TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 2 mesajın 1-2 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    barissaglam3331 Avatarı

Gerçek Adı
    BARIŞ
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    16:26
    Yaşadığı Yer
    Niğde
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    6
    Blog Mesajları
    13

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Görmek mi Varmak mı

Allah'ın Aslanı diyor Hilye-i Şerifte, O'nu
    Yüksek bir yerde hat ve tezhibi ile gördüm O'nu
    Saadetli nûrlu cemâlini anlatıyor , O'nu
    Habib'i, cümlemiz şefaatine muhtaç olduğu

Saadetli hafif dalgalı saçlarını, mesela
    Anlatılan çok daha fazlası vardır elbet amma
    Evet elbette Peygamberimizi görmek gibidir
    Hilye-i Şerife bakması amma, varmak değildir

Varmanın güzel yoludur mürşidden geçer bu kesin
    Çokça da kısa yoldur çok kestirme yoldur bu kesin
    Hele Hele birde torununu gidip görmelisin
    Gavs-ı Sani Seyyid Abdülbâki Menzil'de bilesin

Bardak çaya şeker atması gibi kolay bilesin
    Tasavvufa girişte usûldür, tövbe isteyesin

Barış Sağlam

Üye
    alifatih1958 Avatarı

Gerçek Adı
    Fatih
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:23
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/B.Çekmece
    Alınan Beğeniler
    145
    Verilen Beğeniler
    4

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Tasavvuf bizi (veya beni diyelim en azından) aşar. Hidayeti nasip eden Yüce Yaradandır. Mürşit/mürid nedir bilmeden de insan Hakk yoluna rotasını çevirebilr ama tasavvuf öyle değil. Tasavvuf, epey bir bilgi birikimi sahibi kişi için söz konusudur. Biz ise kıt bilgimizle sadece doğru yolu bulmayı ve o yolda yürümeye/sebat etmeye gayret ediyoruz sadece.

Tarikata, mürşide karşı değilim, hiçbir zaman da olmadım. Ama tarikatları denetleyen bir kurum olmalı. Denetlemeyi yapacak olan kurum devletin kurumu diyanet de olabilir ya da tarikatların kendi içlerinde oluşturacakları bir şura heyeti de. Ama olmalı, mutlaka bir denetim olmalı.
    Bu denetim; hem tarikat adı altında yoldan çıkanları ifşa etmeye yarar, hem de Hakk yolda olan tarikatlara atılan iftiralara bir cevap niteliğini taşır.

Kanımca bir diğer ehemmiyetli olan husus tarikatların asla devletle iç içe girmemesi, devlette görev almaması, devlet tarafından bir görev verilmek istendiğinde bunun kabul edilmemesi, akçeli işlemlerden mümkün mertebe uzak durulması ama uzak durma günümüzde pek de mümkün olmadığından en ufak akçeli işin mutlaka ama mutlaka resmi bir kağıda (makbuz gibi) bağlanmasıdır.

Merhum Muzaffer Ozak Hoca’ya intisap etmeyi düşünürken vefatı üzerine hiçbir yere bağlanmadım. Son zamanlarda Cübbeli Hoca’nın iktidarı desteklemek manasında kıdem tazminatına karşı çıkışından sonra tarikatlardan soğudum. Hiçbir yere bağlanmamanın en iyisi olduğuna kanaat getirdim. Elimde ehli sünnet kitaplar var, doğru adamların doğru tefsirleri var, mübarek kitabımız var. Bana yeter de artar bile bunlar.
    Ama imkan olursa Menzil’e gitmek, hoca efendinin elini öpmek ve hayır duasını almak isterim elbette.

Nasip.
    Selametle.