılızzzzzzzzzzzzzzzzzzz!

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12