@login haklısın. Ama genelde göğüs hastalıkları düşük verir, ve genelde noroloji 35 verir. Ben 5 norolojiden %35 aldım 1 gögüs hastaliklarindan %10 aldım.
@rexart
Bu bilgi doğru değil.Hem nöroloji hem göğüs puan verir.Cerrahi bir çözüm olup olmadığını araştırmak için de her hastaya mutlaka kbb muayenesi yapılır.
@login haklısın. Ama genelde göğüs hastalıkları düşük verir, ve genelde noroloji 35 verir. Ben 5 norolojiden %35 aldım 1 gögüs hastaliklarindan %10 aldım.
@yesilsy
Hem göğüs hem de nöroloji psg raporundaki ahi derecesine göre oran verir.İnisiyatif kullanamazlar.
Uyku apnesine göğüs hastalıkları uyku labaratuvarı doktoruna yönlendirerek oran veriyo
Anneme 10 verdi eski polisongrafi rapora bakarak
Bugün heyete girdim 30 sn sürmedi doktor yüzüme baktı yarın 9 da sonucu al dediler inşaallah hakettigim puanı alirim birde iş vergi indirimine gelince puanı düşürüyorlarmış bilgisi olan varmi acaba
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim bugün sonucu aldım yuzde 42 verdiler 1 yıl süreli rapor verdiler kardiyoloji ht klas 1 yuzde 10 göğüs hastalıkları apne hipopne endeksi 25.2 d.ispnesi astim tanılı ilaç kullanmıyor soft koopere değil fev1 2.07 fev1/fvc62.3 sigara içiyor işçi sat 98 acısından stabil düşünüldü uyku panesi için en az 6 ay cihazı kullanması kontrol psg ile degerlendirmesi planlandi yaziyo oran 0 nöroloji oses psg ağır şiddette oses yuzde 35 verdi toplamda yüzde 42 aslında resmi aticaktaticaktim ama beceremedim şimdi ne yapmam gerek vergi dairesine vergi indirimi için başvuru yapsam emekli olabilirmiyim birde raporum 1 senelik uyku apnesi tansiyonda süreli süresiz yazmıyo 1 sene sonra tekrardan mi heyete giricem bu işlerden anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim
@muratesesli
aktif sigortalı olarak çalışıyorsunuzdur;Hiç vakit kaybetmeden vergi dairesine gidin,vergi indirimi için başvuru yapın.prim gününüz ve seneniz tutuyor.Bunu hallettikten sonra hastahaneden 4-5 adet raporunuzu aslı gibidir çıkarttırın ve bir fotoğraf ile engelli kartı başvurusu yapın.Engelli kart için müracat edeceğiniz yer hamamyolu caddesinde defactonun hemen yanında..Ayrıca benimde ağır uyku apnesi ve hipertansiyondan 42 olarak 1 yıl süreli verildi.Özel mesaj ile telefonunuzu alıp bilgilendirecektim fakat özel mesaj atamadım..Tahmin ediyorum forumdaki toplam mesaj sayım belirli bir sayının üstüne ulaşamadığı için gönderemedim..
@yesilsy
Bu soruyu göğüs doktoruna sorman gerekiyor.Doktorlarda hata yapabilirler.Psg raporunu görebilirsem bir yorum yapabilirim.
Sordum, hatta şöyle anlatayım, heyete girmeden 7 ay önce kendisine başka bir şikayetle muayene olmaya gittim, gittiğimde eski psg raporunu gösterip heyet için gelsem yüzde kaç verirsiniz dedim, baktı inceledi %35 veririm dedi. Bende bu rahatlıkla 7 ay sonra girdim heyete, heyet günü gittiğimde bana röntgen ve solunum testi yaptı, sonrasında sordum 35 Verdiniz mi diye heyette öğrenirsin dedi. Raporu elime aldığımda %10 verdiğini gördüm. Hemen yanına gittim anlattım durumu, tersledi beni, sana mı soracağım dedi. Uzun lafın kısası, haklısın doktorlar inisiyatif almıyorlar, tamamen keyfi davranıyorlar, haa işini hakkıyla yapan doktor da var. 6 hastanede heyete girdim. İçlerinde hem doktor hem personel hem heyet başkanı olarak en iyi hastane Maltepe Devlet hastanesidir. @login
@muratesesli raporu aslı gibidir yapmanıza gerek yok, fotokopi işinizi görür. 2019 şubat itibariyle e-rapora geçildi. Bütün kurumlar fotokopiyi kabul etmek zorunda. Zaten hastaneler artık aslı gibidir yapmıyorlar.
@yesilsy
Doktorun hatası tamamen.Uyku apnesinin göğüs filmi ve sft ile doğrudan bir alakası yok.Sft ve filmin iyi çıkması hiçbirşeyi değiştirmez.Sadece ahi derecesine bakması gerekiyor.Senin soru sorman psikolojisini bozmuş, strese girmiş bu da hatalı davranmasına neden olmuş.Kasıtlı olarak düşürmüş gibi görünüyor.
Halbuki bir doktorun bu gibi durumlardan etkilenmemesi tamamen objektif olup bilimsel davranması gerekiyor.Bir tür zayıflık.İyi bir eğitim verilmesi gerekiyor doktorlara.
Arkadaşlar 21 yıldır kamuda memır olarak görev yapıyorum. 6 yıldır otomatik cpap kullanıyorum. Daha önce askeri personel olmamdan dolayı 8 yılda fiili hizmet zammımla beraber 29 yollık hizmetim görünüyor. Ahi 56 ve ağır osas raporum var. Fakat şimdiye kadar engellilik için tapor almaya çalışmadım araştırmadım. Birkaç ay önce tabanca ruhsatımı yenilemeye gittiğimde göğüs doktoru uyku uzmanına sorduğumda benden yüzde 35 alırsın dedi. Tabi bu değerler tam olarak ne işime yarayacak bilgim yok. En büyük tereddütüm hizmet yılım dolmasona rağmen yaşı bekliyorum ve 10 yıl daha var . Eğer ben ağır osas dan engelli raporu alırsam yüzde 40 üstünde erken emekli olabiliyorum sanırım. Fakat bu raporu alarak emekli olmam emekli maaşımı düşürür mü? Çünkü hizmet yılım dolmasona rağmen yaştan dolayı on yılım var henüz.
@oguzgun merhaba, Engelli raporu alarak emekli olmanız maaşınızı düşürmez. Sonuçta sizin yatan sigortanız önemli. Ama şuda var, kamuda maaşlar yüksek olduğu için çalışmaya devam ederseniz maaşınız yükselebilir. Bunları iyi araştırmak gerekli.
Bacak hareketleri indeksi 20,7 çıktı, buna huzursuz bacak sendromu teşhisi koyulurmu bilen var mı?